NoticiaCla | Bureau Rampenbestrijding zoekt vrijwilligers voor opruimen oil spill

Zondag 11 juni vindt de eerste schoonmaakactie plaats | NoticiaCla

ORANJESTAD – Het Bureau Rampenbestrijding doet een oproep aan alle vrijwilligers die al geregistreerd zijn of nog moeten registreren, om de komende drie weekeinden te helpen bij het schoonmaken van de stranden die door de recente oil spill zijn vervuild.

Zondag 11 juni vindt de eerste schoonmaakactie plaats en wil het bureau samen met vrijwilligers van 7-10 uur ’s morgens de stranden en baaien in het Parke Nacional Arikok aanpakken. De vrijwilligers kunnen zich via telefoonnummer 5851234 aanmelden. Het is de bedoeling dat de stranden schoon worden gemaakt en dat ze vrij worden van de zogenaamde “tarballs”, zodat ze daarna weer officieel worden opengesteld voor het publiek.

WAT GEBEURT ER OP DE ACTIEDAGEN?

Komende zondag worden alle vrijwilligers bij het informatiecentrum van Parke Nacional Arikok verwacht. Daar krijgen zij van de park rangers uitleg over de werkzaamheden die gedaan moeten worden, de stranden die schoongemaakt gaan worden en over veiligheidsaspecten. De vrijwilligers worden vervolgens ingedeeld in groepen.

ALGEMENE AANDACHTSPUNTEN

Vrijwilligers en de bevolking in het algemeen worden vriendelijk gevraagd om in dit stadium niet aan de olie te komen die op rotsen zit. Iedereen moet eerst aan zijn eigen veiligheid denken en zich niet in gevaarlijke situaties begeven. Blijf bij de schoonmaakwerkzaamheden weg bij plaatsen waar de zee ruw is of waar scherpe stenen en randen zijn. Ga bijvoorbeeld ook niet de zee in als je niet kunt zwemmen. De vrijwilligers worden gevraagd zich adequaat te kleden en zich goed te beschermen tegen de felle zon.

Het Bureau Rampenbestrijding Aruba wil namens alle departementen de vrijwilligers al bij voorbaat danken voor hun inzet, motivatie en toewijding bij het schoonmaken van de stranden van Aruba. De volgende schoonmaakdagen zijn op 17 – 18 – 24 – 25 juni 2017 van 7-11 uur ’s morgens.

Bron: NoticiaCla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *