28 C
Willemstad
• woensdag 5 mei 2021 20:56

ParadiseFM | ‘Einde Korsou di Nos Tur nabij’

Het einde van de politieke partij Korsou di Nos Tur is nabij. Dat zegt Meindert ‘Menki’ Rojer, de nummer twee op lijst, vandaag in het Antilliaans Dagblad. Het...

Democracy now! | Monday, May 5, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 5 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Semper: Gemiddeld 100 prikken per dag in de wijken

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry...

DolfijnFM | Drastisch minder huwelijken dit jaar op Curaçao

Er wordt minder getrouwd op Curaçao. Drastisch minder zelfs. In 2018 waren er nog 744 paren die hun ja-woord gaven, vorig jaar was dat aantal nog maar...

DolfijnFM | Sportschooleigenaren willen weer open

Eigenaren van sportscholen op Curaçao luiden de noodklok. Het voortbestaan van individuele scholen in de bedrijfstak op het eiland is in gevaar. De versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaNOS: Politiebureau Willemstad te smerig om te poepen

NOS: Politiebureau Willemstad te smerig om te poepen

Een röntgenfoto van een bolletjesslikker - ©ANP
Een röntgenfoto van een bolletjesslikker – ©ANP

Het hoofdbureau van de politie op Curaçao is zó vies, dat bolletjesslikkers er niet eens meer mogen poepen. Daarom worden voorlopig geen bolletjesslikkers meer opgepakt. Drugskoeriers mogen van de GGD op het eiland niet meer worden opgevangen in Willemstad. Ze mogen doorlopen en naar Amsterdam of Düsseldorf vliegen.

“Het hoofdbureau van de politie in Willemstad is zó smerig dat de GGD niet meer wil dat drugskoeriers hun bolletjes daar uitpoepen. De riolering is al maanden stuk, het stinkt er onwaarschijnlijk en er is nauwelijks daglicht en ook geen ventilatie”, zegt onze correspondent Dick Drayer op het eiland.

Schiphol
Justitie houdt op het vliegveld van Willemstad nog wel reizigers aan die drugs in hun bagage of óp hun lichaam smokkelen, maar bolletjesslikkers pikken ze er niet meer uit. Die worden alsnog aangehouden in Amsterdam of Düsseldorf, omdat de namen van mogelijke smokkelaars gewoon door worden gegeven aan de douanes in Nederland en Duitsland.

Het vliegveld van Willemstad op Curaçao - ©ANP
Het vliegveld van Willemstad op Curaçao – ©ANP

De toestand van het cellencomplex op het hoofdbureau op Curaçao is al langer een zorg. Een deel van het politie-terrein is een vuilnisbelt geworden. Het ligt er bezaaid met oude aircosystemen en koelkasten.

Vloeibare drugs
En er is een ander probleem. Artsen op Curaçao hebben alarm geslagen over een nieuwe vorm van drugssmokkel.

“Vroeger werd coke in poedervorm in bolletjes gepakt en ingeslikt, nu is het coke in vloeibare vorm. En dat wordt ook nog ‘ns in heel dun plastic ingepakt, zodat de drugs minder snel worden opgepikt door scanners op vliegvelden. Ze scheuren wel eerder en de vloeibare drugs worden ook makkelijker opgenomen in het bloed. De kans dat je zoiets niet na kunt vertellen, is enorm gestegen”, zegt Drayer.

Artsen signaleren inderdaad een forse stijging van het aantal levensbedreigende situaties. De lange vlucht naar Europa vergroot de kans op scheuren alleen maar, waarschuwen ze.

Door: Jurjen

Bron: NOS

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Als de riolering al maanden kapot is en het stinkt er vreselijk, waar schijten de agenten die daar werken dan ? En dat voor een hoofdbureau ! Bewijst weer eens temeer dat er nog steeds genoeg varkens op Curacao rondlopen.

  2. Laat die bolletjes maar knappen, lost meteen weer een stuk criminaliteit op.

    En ik heb ook geen moeite met met de situatie op het politiebureau. Criminelen hoeven niet in de watten te worden gelegd. Maar daar denkt het legertje vrouwelijke ratvocaten dat ons eiland terroriseert ongetwijfeld anders over.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties