30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 17:30

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS: Politiebureau Willemstad te smerig om te poepen

Een röntgenfoto van een bolletjesslikker - ©ANP
Een röntgenfoto van een bolletjesslikker – ©ANP

Het hoofdbureau van de politie op Curaçao is zó vies, dat bolletjesslikkers er niet eens meer mogen poepen. Daarom worden voorlopig geen bolletjesslikkers meer opgepakt. Drugskoeriers mogen van de GGD op het eiland niet meer worden opgevangen in Willemstad. Ze mogen doorlopen en naar Amsterdam of Düsseldorf vliegen.

“Het hoofdbureau van de politie in Willemstad is zó smerig dat de GGD niet meer wil dat drugskoeriers hun bolletjes daar uitpoepen. De riolering is al maanden stuk, het stinkt er onwaarschijnlijk en er is nauwelijks daglicht en ook geen ventilatie”, zegt onze correspondent Dick Drayer op het eiland.

Schiphol
Justitie houdt op het vliegveld van Willemstad nog wel reizigers aan die drugs in hun bagage of óp hun lichaam smokkelen, maar bolletjesslikkers pikken ze er niet meer uit. Die worden alsnog aangehouden in Amsterdam of Düsseldorf, omdat de namen van mogelijke smokkelaars gewoon door worden gegeven aan de douanes in Nederland en Duitsland.

Het vliegveld van Willemstad op Curaçao - ©ANP
Het vliegveld van Willemstad op Curaçao – ©ANP

- Advertentie -

De toestand van het cellencomplex op het hoofdbureau op Curaçao is al langer een zorg. Een deel van het politie-terrein is een vuilnisbelt geworden. Het ligt er bezaaid met oude aircosystemen en koelkasten.

Vloeibare drugs
En er is een ander probleem. Artsen op Curaçao hebben alarm geslagen over een nieuwe vorm van drugssmokkel.

“Vroeger werd coke in poedervorm in bolletjes gepakt en ingeslikt, nu is het coke in vloeibare vorm. En dat wordt ook nog ‘ns in heel dun plastic ingepakt, zodat de drugs minder snel worden opgepikt door scanners op vliegvelden. Ze scheuren wel eerder en de vloeibare drugs worden ook makkelijker opgenomen in het bloed. De kans dat je zoiets niet na kunt vertellen, is enorm gestegen”, zegt Drayer.

Artsen signaleren inderdaad een forse stijging van het aantal levensbedreigende situaties. De lange vlucht naar Europa vergroot de kans op scheuren alleen maar, waarschuwen ze.

Door: Jurjen

- Advertisement -

Bron: NOS

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Als de riolering al maanden kapot is en het stinkt er vreselijk, waar schijten de agenten die daar werken dan ? En dat voor een hoofdbureau ! Bewijst weer eens temeer dat er nog steeds genoeg varkens op Curacao rondlopen.

  2. Laat die bolletjes maar knappen, lost meteen weer een stuk criminaliteit op.

    En ik heb ook geen moeite met met de situatie op het politiebureau. Criminelen hoeven niet in de watten te worden gelegd. Maar daar denkt het legertje vrouwelijke ratvocaten dat ons eiland terroriseert ongetwijfeld anders over.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -