NOS | VS bevriest bezittingen Venezuela met zwaardere sancties

VS bevriest bezittingen Venezuela met zwaardere sancties

De VS heeft zwaardere sancties opgelegd aan Venezuela. De Amerikaanse president Trump tekende gisteravond een decreet waarmee alle bezittingen van Venezuela in de VS worden bevroren. Zo wil de president de druk op de Venezolaanse president Maduro opvoeren om af te treden.

“Alle eigendommen en belangen in eigendommen van de regering van Venezuela in de Verenigde Staten zijn geblokkeerd en mogen niet worden betaald, ingetrokken, overgedragen, betaald of op een andere manier worden gedeeld”, is in het decreet te lezen.

Vorige week dreigde Trump al met een volledige blokkade van Venezuela. Hoe die blokkade eruit zou zien, is niet bekend.

Venezuela kampt door economische en politieke crises al jaren met humanitaire rampspoed. Miljoenen Venezolanen zijn daardoor het land ontvlucht. Maduro heeft de macht nog niet afgestaan, ook al heeft oppositieleider Guaidó zichzelf begin dit jaar uitgeroepen tot president. De president heeft nog steeds de steun van het leger, de rechters en de politie.

Bron: NOS

2 Reacties op “NOS | VS bevriest bezittingen Venezuela met zwaardere sancties

 1. De Rechtsstaat

  Lekker bezig onze vriend “the Don”.

  Kunnen wij nu met z’n allen een green-card aanvragen, Nederland is niet meer de oplossing.

  Maar “mind you” als het je niet bevalt in “the USA” GO BACK TO YOUR COUNTRY (zegt THE DON).

 2. En er zijn nog mensen op Curacao die in La La Land d00rdromen dat alles OKidoki is (ook na 31 dec 2019) omdat een bobo van PDVSA Curacao olie heeft toegezegd voor raffinage (beslist Quevedo daar wel over?!?).
  in bijzonder Vakbondsbokito’s en het “journaille” van de schreeuw/redashizender Direct.
  IMHO zal relkabouter Bolton zijn baas niet positief adviseren als vissersbootjes vanuit Korsou geraffineerde olieproducten naar het verdere buitenland brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *