31 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 11:38

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS | OM Curaçao wil ex-premier Schotte plukken

Gerrit Schotte en zijn vrouw ANP

Het Openbaar Ministerie in Curaçao wil bijna een miljoen euro afpakken van oud-premier Gerrit Schotte. Het gaat om geld dat hij samen met zijn partner onrechtmatig heeft verkregen.

Schotte werd daarvoor afgelopen zomer veroordeeld. Hij moet drie jaar de cel in en mag zich vijf jaar niet verkiesbaar stellen voor het parlement. Zijn vrouw kreeg 15 maanden gevangenisstraf.

Dekmantel

Schotte nam geld aan van Francesco Corallo, een Italiaanse casinobaas. Dat werd gebruikt voor zijn verkiezingscampagne. In ruil voor het geld zou Corallo zeggenschap in de regering krijgen.

- Advertentie -

Via valse facturen en transacties met een bank in Zwitserland en een postbusbedrijf op de Marshalleilanden werd het geld witgewassen. Het bedrijf van Schottes partner diende als dekmantel.

Voor het ontnemen van crimineel verkregen geld moet de rechter nog wel toestemming geven.

Bron: NOS

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

19 reacties

 1. En de roofvogel blijft maar geld wassen en strijken via zogenaamd auto’s verloten. Loterijen zijn en blijven een van de beste methodes om geld te wassen.
  En notabene voor maar fl.3,50 per lot duizenden guldens per dag op zijn rekeningen storten. Van wie krijgt hij al die vergunningen?? Het is toch geen verkiezingstijd!? Een service club heeft heel veel moeite om een loterij vergunning te krijgen om geld op te halen voor GOEDE DOELEN!!!!
  Hallo O.M. wordt daar op ook gelet?

 2. Ongeveer mijn punt, Joep. En zelfs al betalen ze die 2 millioen dan hebben ze nog meer over dan jij en ik samen ooit bij elkaar krijgen.

 3. @ Dikke Deur,

  Het kan jaren duren, maar er zijn allerlei trucjes om aan de gevolgen van zo’n faillissement te ontkomen. De persoon zelf kan dan wel niets bezitten, maar hij (of zij) kan wel gebruikmaken van faciliteiten die door anderen ter beschikking worden gesteld. Oftewel huis, auto, eten, vakanties etc kan allemaal door iemand anders worden betaald en zolang niemand daar werk van maakt kun je dat jaren volhouden.
  Zou mij dan ook niets verbazen wanneer het geld niet in zijn geheel terugkomt en hij vervolgens alsnog een leven van een miljonair blijft leven. Er zit immers genoeg geld achter van der Dijs.

 4. Bedankt Joep. Dus als Schotte alles behendig heeft weggesluisd kan hij na al die jaren die het duurt inderdaad de vruchten plukken.

 5. @ Ericlapas,

  Het OM heeft verklaard dat ze dit wel moeten inzetten, simpelweg omdat er een grens is gesteld van 2 jaar na het eerste vonnis. Dat komt nu dichterbij, dus moest men wel overgaan tot deze actie.
  Zou ook van de zotte zijn om hem dat geld te laten houden. Mag alleen hopen dat er al beslag op die rekeningen is gelegd of dat de rekeningen zijn bevroren, zodat het niet weggesluisd kan worden.

 6. @ Dikke Deur,

  Dat opheffen van het faillissement kan jaren duren. Dan wordt het opgeheven bij gebrek aan baten of zoals men in Nederland doet, na het afwerken van een afbetalingsregeling.
  Maar wanneer de persoon alles heeft weggesluisd dan kan het wel even duren eerdat de rechter het faillissement opheft.

 7. @Joep, weet je dat zeker? Mijn idee was dat het idee van een faillissement juist was dat de rest van de schulden oninbaar werd verklaard, zodat de failliete persoon met een schone lei een nieuwe kans kreeg.

 8. @ Plasje, hoor de OvJ Rip nog zeggen in de zaak Babel, (dat klonk als muziek in mijn oren) het spoor van de geld stroom van Corallo via diverse landen naar Gerrit de Raaf hebben wij aardig in kaart, maar nog niet helemaal, en het onderzoek duurt te lang om deze te gelijk in de strafzaak Babel op te nemen, dit zou namens OvJ Rip de zaak Babel door tijdsduur kunnen schade. Het OM is nu bijna 2 jaar verder en zijn er waarschijnlijk klaar en waterdicht mee. We zullen er nog van schrikken wat voor vuil er nog boven komt drijven. Ik heb altijd beweert dat er buiten die drie (3) jaren nog enkele jaren bij zouden komen voor Gerrit de Raaf en Gerty kan nu niet zeggen dit is een politiek en Nederlands complot tegen mij, Nl heeft hem geen geld toe gestuurd op zijn bankrekeningen, Nederland heeft wel 1.5 miljard Euro 3 duizend miljoen Nafje’s, over gemaakt naar de antillen , en waar Gerrit de Raaf (roofvogel) en zijn maffia club miljoenen van hebben gestolen, miljoenen die voor het volk waren, ik heb geen medelijden met hem, al krijgt hij honderd jaar eis van OvJ Rip, Rip is geen vriend van Gerty, daar voor heeft Gerty hem te veel beledigt in de media, wie zijn kont brand moet op de blaren zitten en in dit geval kan dat wel eens heel heeel lang worden voor deze vazal en troll van Corallo.

 9. Het onrechtmatig verkregen geld is al bewezen in de strafzaak babel, daarvoor hebben de twee boeven Gerrit de Raaf en zijn byside Van der Dijs ook een gevangenis straf op gelegd gekregen van 3 jaren en 15 maanden. Het ontnemen van het crimineel verkregen geld is een zaak apart omdat ook in deze zaak bij niet betaling er een gevangenis straf kan worden ge-eist. Als Gerrit de Raaf niet kan betalen en de eis wordt 1.8 miljoen nafjes betalen of 100,00 nafjes per dag gevangenis straf uitzitten, dan is dat 35.600,00 per jaar x 50 jaar = 1.78 miljoen, Gerrit de Raaf zal op zeker de kuier laten nemen richting een land die niet uitlevert aan Curacao,zijn we mooi van hem af He He eindelijk rust voor het volk.

 10. Het lijkt alsof het OM op twee paarden wet. Hoewel ik graag dat hele MFK zooitje voor jaren achter de tralies zie verdwijnen, bestaat de kans dat Schotte in cassatie vrijgesproken wordt. Ik ben geen jurist maar ik zag ook al die bankafschriften op internet dus op z’n minst heeft een bank het bankgeheim geschonden.

  Doet me gelijk aan Radio Direct denken toen Jasmin Pinedo een betalingsregeling van een bijstandsmoeder met Aqualectra in beeld liet zien.

  Ik ben ook van mening dat Jasmin Pinedo en Gerrit Schotte tot hetzelfde soort behoort.

 11. Het is de vraag of dat geld er wel is. Het OM kan dat wel willen maar inmiddels zal het wel weggesluist zijn. Beslag op huis etc? Op wiens naam staat dat allemaal?
  Hopelijk heeft het OM zich daar wel in verdiept.

 12. Het was toch al bewezen?
  Dus waarom duurt dit zolang–de gevangenis in voor 10 jaar-nooit meer iets ambtelijk nog zaken mogen doen met regerings instanties-en pluk hem kaal zoals hij Curacao heeft kaal geplukt
  dus waar wachten de rechters nog op?
  Of worden de rechters ook bediend onder de tafel?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -