NoticiaCla | Arubaanse regering en Citgo bereiken akkoord

Arubaanse regering en Citgo bereiken akkoord

Arubaanse regering en Citgo bereiken akkoord over gebruik raffinaderij Valero

ORANJESTAD – De Arubaanse overhead en Citgo hebben vrijdagmiddag bekendgemaakt dat zij een wederzijds akkoord hebben bereikt en nu de onderhandelingen om te komen tot een ‘Definite Participation Agreement’ kunnen afronden.

Partijen hebben overeenstemming bereikt over de commerciele- en juridische termijnen voor de rehabilitatie van de raffinaderij op Aruba. Hoewel de laatste handtekeningen nog moeten worden gezet, zijn de partijen het op alle punten met elkaar eens. Juridische en operationele details worden op een later tijdstip bekend gemaakt. Minister Mike de Meza verklaarde dat per 1 augustus wordt gestart met de rehabilitatie van de raffinaderij en naar verwachting zal de reaffinaderij binnen twee jaar volledig operationeel zijn.

DE VERWACHTING

In lijn met het beleid van de regering inzake duurzaamheid zal de raffinaderij worden omgebouwd tot een faciliteit die in staat is om natuurlijke gassen als belangrijkste energiebron te gebruiken met als resultaat minder uitstoot. De raffinaderij zal ruwe olie verwerken en/of zal kwaliteit van de ruwe olie verbeteren tot een overall nominale capaciteit van 209MBPD. Citgo gaat een leaseovereenkomst aan van 15 jaar met de mogelijkheid tot verlenging met 10 jaar. In de komende dagen zullen alle juridische documenten worden ondertekend waarna de ceremoniële ondertekening zal plaatsvinden.

Bron: NoticiaCla

 

Een Reactie op “NoticiaCla | Arubaanse regering en Citgo bereiken akkoord

  1. Renée van Aller

    Alweer een nieuw definitief akkoord, masha pabien. Renée van Aller&John de Vries

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *