NoticiaCla | Tiara Air stopt definitief vluchten na herstart drie weken geleden

Tiara Air stopt definitief vluchten na herstart drie weken geleden

Tiara Air stopt definitief vluchten na herstart drie weken geleden

ORANJESTAD – Nadat het drie weken geleden haar vluchten hervatte, is Tiara Air opnieuw gestopt met vliegen. Tiara Air vloog naar Curaçao en het lag in de bedoeling dagelijks minimaal één vlucht naar Curaçao uit te voeren, maar daar is het niet van gekomen.

Het enige toestel van Tiara Air gaf gaf problemen waardoor er niet mee gevlogen kon worden. Hoewel de luchtvaartmaatschappij zelf geen informatie hierover heeft vrijgegeven, heeft NoticiaCla.com weten te achterhalen dat het toestel aan de grond wordt gehouden vanwege het niet functioneren van de ‘radar responder’. Zolang dit defect niet is verholpen, krijgt Tiara Air geen toestemming om met het toestel te vliegen.

HERSTART

12 april hervatte de luchtvaartmaatschappij haar vluchten nadat het sinds 2013 geconfronteerd werd met problemen. De herstart duurde niet lang want tijdens de eerste vlucht naar en van Curaçao werd het toestel op Curaçao aan de grond gehouden. Er werd nog wel toestemming gegeven om het toestel naar Aruba terug te brengen. In principe zou het toestel zonder de ‘radar responder’ kunnen vliegen, maar het is de regel dat het apparaat aanwezig moet zijn én moet functioneren als er wordt gevlogen naar bestemmingen die over een radar beschikken. Het probleem met de ‘radar responder’ is dat het de informatie niet leest. Technici hebben echter nog steeds niet kunnen achterhalen waarom niet.

ONDERDELEN UIT AMERIKA

NoticiaCla.com heeft begrepen dat het apparaat naar Amerika is gestuurd voor reparatie. Het bedrijf beschikt niet over een reserve responder. Het is gebruikelijk dat bij zulke reparaties de luchtvaartmaatschappij een ander apparaat in bruikleen krijgt opdat de vluchten door kunnen gaan. In dit geval is dat niet gebeurd.

INFORMATIE VAN DIRECTIE

NoticiaCla.com heeft getracht in contact te komen met de directie van Tiara Air maar heeft geen reactie kunnen krijgen. Vanaf het moment dat de luchtvaartmaatschappij is geconfronteerd met deze problemen, is van zijde van de maatschappij geen enkele verklaring gekomen over het waarom zij niet kunnen of niet mogen vliegen.

FINANCIELE PROBLEMEN

Het niet kunnen uitvoeren van vluchten zal uiteindelijk gevolgen hebben voor de financiën van het bedrijf. De directie van het bedrijf liet drie weken geleden weten dat de herstart was bedoeld om fondsen te genereren voor het uitbetalen van de ex-werknemers die nog steeds hun salaris niet hebben ontvangen. Aanstaande vrijdag loopt het ultimatum van deze ex-werknemers af maar Tiara Air heeft nog niets van zich laten horen. Het feit dat het toestel aan de grond staat, betekent dat het bedrijf geen inkomsten heeft. Dat zal de betaling van de ex-werknemers bemoeilijken.

Bron: NoticiaCla

5 Reacties op “NoticiaCla | Tiara Air stopt definitief vluchten na herstart drie weken geleden

 1. Hilarisch Gert, HILARISCH.

  Dit heb ik nog nooit gehoord.

 2. Als de hoogste baas van een vliegtuigmaatschappij het sprekende mantelpak alias Schottes stoeipoes Stella van Rijn tot levenspartner kiest, is het onnozel om te denken dat hij voor zijn bedrijf wel de juiste beslissingen neemt.

  Misschien is Heerenveen aan het dementeren?

 3. Binnen een jaar is ook Inselair aan de beurt. Slecht materiaal, vol trots nieuwe bestemmingen presenteren en vervolgens niet vliegen. Slecht management en een schroothoop aan vliegtuigen. Ik heb een paar keer gevlogen met InselAir, maar je voelt je niet echt op je gemak. Oude zooi en het rammelt van alle kanten. Vergeet vooral niet de arrogantie en de slechte service.

 4. Henriques

  Helemaal eens!

 5. Luchtvaartbedrijven gaan op de ABC eilanden niet lang mee.

  Ik verwacht dat Insel Air binnenkort ook op omvallen staat.

  Het gevaarlijke is dat een slechte economische toestand van een vliegmaatschappij al snel ten kosten van de veiligheid gaat. Minder onderhoud, meer vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *