27 C
Willemstad
• zondag 7 maart 2021 20:33

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Landen Saba & Statia NPO | Reisadvies voor Curaçao aangepast naar oranje

NPO | Reisadvies voor Curaçao aangepast naar oranje

NOS correspondent Dick Drayer in gesprek met NPO/Radio 1

Voor Aruba, Bonaire en Sint Maarten geldt code geel. | ANP

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Curaçao aangepast van ‘geel’ naar ‘oranje’. Dat betekent dat het ministerie adviseert om alleen noodzakelijke reizen te maken naar het eiland.

Volgens het ministerie is er sprake van een verhoogd risico door de toename van het aantal coronabesmettingen op het eiland.

Het RIVM vindt het niet nodig dat mensen die nu op het eiland zijn direct terugkeren. Wie terugkeert vanuit Curaçao naar Nederland, wordt opgeroepen 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Het aangepaste reisadvies is niet alleen slecht nieuws voor de Nederlanders die een reisje naar de zon hadden gepland, ook de horeca op het eiland baalt flink. Correspondent Dick Drayer vertelt in Nieuws en Co hoe dit nieuws op het eiland binnenkomt.

“Heel veel mensen zijn afhankelijk van toerisme. De toeristensector moet het van de verhuur en de kerst hebben”, zegt Drayer. “Ze waren net uit het dal aan het klimmen na de lockdown en worden nu met de neus op de feiten gedrukt. Dat komt hard aan.”

De besmettingen lopen al meer dan een week op. “Dan weet je wel wat het betekent. Het negatieve reisadvies hangt al een tijdje als een zwaard van Damocles boven het eiland,” vertelt Drayer.

Van de Caribische eilanden binnen het Koninkrijk der Nederlanden is het reisadvies voor Saba en Sint Eustatius al langer oranje. Voor Aruba, Bonaire en Sint Maarten geldt code geel.

Bron: NPO/Radio 1

4 reacties

  1. Kennelijk voelen 2 jongetjes zich op de pik getrapt. Wat een kort lontje!
    Maar los daarvan hebben beide heren kennelijk niet goed gelezen wat er geschreven werd.

  2. @Kunte. Wie in het bestuur van deze rots heeft eraan gedacht om zelf vaccins in te kopen? Of vinde we het stiekum heel fijn dat we als domme sukkeltjes aan het handje van Nederland kunnen meelopen die het allemaal wel voor ons zal regelen? Hoe dom kan je zijn om daar dan ook nog eens tegenaan te gaan schoppen.

  3. @ Kunte ik vind jou heel slim met je opmerking over de werkwijze van de makamba minister met de inkoop van het bestrijding middel tegen cova-19. Als ik U was zou ik ook in de politiek gaan, daar zit het vol met dag dromer losers. hun zakken te vullen met wereld idee. NL moet betalen, aangezien de curacrim kas is leeg gestolen door Gerrit & Co.

  4. En een dag later krijgen de Nos en Npo in de gaten wat er voor nieuws was. Tsja, Nederland is ook zoooó groot en de diligence van de correspondent deed meer dan 1 dag over de afstand Den Haag naar Hilversum.

    Zo snel als deze staatsomroepen rapporteren, zo snel reageert de regering in Den Haag ook op de ontwikkelingen van corona. Daarom zijn er bijvoorbeeld volstrekt onvoldoende diepvriezers gekocht voor het vaccin van Pfizer, en zijn deze ook niet meer te krijgen omdat de andere landen niet zo dom waren.

    De eikel van een minister koopt liever rare schoenen, dan dat ie zijn werk goed doet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties