27 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

NOS | ‘Recordaantal besmettingen Curaçao niet veroorzaakt door toeristen’

Het Rode Kruis verzorgt warme maaltijden voor mensen die getroffen zijn door de coronacrisis ANP

Het recordaantal coronabesmettingen dat gisteren werd vastgesteld op Curaçao heeft niets te maken met toerisme, zegt epidemioloog Izzy Gerstenbluth.

“Er is discussie gaande over toeristen die het virus binnen zouden brengen. Dit is niet het geval. De transmissie van het virus vindt onder de eigen bevolking plaats, dus niet onder toeristen. De importgevallen zijn nihil of zitten al in quarantaine”, zei hij op een persconferentie.

Bestaande besmettingen

Gisteren kwamen er op het Caribische eiland 51 nieuwe besmettingen bij, het hoogste aantal op één dag sinds de uitbraak van het coronavirus. Volgens het Antilliaans Dagblad gaat het in slechts één van die gevallen om iemand die niet op het eiland woont en zijn 19 gevallen verbonden aan bestaande besmettingen.

Naar de andere besmettingen wordt bronnenonderzoek gedaan. Ook wordt onderzocht of het hoge aantal besmettingen te linken is aan een specifieke bijeenkomst die mogelijk is gehouden. Curaçao kent sinds 14 september een avondklok en ook zijn sinds augustus dans- en muziekactiviteiten verboden.
Kleurcode voorlopig ongewijzigd

Ook vandaag werden er weer 33 nieuwe besmettingen vastgesteld. “De positivity rate schommelt tussen de 15 en 20 procent”, zegt Gerstenbluth. “Het hoge aantal van gisteren zat op 20 procent. We blijven dus binnen de marge. Ook al zitten we binnen de marge, toch moeten de besmettingen serieus genomen worden.” Er zijn op het eiland nu 314 mensen besmet met het coronavirus, acht van hen liggen in het ziekenhuis.

Het aantal boekingen naar Curaçao en Bonaire nam flink toe na de persconferentie van 3 november waarop premier Rutte zei dat de Caribische delen van het Koninkrijk buiten de oproep van de regering vallen om tot half januari niet naar het buitenland te reizen.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties kunnen die vakanties voorlopig gewoon blijven doorgaan want “het veranderen van de kleurcode van het reisadvies is voorlopig niet aan de orde. Er zijn warme contacten tussen Nederland en Curaçao en we wachten eerst het bron- en contactonderzoek af.”

Bron: NOS

Artikel delen

3 reacties

  1. Kennelijk zijn de doctoren in staat geweest een mutatie van het virus in omloop te brengen dat zelf een bordje omhoog houdt waarop staat: Nie slegts vir macamba’s.
    Dus kan Nederland rustig slapen, want het is de eigen schuld van de mensen van curaçao.
    Voor meer sprookjes kunt u in 2022 weer terecht in de efteling.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...