NoticiaCla | Verkeerde informatie gecorrigeerd over vouchers bij reizen voor AZV

directeur AZV, Anco Ringeling

directeur AZV, Anco Ringeling

ORANJESTAD – De AZV heeft onjuiste informatie over vouchers die voor reizen voor medische redenen worden afgegeven gecorrigeerd, aldus een recent persbericht.

Onlangs hebben de minister van Volksgezondheid, dr. Alex Schwengle en de directeur AZV, Anco Ringeling een gedetailleerde uitleg gegeven over de introductie van vouchers voor patiënten die voor medische behandeling naar het buitenland moeten en hun begeleiders. Ook hebben zij toegelicht wat de AZV aan kosten vergoedt.

Volgens Schwengle geldt de algemene ziekteverzekering voor iedereen, zonder onderscheid. Er is een commissie die beoordeelt of het nodig is dat een patiënt voor medische behandeling naar het buitenland moet. Patiënten worden volgens de minister naar de beste ziekenhuizen in Colombia gestuurd. Als dat niet mogelijk is, gaan zij naar Nederland en in sommige gevallen naar Amerika: “We zorgen dat de kwaliteit goed is. Soms gaat er iets niet goed en wij werken iedere keer hard om de beste service te geven en fouten te verhelpen als die er zijn.”

In de AZV-wet staat niet voorgeschreven dat de AZV voor begeleiding moet zorgen als een patiënt voor behandeling naar het buitenland moet. De begeleiding is er uit sociale overwegingen en om de patiënt te helpen. “Wij geven een bijdrage aan de persoon, maar dat houdt niet in dat wij alles betalen. Men doet nu of dat iets nieuws is. We zeggen niet dat het zo blijft. We bekijken nu of dit systeem werkt en of het nodig is dat we met wat nieuws komen,” aldus de bewindsman.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *