28 C
Willemstad
• donderdag 18 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

NotticiaCla | ‘Whatsapp’ grootste vijand van Setar

HomeMediaNotticiaCla | 'Whatsapp' grootste vijand van Setar
Setar CEO Ronald Croes: ‘Whatsapp’ grootst vijand van Setar

ORANJESTAD – Whatsapp is Setar’s vijand nummer 1. Dat stelde Roland Croes, directeur van het nationale telecommunicatiebedrijf vorige week.

Tijdens de jaarlijkse contactbijeenkomst presenteerde Croes het jaarverslag van het bedrijf en gaf hij aan dat onder andere whatsapp niet alleen een frustratie is voor de Setar, maar voor telecommunicatiebedrijven wereldwijd. Croes gaf toe dat al sinds 2014 Whatsapp een negatief effect heeft op het gesproken telefoonverkeer.

WHATSAPP EN NETFLIX

Volgens Croes zorgen zowel Whatsapp en Netflix voor minder inkomsten bij de Setar. In cijfers uitgedrukt is er volgens Croes sprake van 3% minder aan mondeling telefoonverkeer. “Als de inkomsten van mobiel en vaste lijnen worden gecombineerd, dan zien we dat 70% van de inkomstenderving is te wijten aan een vermindering van het gesproken telefoonverkeer.” Door (gratis) Whatsapp te gebruiken hoeven de klanten geen gebruik meer te maken van de SMS-service (waarvoor Setar en alle andere telecombedrijven kosten in rekening brengen). Daarnaast biedt Whatsapp steeds meer andere gratis faciliteiten aan, zoals bellen en foto’s en video’s versturen. Geen enkel telecombedrijf is hier blij mee, ook Setar niet, maar volgens Croes is hier niets tegen te doen. “Ik moet de realiteit accepteren. Wij kunnen niet concurreren met de OTT’s (Whatsapp en Netflix worden ‘over the top’ providers genoemd). Het risico bestaat dat het telecombedrijf door deze ontwikkelingen uit te tijd raakt en op een zijspoor komt. “Als je niets doet dan wordt dit proces nog versneld,” aldus Croes, die vervolgens in ging op de acties die men neemt om het bedrijf in leven te houden.

BEDRIJF IN LEVEN HOUDEN

Croes gaf een toelichting op een lijst van acties die het bedrijf onderneemt en heeft ondernomen, om diversiviteit aan te bieden en de gederfde inkomsten terug te winnen. Daartoe behoort ondermeer de aansluiting van steeds meer klanten op het digitale kabelnetwerk.

“Alle klanten die meewerken zijn op dit netwerk aangesloten,” vervolgde Croes, aangevende dat er ook klanten zijn die niet meewerken. Er zijn 25% meer zendmasten geplaatst, waardoor de snelheid van het internet is verbeterd en klanten worden gestimuleerd om ‘misetar’ te gebruiken voor hun afrekeningen en betalingen, om zo het papiergebruik tegen te gaan. Het is de bedoeling dat de klanten actiever worden met het gebruik van de online dienstverlening.

Bron: NotticiaCla

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

  1. Beste Jan , ik kan mijn provider best doorgeven. Maar ik denk niet dat het help. Ik woon niet op Cur. Maar ik hoop wel dat de bobo’s van UTS en Setar dit lezen. Dan kunnen die misschien wat ideeën krijgen hoe ze meer inkmsten kunnen genereren. En als ik mijn provider noem dat weet iedereen meteen wie ik ben.

    Maar eerlijk gezegd, ik heb ongeveer 10 jaren geleden tegen mijn vrienden gezegd dat de telekoms geen bestaanrecht meer hebben. Er zal consolidatie komen.

    Een voorbeeld. De telekoms boden allemaal sms aan tegen een hoge prijs. Maar met sms kon je niets. Alleen berichten versturen.
    Kwam skype, whatsapp etc en de dood van sms. Waarom hadden de telekoms de sms niet verder ontwikkeld om beelden etc te versturen.
    They were and are still just sitting ducks, the telecoms. Ready to be eaten.

  2. UTS en SETAR, alle twee overheidsbedrijven dus per definitie niet commercieel. Men leert niets van de geschiedenis. Altijd veel te laat en te traag reageren op veranderende situaties. Kijk een naar de – destijds – PTT: er is niets meer van over, beetje bij beetje brokkelde het bedrijf af. Telegrafie werd fax en later e-mail; (pakket)post koeriersbedrijven op pakjes bezorgers en vaak nog dezelfde dag; briefpost werd e-mail of messages (WA, Messages, etc.), telefonie werd Eerst Net-2-Phone, later Skype en Facetime en nog een paar anderen. Kortom: met stond erbij en keer ernaar, en dat is typisch overheids handelen…

  3. Woehaaa, de klok terugdraaien als model om als monopolist woekerprijzen te kunnen blijven vragen om je prehistorisch businessmodel te steunen. Dat kan alleen maar hier. Hoe dom kan je zijn? Hallooo, de rest van de wereld zit inmiddels in 2017, wat eeuwen gemist daar ? Wellicht ook email verbieden zodat we weer postzegels moeten kopen ?

  4. Om whatsapp etc the killen moet je veel meer bieden.
    Ik heb van mijn provider bijna 1.500 ofwel 3.000 minuten per maand.
    Hiermee kan ik overal ter wereld bellen zonder extra kosten.
    Zoveel gigabites etc. Onbeperkt sms.

    Ik betaal heel weinig hiervoor.
    Gevolg is dat ik geen whatsapp gebruik om te bellen. Maar alleen maar om berichten te vesturen, fotos etc. Ik bel mensen dus direct op , overal ter wereld zonder extra kosten. 3.000 minuten kun je moeilijk opmaken want het is teveel.

    Dus mijn provider zag het aankomen en is de strijd aangegaan.
    En ze bieden veel meer.
    Ze hebben deals met banken, de overheid, verzekeringen etc afgesloten.
    Als ik geld opneem of mijn credit card gebruik. Dan krijg ik een sms bericht.
    Als mijn auto verzekering afloopt dan krijg ik een sms.
    Na verkeersovertreding een sms.
    Verblijfvergunning afgelopen , dan volgt een sms.
    Je kan ook beltegoed van iemand met prepaid dootsturen en er wordt dan 25 centen in rekening gebracht.
    En er is veel meer die ze aanbieden.

    Wat bieden UTS en Setar ? Nada. Alleen telefonie en internet.

    Ja de providers op Cur, Aruba etc zijn net dinosaurussen.

  5. Dat is jammer dan, en duidelijk dat Setar omvoldoende inzicht in de huidige vorm van mainstreaming heeft gehad. De consument heeft veel mogelijkheden natuurlijk behalve WA ook de messenges van Iphone die ik zelf eigenlijk meer gebruik.

  6. Bon bina na 2017.

    Setar zal moeten inkrimpoen, net als UTS, anders leggen ze het af tegen concurrentie zonder vakbonden.

    De download en de stream hebben ook een einde gemaakt aan de videotheek die je vroeger in elke straat had.

  7. Tja, dit zag je 10 jaar geleden al aankomen want lang voor Whatsapp had je Skype.
    Dus de telecombedrijven zijn wel blij met de aanzienlijke extra inkomsten van internet (was er vroeger immers niet) maar mopperen nu dat er een paar gesprekken minder komen. Je kan niet alles hebben.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties