NoticiaCla | Gomes: Regering reageerde in minder dan 24 uur op manifestanten

Demonstratie gezondheidszorg Aruba | Foto NoticiaCla

Demonstratie gezondheidszorg Aruba | Foto NoticiaCla

ORANJESTAD – De Stichting Lisette Gomes, die afgelopen woensdag een manifestatie hield tegen kindermisbruik, heeft in minder dan 24 uur een reactie van de overheid gekregen op het ingediende manifest.

Gomes liet NoticiaCla.com weten zeer tevreden te zijn met de snelle reactie. De regering was gevraagd om binnen 30 dagen met een reactie dan wel oplossing te komen. Nog dezelfde avond kreeg Gomes een uitnodiging van de regering om te komen praten. Een datum voor dit gesprek moet nog worden vastgesteld.

HET MANIFEST

Het ingediende manifest maakt melding van 10 mankementen binnen het beleid en verzoekt de regering om met name aandacht te geven aan 5 van deze punten die niet goed lopen. In het manifest wordt de regering 30 dagen gegeven voor een reactie cq oplossing. Het gesprek tussen de overheid en de manifestanten zal hoogstwaarschijnlijk volgende week plaatsvinden.

DE MANIFESTATIE

Tussen de 150 en 200 personen liepen mee in de protestmars tegen kindermisbruik. Gekleed in het zwart, met zwarte hoofddoeken en spanborden liepen zij naar het Parlementsgebouw en vervolgens naar het Bestuurskantoor. De manifestanten overhandigden het manifest aan de vice voorzitter van het Parlement Chris Dammers en de Minister van Sociale Zaken Paul Croes. Deze laatste werd vergezeld door de Minister van Justitie Arthur Dowers. Na het voorlezen van de eisen gesteld in het manifest gaven de manifestanten de overheid 30 dagen om hierop te reageren.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *