26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NPO | SP wil nieuw Koninkrijksstatuut met Antillen

HomeMediaAlgemeen nieuwsNPO | SP wil nieuw Koninkrijksstatuut met Antillen

Presentator: Sven Kockelmann 

Machten achter machten achter politiek op de eilanden | Sven Kockelmann

SP wil nieuw Koninkrijksstatuut met Antillen: ‘Ze noemen ons leden van de Gestapo’

De SP wil een nieuw Koninkrijksstatuut met de Nederlandse Antillen, omdat de situatie in de overzeese gebieden ‘zo echt niet langer kan’. ‘We moeten per eiland afspraken maken wie waar…

Luister hier

Bron: NPO/Radio 1

7 reacties

 1. @Redactie/Comment police.

  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed! Evenwel mensen beledigen hoort m.i. daar niet bij. Het zou u sieren nu een keer paal en perk te stellen en desnoods people te blacklisten. Genoeg is genoeg vind ik.

 2. @Dhr. Con, grotendeels met uw betoog eens! Het is natuurlijk al tijden dat de redactie toestaat dat mensen MMonkey’s worden genoemd. Ik heb het vaak aangehaald en vind het dan ook verre van beschaafd. Het is de bekende papegaaientaal, iedereen spreekt elkaar na.
  Schaamteloos.

 3. @ Wim
  – en alle anderen die zich vaker minachtend uitdrukken over Curaçaoenaars en mogelijk andere bewoners van Caraibische eilanden

  Ik ken u niet, maar een eerste vraag! Wat komt u in deze mondi(‘s) doen als u ervan uitgaat daar “monkeys” aan te treffen i.p.v. mensen waar u mee om kan gaan? Overigens, u zou ook kunnen omgaan met monkeys of welk ander dier ook als u het dierlijk gedrag kunt herkennen en begrijpen. Als u bepaald menselijk gedrag omschrijft en gelijk trekt met dierlijk gedrag zegt het méér over uw niveau van intelligentie en van empathie. Dit blijkt mede uit uw ingezonden stuk wanneer u stelt dat onafhankelijkheid het slechtste is wat Curaçao kan overkomen. Omdat kennelijk – volgens u – nog steeds gestemd wordt op “criminelen” en “proleten”. Welnu, het stemmen op “criminelen” en “proleten” gebeurt in vele onafhankelijke landen waaronder ook !Nederland! Wat voor factoren spelen er dan mee om Curacao uit te zonderen en dan vooraf aan iedere onafhankelijkheid, deze voor ons al te moeten uitsluiten? Bovendien, het streven naar onafhankelijkheid en het denken erover leeft bij de meeste Curaçaoenaars niet. Heeft u zich wel eens afgevraagd hoe het komt? En, heeft u daarbij ook gedachten en mogelijk ook emoties over de beinvloeding van de geest en de ziel van de Curacaoenaar door de wrede moord op de rebellen van 1795? Als u iets van geschiedenis begrijpt dan zult u weten dat angst, het niet opstaan tegen de kolonisator, wij kunnen het niet, enz…, jaren en misschien eeuwen van gevolgen kunnen zijn op het menselijk gedrag. Op Curaçao doorgevoerd door de fraters, Shell, politici en “tweede keus Nederlanders” die na in Nederland gefaald te hebben hier arbeidsposities komen innemen waarvan zij zich inbeelden er geschikter voor te zijn dan de Curaçaoenaar. Zo kunnen wij nog meer voorbeelden benoemen. Door wie zijn de moorden van 1795 gepleegd? Zult u zeggen dat het brave, menselijke Hollanders zijn geweest? Indien u zulke moorden bij andere bevolkingsgroepen wel afwijst? Of, kunnen ook Hollanders sporen van onmenselijkheid vertonen – Nederland als “roofstaat”? Op internet zegt de samenvatting van het boek Roofstaat van Ewald van Vugt, 1e druk November 2015: cit….”Wat iedere Nederlander moet weten behelst de geschiedenis van Nederland in twaalf hoofdstukken. Van de roof- en kruistochten in de middeleeuwen tot de massa-executies in voormalig Nederlandsch-Indië ruim zestig jaar geleden.,,,einde cit. Leest u goed, of misschien zijn de 895 pagina’s teveel voor uw verstand om het te volgen!

  Henry Con

 4. C.I. “Waarom zeg van Raak en de rest van de Nederlandse politiek niet gewoon we willen jullie niet langer in de Koninkrijk ?”.

  Dat komt omdat het Koninkrijk/Nederland, tot hun verdriet, daar niets over te zeggen heeft. De enige die bepaalt dat ze geen deel van het Koninkrijk meer wil uitmaken is de bevolking van het eiland zelf. (zelfs niet de eilandlijke overheid !).
  Dus start een actiegroep : Most Freedom for Korsou. (voluit schrijven, de afkorting schept verwarring, of niet natuurlijk).

 5. CI schrijft: ‘er is geen enkele begrip onderling’.

  Por fabor CI! Verwacht je begrip als Curacao bij het IPKO komt opdraven met Menki Rojer?!

  https://antilliaansdagblad.com/images/stories/adnews/2014/Augustus/25-08-14/P03.pdf

  Verwacht je begrip als Curacao bij het IPKO komt opdraven met de lolo van Soto, de krijsende kabriet Pik Pisas, voormalig kopieerapparaatbediende van de politie te Bandabou, leider van de criminele MFK?

  Verwacht je begrip als de mondi monkeys Rojer en Pias Nederland vragen om vlietuigen te sturen om de Venezolanen hier op te halen?

 6. Beste Curacao Independiente, zolang Curacao grotendeels bestaat uit oerdomme en/of criminele mondi monkeys die bijna 10 jaar na 2010 nog steeds op MFK criminelen of KdnT proleten (de luie vette rat Menki Rojer!) stemmen, is onafhankelijkheid het slechtste wat Curacao kan overkomen.

  Zie Suriname.

 7. Nog een reden waarom dit Koninkrijk niet werkt en niet zal werken er is geen enkele begrip onderling, continu bashen van Curaçao en de andere eilanden is aan de orde van de dag. Waarom zeg van Raak en de rest van de Nederlandse politiek niet gewoon we willen jullie niet langer in de Koninkrijk, laten we hierover hebben. Inplaats met weer een nieuwe methode te bedenken (aanpassing Statuut) om toch die kant op te kunnen gaan maar met een omweg. Is het niet tijd om stoppen met de hyprocrisie aan beide kanten van de Ocean? Beter laat dan nooit maar de lokale politiek kan beter kiezen voor de realiteits politiek inplaats van de struisvogelpolitiek te bedrijven. Want goh we zijn niet meer in de Nederlandse Antillen tijdperk, waar Nederland voor de rekening uitdraaid bij slechte keuzes of gewoonweg pech zoals nu door door externe invloeden (bv Venezuela). Tijd om nieuwe paden in te slaan we zijn gewoon bij de kruispunt beland, en ontkenning heeft geen zin meer!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties