27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

NRC | Zeven doden door crash legerhelikopter in Venezuela

Simone Peek

Nicolas Maduro rijdt een militair voertuig op zaterdag bij een trainingscentrum. Foto Jhonn Zerpa/AP

De helikopter was onderweg naar de trainingsbasis waar president Nicolás Maduro eerder op zaterdag militairen toesprak.

- Advertentie -

Zeven Venezolaanse militairen zijn zaterdag om het leven gekomen toen de legerhelikopter waarin ze zaten neerstortte op een berg buiten de hoofdstad Caracas. De helikopter was onderweg naar de deelstaat Cojedes, ten zuidwesten van Caracas, waar president Nicolás Maduro eerder op de dag aanwezig was bij legeroefeningen. Dat meldt persbureau AP.

Over de oorzaak van de crash is nog niets bekend, er is een onderzoek ingesteld om die vast te stellen. Aan boord waren twee luitenant-kolonels en vijf militairen met een lagere rang.

Maduro betuigde op Twitter zijn steun aan de nabestaanden: „We verloren zeven waardige officieren van het vaderland. Ik betreur dit incident ten zeerste en leef oprecht mee met hun familie en vrienden.”

Mislukte coup

In de hoofdstad zijn al dagen demonstraties tegen Maduro. Oppositieleider en ‘interim-president’ Juan Guaidó probeerde afgelopen week het leger aan zijn kant te krijgen en een staatsgreep te plegen, maar dat mislukte. Hierdoor lijkt Maduro’s positie versterkt.

Guaidó wordt door de Verenigde Staten, Nederland en meer dan vijftig andere landen wereldwijd erkend als Venezuela’s rechtmatige leider. In januari riep de toenmalige parlementsvoorzitter Guaidó zichzelf uit tot interim-president.

Lees ook het interview met Guaidó van kort na zijn mislukte militaire revolte. „Maduro is zwak, hij durft mij niet op te pakken.”

Door de economische crisis, hyperinflatie en voedsel- en medicijntekorten zijn de afgelopen jaren meer dan drie miljoen Venezolanen gevlucht. Zij zochten onder andere onderdak in andere landen in Latijns-Amerika als Colombia en Panama en op Curaçao.

Bron: NRC

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Leef mee met nabestaanden. De 2 luitenant-kolonels hadden het goed bij maduro met hun villa’s en luxe leventje, om ze te vriend te houden. Laat de andere bevolking bekommeren en doodgaan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Doodgeschoten in zwembad: wéér Russische miljonair gevonden onder mysterieuze omstandigheden

Door Thierry Goeman In een gigantisch herenhuis, gelegen in een exclusieve buitenwijk van Sint-Petersburg, is het lichaam gevonden van de 61-jarige Yuri Voronov. De Russische zakenman en miljonair...

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Democracy now! | Tuesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -
- Advertentie -