NoticiaCla | Koolman: Citgo project op Aruba niet stopgezet

‘Centrale Bank gaf verkeerde interpretatie aan situatie bij de raffinaderij’

ORANJESTAD – Geen enkel moment heeft Citgo de regering van Aruba laten weten dat zij niet doorgaat met het plan voor de heropening van de raffinaderij.

En het is ook niet waar dat het bedrijf niet over de financiële middelen beschikt. Alvin Koolman, managing director van de raffinaderij-eigenaar Refineria di Aruba (RDA) weerspreekt alle bezorgdheid en verkeerde berichtgeving die de laatste twee dagen circuleert naar aanleiding van een artikel gepubliceerd door het persagentschap ARGUS. Hij deed dit vrijdagmiddag tijdens het programma NoticiaCla Merdia op Power FM. Wat hij wel toegaf was dat de Centrale Bank een verkeerde interpretatie heeft gegeven van de situatie bij de raffinaderij. Dat heeft geleid tot verwarring. Het gaat hier onder andere om de interpretatie dat de raffinaderij later zal opstarten dan was voorzien.

VERKEERDE INTERPRETATIE

Volgens Koolman heeft ARGUS informatie van CBS overgenomen. “ARGUS heeft die informatie niet zelf geproduceerd. Het heeft het persbericht en een document van de Centrale Bank gewoon overgenomen,” zo licht Koolman toe. “We moeten bij de Centrale Bank navragen hoe zij tot die conclusie zijn gekomen. Ik denk dat deze conclusie is gebaseerd op ons gesprek met de CBA en op het rapport dat ik ook heb gelezen en waar enkele onduidelijkheden in voorkomen. Dat heeft geleid tot die berichtgeving naar de media.”

CITAAT VAN VERTEGENWOORDIGER VENEZOLAANS MINISTERIE VAN ENERGIE

Het citaat dat ARGUS publiceerde afkomstig van een vertegenwoordiger van het Venezolaanse ministerie van Energie, als zou Citgo niet over de benodigde fondsen beschikken en deze ook niet meer zou kunnen vergaren, klopt volgens Koolman ook niet. “Als je dat leest vraag je je af wie dat heeft gezegd. Als ze niet kunnen zeggen wie die vertegenwoordiger is, twijfel ik aan de betrouwbaarheid van de informatie. Het is niet zo dat Citgo niet over de benodigde fondsen beschikt,” aldus Koolman.

FINANCIERING BINNENKORT ROND

Koolman geeft toe dat de financiering nog niet helemaal rond is, maar dat het een kwestie van een maand is voor dit is afgerond. Citgo heeft een overbruggingskrediet van 200 miljoen dollar gesloten die het zelf financiert. Zij werken er nu naar toe om het complete krediet van 600 tot 700 dollar zeker te stellen. Het is ook niet zo dat de kans bestaat dat deze lening in het water valt als de inspanningen hiertoe niet voldoende zijn. Volgens Koolman is de lening reeds geaccordeerd op basis van een solide business plan. Als ze dit nu niet kunnen afronden, zullen ze blijven onderhandelen tot ze de financiering rond hebben. Het is niet zo dat het plan wordt stop gezet als de financiering nu niet rond komt, hetgeen in het artikel van ARGUS wordt gesuggereerd. “Het zal het project vertragen maar het zal het project niet stopzetten,” zo verzekerde Koolman dit portaal.

Bron: NoticiaCla

Een Reactie op “NoticiaCla | Koolman: Citgo project op Aruba niet stopgezet

  1. Renée van Aller

    Dus niemand is te vertrouwen, behalve Alvin Koolman zelf op last van de regering? Dat is importantificatie met een peervormig Michelincomplex, zegt Ewoud Sanders in het NRC van 12 mei 2017. De regering biedt geen schoolvoorbeeld van integriteit, eerlijkheid en deugdelijke informatie, maar is deskundig als leuterator. Wij als burgers zijn Dat Soort Mensen (DSM) die door OSM (Ons Soort Mensen) bekwaam bij de neus worden genomen. Wij zijn toch te dom en geloven de regering op zijn woord, ook al schetsen ze ons fatale vooruitzichten als fata morgana. Alle producten zijn ver over de houdbaarheidsdatum en bedorven, maar worden verkocht als kakelvers. Eenmaal begonnen met de waarheid verfraaien, kan men niet meer terug. Dat is hier aan de hand. De leugen wordt ontkend en geïntensifieerd. Dus alle adviesorganen van onbesproken gedrag zuigen ook van alles uit hun duim suggereert meneer Koolman. We gaan niet kapot aan een onafzienbare overheidsschuld? We hebben ingrijpend bezuinigd, zonder dat we het gemerkt hebben? De benzine is niet angstwekkend verhoogd? De belastingdruk is minimaal en we zwemmen als consument in het geld? Het minimumloon is Afl. 3000,- per maand? Is dit alles aan ons voorbij gegaan? En zijn al die fatale vooruitzichten onzin? Waar is dat geld van Citgo dan en hoeveel is het? Het is opvallend dat de waarheid van de overheid, zoals altijd gebukt gaat onder een gemis aan feiten. Renée van Aller &John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *