NOS: Politiebureau Willemstad te smerig om te poepen

Een röntgenfoto van een bolletjesslikker - ©ANP

Een röntgenfoto van een bolletjesslikker – ©ANP

Het hoofdbureau van de politie op Curaçao is zó vies, dat bolletjesslikkers er niet eens meer mogen poepen. Daarom worden voorlopig geen bolletjesslikkers meer opgepakt. Drugskoeriers mogen van de GGD op het eiland niet meer worden opgevangen in Willemstad. Ze mogen doorlopen en naar Amsterdam of Düsseldorf vliegen.

“Het hoofdbureau van de politie in Willemstad is zó smerig dat de GGD niet meer wil dat drugskoeriers hun bolletjes daar uitpoepen. De riolering is al maanden stuk, het stinkt er onwaarschijnlijk en er is nauwelijks daglicht en ook geen ventilatie”, zegt onze correspondent Dick Drayer op het eiland.

Schiphol
Justitie houdt op het vliegveld van Willemstad nog wel reizigers aan die drugs in hun bagage of óp hun lichaam smokkelen, maar bolletjesslikkers pikken ze er niet meer uit. Die worden alsnog aangehouden in Amsterdam of Düsseldorf, omdat de namen van mogelijke smokkelaars gewoon door worden gegeven aan de douanes in Nederland en Duitsland.

Het vliegveld van Willemstad op Curaçao - ©ANP

Het vliegveld van Willemstad op Curaçao – ©ANP

De toestand van het cellencomplex op het hoofdbureau op Curaçao is al langer een zorg. Een deel van het politie-terrein is een vuilnisbelt geworden. Het ligt er bezaaid met oude aircosystemen en koelkasten.

Vloeibare drugs
En er is een ander probleem. Artsen op Curaçao hebben alarm geslagen over een nieuwe vorm van drugssmokkel.

“Vroeger werd coke in poedervorm in bolletjes gepakt en ingeslikt, nu is het coke in vloeibare vorm. En dat wordt ook nog ‘ns in heel dun plastic ingepakt, zodat de drugs minder snel worden opgepikt door scanners op vliegvelden. Ze scheuren wel eerder en de vloeibare drugs worden ook makkelijker opgenomen in het bloed. De kans dat je zoiets niet na kunt vertellen, is enorm gestegen”, zegt Drayer.

Artsen signaleren inderdaad een forse stijging van het aantal levensbedreigende situaties. De lange vlucht naar Europa vergroot de kans op scheuren alleen maar, waarschuwen ze.

Door: Jurjen

Bron: NOS

2 Reacties op “NOS: Politiebureau Willemstad te smerig om te poepen

  1. Als de riolering al maanden kapot is en het stinkt er vreselijk, waar schijten de agenten die daar werken dan ? En dat voor een hoofdbureau ! Bewijst weer eens temeer dat er nog steeds genoeg varkens op Curacao rondlopen.

  2. Laat die bolletjes maar knappen, lost meteen weer een stuk criminaliteit op.

    En ik heb ook geen moeite met met de situatie op het politiebureau. Criminelen hoeven niet in de watten te worden gelegd. Maar daar denkt het legertje vrouwelijke ratvocaten dat ons eiland terroriseert ongetwijfeld anders over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *