26 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

PBC | Zoektocht naar vermiste Amerkaanse toerist gestaakt

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De zoektocht naar de 73-jarige Amerikaanse toerist bij Porto Mari is gestaakt. Donderdag raakte hij vermist nadat zijn groep in zee had gesnorkeld. Gisteren...

PBC | Chauffeurs op de vuist na ongeluk: arrestatie om poging tot moord

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een verkeersongeval in Saliña liep gisteren uit de hand toen twee betrokken bestuurders eerst met elkaar op de vuist gingen en vervolgens één van...

PBC | Lichaam vermiste jongen na bootongeluk gevonden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het lichaam van de jongen die gisterenmiddag in het water viel in het Spaanse Water is gevonden. Dit heeft een politiewoordvoerder bevestigd. De 16-jarige jongen...

PBC | Daling aantal Caribische Geneeskundestudenten

Persbureau Curacao Sinds de invoering van de decentrale selectie bij geneeskunde- en vervolgopleidingen is er een duidelijke daling te zien in het aantal toegelaten Caribische studenten. Deze trend...

Column Youp | Eigenmoord

Terwijl we afgelopen week in ons land vooral bezig waren met de zo herkenbare troela van de BBB die haar truitje andersom en binnenstebuiten droeg. En natuurlijk...

NTR | Uitzending gemist: Nacht van Caribisch Netwerk met Ruth Groenewoud

In de Nacht van Caribisch Netwerk op NPO Radio 1 ontvangt presentator Guilliano Payne gasten die een link hebben met de eilanden. Vanavond is dat Ruth Groenewoud....
- Advertisement -spot_img

NoticiaCla | Van Spaandonk vervangt Nuboer bij InselAir Aruba

HomeLandenArubaNoticiaCla | Van Spaandonk vervangt Nuboer bij InselAir Aruba
Van Spaandonk vervangt Nuboer bij InselAir Aruba

ORANJESTAD – Met ingang van 1 februari a.s. neemt Stephan van Spaandonk het stokje over bij InselAir Aruba, nadat Frederick Nuboer afgelopen vrijdag zijn ontslag als directeur heeft aangekondigd.

Nuboer heeft vorige week zijn ontslagvoornemen bekend gemaakt, nadat hij, naar NoticiaCla.com heeft begrepen, daar vorig jaar binnen het bedrijf al afspraken over had gemaakt. Volgens Nuboer is besloten om het management terug te brengen van drie naar twee personen, verklaarde hij maandag aan NoticiaCla.com, “In onderling overleg heb ik besloten mijn functie neer te leggen en weg te gaan bij het bedrijf.”

WAAROM NU

In tegenstelling tot de beweringen dat hij (Nuboer) weggaat voordat “de boel verslechtert” en hij met het bedrijf meer “de afgrond ingaat” ziet de vertrekkende directeur zijn vertrek positief. “Dit is een geplande stap, waardoor het bedrijf de ruimte heeft voor allerlei maatregelen die nodig zijn om het bedrijf weer op orde te krijgen.” Ook van Spaandonk bevestigde dat hier geen sprake is van “de dans ontspringen” en dat InselAir Aruba blijft draaien en geen stille dood zal gaan sterven.

MINDER DIRECTEUREN

Zoals Nuboer al eerder aan deze nieuwssite heeft bevestigd, zal het luchtvaartbedrijf worden omgevormd naar een chartermaatschappij en als gevolg daarvan zullen er minder directeuren nodig zijn (twee in plaats van drie): “Van Spaandonk is Chief Maintenance Officer en Lutico Hermans is Chief Operations Officer en zij beiden blijven aan, Van Spaandock daarnaast ook de algemeen directeur wordt.”

TOEKOMST NUBOER

Hoewel Nuboer per 1 februari a.s. aftreedt als algemeen directeur van InselAir Aruba, blijft hij voorlopig in functie als adviseur en zal hij nog enkele lopende zaken afronden. Hij blijft daarna ter beschikking van het bedrijf voor mogelijke andere zaken.

CONFLICTERENDE FUNCTIES NUBOER

Nuboer heeft recent ook de nodige kritiek te verduren gekregen doordat het luchtvaartbedrijf door de precaire financiële situatie onder meer geen belastingafdrachten deed. Dit kreeg extra aandacht omdat Nuboer in het verleden zelf belastinginspecteur is geweest en uit dien hoofde “beter had moeten weten dan geen belasting te betalen.” Daarnaast zijn vragen gesteld over de verenigbaarheid van zijn functie als directeur van InselAir Aruba met die van het voorzitterschap van de Algemene Rekenkamer.

Toen NoticiaCla.com Nuboer met deze kritiek confronteerde zei Nuboer dat vanaf het begin was besloten dat de CFO (Chief Financial Officer) zich met o.a. de belastingzaken zou bezighouden: “Dat was niet mijn verantwoordelijkheid. Dat is in 2011 is afgesproken.”

Nuboer bevestigde dat hij dit recentelijk ook in het Parlement, dat daar ook vraagtekens bij had, heeft moeten verduidelijken.

“Wij zijn hier altijd transparant in geweest met de Belastingdienst en de Minister van Financiën. Er zijn ook getekende overeenkomsten hoe wij dit probleem aanpakken.”

Volgens Nuboer was het nooit de bedoeling om geen belasting te betalen. Over zijn verschillende petten zegt hij die voldoende te kunnen scheiden en dat de functie bij de Rekenkamer een parttime functie is.”

Bron: NoticiaCla

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties