NOS | Nederlands getint Curaçao begint Gold Cup met kleine nederlaag

Eloy Room verricht een redding voor Curaçao tegen El Salvador AFP

Het Nederlands getinte voetbalteam van Curaçao is teleurstellend begonnen aan de Gold Cup, het Noord- en Midden-Amerikaans kampioenschap. De ploeg verloor in het Jamaicaanse Kingston met 1-0 van El Salvador.

Op slag van rust dook Nelson Bonilla op voor Eloy Room, de reservedoelman van PSV, en schoot laag in de hoek raak. Het bleek het winnende doelpunt. Room voorkwam met een aantal fraaie reddingen een grotere nederlaag voor Curaçao.

Opgegroeid in Nederland

AFP

Naast Room telt de selectie van Curaçao nog negentien spelers die geboren of opgegroeid zijn in Nederland, zoals Cuco Martina (Feyenoord), Darryl Lachman (PEC Zwolle), Jafar Arias (FC Emmen), Elson Hooi (ADO Den Haag), Charlison Benschop (De Graafschap) en Leandro Bacuna (Cardiff City).

Curaçao timmert de laatste jaren aan de weg met eerst Patrick Kluivert als bondscoach en nu Remko Bicentini. Twee jaar geleden debuteerden ze bij de Gold Cup (alle duels gingen verloren) en wonnen ze de Caribbean Cup. Sinds 2011 proberen ze zich tevergeefs voor een WK te plaatsen.

Op naar Houston

Voor het tweede duel van de Gold Cup vliegt de selectie van Curaçao naar Houston, Texas. Daar is Honduras over vier dagen de tegenstander. Dat team verloor zijn eerste wedstrijd met 3-2 van Jamaica.

Stand Groep C (nummers 1 en 2 gaan door)

Jamaica 1-3 (3-2)
El Salvador 1-3 (1-0)
Honduras 1-0 (2-3)
Curaçao 1-0 (0-1)

Bron: NOS

3 Reacties op “NOS | Nederlands getint Curaçao begint Gold Cup met kleine nederlaag

 1. Merendeel speelt in de eerste divisie of vage clubs in het buitenland.

 2. Absolute wanprestatie, niet 1 schot op goal tegen veruit de zwakste uit de poule.

  Zegt genoeg over de arbeidsmentaliteit van de Curacaoenaar.

  Niet vooruit te branden.

  De verdediger die de gruwelijke fout maakte bij de 1-0 mag blij zijn dat hij niet in Korea woont. Daar zou zijn been afgehakt worden.

 3. ericlapas

  Wordt het niet tijd voor een nieuwe bondscoach, dit zijn professionals die miljoenen in de zwaarste competities in Europa verdienen. Het is niet zo dat het spelers van Jong Holland en Undeba zijn.

  Vraag me trouwens af, wat de nut van deze offseason toernooien is, spelers moeten van kleine pijntjes herstellen en zich op het nieuwe seizoen voorbereiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *