NPO/NOS | Jan Thiel: geen toerist te bekennen

NPO radio1 verslaggever Jurgen van den Berg
in gesprek met NOS correspondent Dick Drayer

Jan Thiel beach is meestal vol | Antilliaans Dagblad

Tot nog toe zijn er vier bevestigde gevallen van Corona besmetting hier op Curaçao. Het bestuur van het eiland heeft vrijwel onmiddellijk nadat het virus in Europa de kop opstak, de grenzen dichtgegooid.

Dat heeft gevolgen voor de economie. Zag NOS-correspondent Dick Drayer.

Radioreportage over de leegte op Jan Thielbeach om corona

 

Bron: NPO radio1 / NOS

15 Reacties op “NPO/NOS | Jan Thiel: geen toerist te bekennen

 1. @ A. Rend of welke alias je ook mag hebben (dat is nl heel populair op dit forum)
  Corruptie ja helemaal eens, de onvriendelijke houding valt wel mee, zeker gezien de massa’s Nederlanders die hier jarenlang komen en gaan. 44.1456 januari 2019 naar 45.691 januari 2020. We mogen niet mopperen vind ik eigenlijk.
  https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/21040-goed-begin-van-2020

 2. Curaçao krijgt de rekening van jarenlange corruptie en onvriendelijke houding naar toeristen…

 3. Albert Bodde

  De foto is het strand van bluebay. Niet Jan thiel.

 4. @Roberto
  Je laatste zin is mooi maar op dit forum verspilde moeite. Men blijft elkaar hatelijkheden toesturen.

 5. Precies @JM
  Men moet blij zijn dat een toerist decennia naar het eiland komt om geld te spenderen.
  Teken dat hij en z’n gezin het hier naar hun zin hebben.
  Hoop niet dat hij de asociale hatelijke reacties heeft gelezen van is Clapas en @Wim/Bert die eerder door de comment police waren verwijderd.
  Daar schaam je je rot voor.

 6. Joep. als ik zie wat er maandelijks op mijn salaris hier aan belasting en premie wordt ingehouden denk ik dat ik hoogst persoonlijk de hele mondi mikmak van Seru Papaya en Seru Fortuna en nog een handvol Seru’s onderhoud.

 7. Joep Meloen

  @ Wim,

  Lee Towers woont hier niet, hij is ingezetene in Nederland. Hij komt hier op vakantie en spendeert hier dus zijn geld aan water, licht, boodschappen, horeca (normaal gesproken), inkoop van andere goederen etc.
  Oftewel hij heeft hier al genoeg bijgedragen aan de economie van dit eiland.

  Maar jij woont hier toch wel ? Waarom trek jij dan niet de portomonnee ? Dat lijkt mij een stuk logischer dan een toerist om geld vragen.

 8. Persoonlijk vind ik dit niet de juiste beslissing en zeker niet de juiste uitvoering van de beslissing. Is het idee om de besmetting zo te vertragen dat het eiland corona vrij wordt? In dat geval zijn de maatregelen te laks. Dan moet persoonlijk contact zoveel mogelijk vermeden worden voor een periode tot 2 weeken na de laatse besmetting. Nu worden we maar voor 20% beperkt, gaan we met zijn alle naar de paya of de mundi, kooyman, bezoek enz.. Binnenkomers word een briefje gegeven dat ze 14 dagen binnen moeten blijven zonder medische controle of toezicht. Wat betekent dat er maar 20% minder kans op besmetting is en de maatregelen ongeveer 6maanden moetten duuren dus minimaal 6 maanden dit of 3 weeken binnen voor een vergelijkbaar resultaat. Als wij corona vrij zijn is de rest van de wereld het nog niet. Wat weer betekend dat toerisme op zijn vroegst weer terug kan komen na vaccinaties. Wel zou de interne economie (met steun) weer opgestart kunnen worden met maatschappelijke projecten ter verbetering van de economische situatie van het eiland in afwachting van internationaal herstel. Maar dat vergt visie en daar heb ik nog niet veel parlementariërs op betrapt

 9. Beslissingen nemen is niet makkelijk. Het vergt rijpheid om de juiste keuzes te maken. Zo moeten ouders goede beslissingen nemen voor hun (minderjarige) kinderen i.v.m. de coronavirus. Natuurlijk is het heel moeilijk een beslissing te nemen als de situatie gecompliceerd is en er diverse factoren in aanmerking genomen moeten worden. Maar de verantwoordelijkheid om beslissingen te nemen is niet zo zwaar dat ze gerekend moet worden tot de „lasten” of „zwaar drukkende (kwellende) dingen” die personen(regering) voor ons zouden moeten dragen. Het is juist een vracht waarvoor ieder van ons voor zichzelf rekenschap zal afleggen. Allereerst moeten we onze menselijke beperkingen erkennen en leren wat er nodig is om die te compenseren. Ik persoonlijk vind dat Corsow heel, maar ook heel verstandig handelt en goede beslissingen neemt met deze alles vernietigende coronavirus. Ons eiland, hoe klein het ook is, neemt veel meer verstandige beslissingen dan vele Europese landen. Ik sta er perplex van. Ik voel me opgelucht en ben heel trots wat er allemaal daar gebeurt. Goede beslissingen leveren ook altijd goede resultaten op. Wat er ook gebeurt nos pueblo stimá, al zijn wij als jullie landgenoten nog zo ver van jullie vandaan, wij zullen jullie stellig, met alle zekerheid in onze naar boven verzonden vurige gebeden gedenken. Wees niet bang, maar wees heel sterk en moedig. Wees stabiel, evenwichtig, onwrikbaar, en standvastig. Wij missen jullie en jullie warmte enorm. En zorg goed voor elkaar, zoals jiunan di Corsow so por.

 10. Dat Lee you never walk allone zegt bedoelt hij mee dat we elkaar allemaal moeten helpen.
  Wees blij dat ook Nederland ons wilt helpen . Stelletje ACH

 11. Will Dekker

  De foto is niet van Jan Tiel Beach. Maar van het mooie Blue Bay Beach

 12. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 13. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 14. Lee Towers wil zijn steun uitspreken… laat hem zijn portemonnee trekken.

 15. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *