31 C
Willemstad
• zondag 17 oktober 2021 17:29

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Balletje trappen met bondscoach Bicentini

WILLEMSTAD – Leerlingen van de Alablanca school voor speciaal onderwijs oefenen enthousiast met de miniballen die bondscoach Remko Bicentini heeft meegebracht. De training is onderdeel van het nieuwste project van Fundashon Bicentini, die zich vanuit Nederland inzet voor minderbedeelde kinderen op Curaçao.

Met de bal aan een touwtje kan elk kind behendigheid en balcontrole oefenen. Remko Bicentini geeft met zijn stichting voetbalclinics op Curaçao en betrekt daar Kolegio Alablanca in Barber bij, een school voor zeer moeilijk lerende kinderen, van wie een aantal met een verstandelijke handicap.

- Advertentie -

Jurnelca Bodak, onderdirecteur van Kolegio Alablanca, is blij met de steun van Fundashon Bicentini. “We hebben in de loop der jaren diverse donaties ontvangen, waaronder schoolmeubilair, boeken en sporttenues. Daar zijn we heel dankbaar voor.”

Structureel tekort
Alablanca heeft structureel een tekort aan materiaal voor het onderwijs aan de ruim zeventig leerlingen die in verschillende delen van Curaçao wonen, van Banda’riba tot Westpunt. “Op dit moment hebben we grote behoefte aan meubilair,” zegt Bodak. “Een deel van de kinderen is de banken en stoelen die we hebben ontgroeid.”

Bicentini noteert het. “Ik ga kijken wat ik de komende maand in Nederland in de container kan stoppen, behalve meer minivoetballen”, zegt hij.

Fundashon Bicentini is elf jaar geleden vanuit de voetballerij ontstaan, legt Bicentini uit. “Omdat mijn vader als eerste Curaçaose voetballer een profcontract bij NEC Nijmegen verdiende, is de naam Bicentini op het eiland bekend. Ik was vijftien jaar toen ik mijn eerste contract kreeg. Als ‘zoon van…’ dacht iedereen dat ik dat cadeau kreeg, maar dat was niet zo. Voor alles wat ik heb bereikt, heb ik hard moeten werken en heb daarbij veel profijt gehad van de strenge opvoeding door mijn vader.”

- Advertisement -

Verandering brengen met sport
De structuur die Bicentini in zijn jeugd heeft gekend, is er niet in veel gezinnen op Curacao, merkt hij. “Veel kinderen op Curaçao groeien op zonder vader. Je ziet aan hun gedrag dat ze een basis missen: niet gemotiveerd, slechte concentratie, doelloos, en dan krijg je dat ze na school gaan rondhangen. Daar proberen we met sport en activiteiten verandering in te brengen.”

De training van de kinderen met de minivoetballen zal periodiek worden gevolgd. “Ze moeten zelf de discipline ontwikkelen om dagelijks te oefenen,” zegt Bicentini.

Enthousiasme
“We zullen zien wat deze training oplevert. Het gaat hier niet om winnen, maar om het ontwikkelen van behendigheid, doorzettingsvermogen en discipline. Voorwaarde is dat de kinderen het leuk vinden. Dat zit wel goed, merk ik, ze zijn allemaal enthousiast.”

Bron: NTR/CaribischNetwerk

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Remko ook weer zo’n 1e klas bagger figuur, die via zijn vader in de pitcher is komen te staan, in Nederland mag hij nog niet eens een derde klasse F3 pupillen trainen, maar op curacrim kan je zelfs MP worden met een NEP vervalst e3 diploma

  2. Laplas: ‘het handje omhoog houden’? Aan jouw reacties te lezen zitten jouw handjes meer in je broek.

    Maar hij heeft een punt: de snoepreizen van AlcaLM Walle naar – hoe toevallig – het land waar haar kinderen studeren zijn een schande.

    Om nog niet te spreken van de miljoenen gemeenschapsgeld die via Studiefinanciering naar Carla Hueck van Experentia zijn gegaan. Haar broer is de ratvocaat van Girofraudeur Eric Garcia, dus reken er maar op deze ordinaire zuipschuit bij Giro ook ongelimiteerd kon declareren.

  3. Deze goede doelen projecten doen meer kwaad dan goeds, ten eerste, het maakt mensen afhankelijk, het creëert de mentaliteit die je bij negers vaak ziet, het handje omhoog houden. Wij hebben toch allemaal gelezen hoe met de miljoenen binnen het onderwijs werd omgegaan. Een groot deel werd gebruikt door de Freitas om de happy hour bij Experientia te sponsoren en nu voor de snoepreisjes van Alcala- Wallé. Als het geld goed gebruikt wordt zijn er geen donaties en liefdadigheid nodig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -