28 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 10:31

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaNOS | Laatste 'gele' gebieden naar code oranje, geldt nu voor hele...

NOS | Laatste ‘gele’ gebieden naar code oranje, geldt nu voor hele wereld

Aruba, Bonaire en Sint Maarten gaan van code geel naar code oranje |  Rumblebee

Aruba, Bonaire en Sint Maarten gaan van code geel naar code oranje. Dat heeft premier Rutte gezegd in een Kamerdebat over de coronamaatregelen. Het waren de laatste Caribische delen van het Koninkrijk die nog geen negatief reisadvies hadden.

Volgens Rutte wordt het advies niet aangescherpt vanwege de situatie op de eilanden, maar vanwege de situatie in Nederland.

Naast de overzeese delen van het Koninkrijk hadden alleen de Canarische Eilanden nog geen negatief reisadvies, daarvoor gold code geel. Maar ook die gaan vanaf morgen op oranje (alleen noodzakelijke reizen).

Daarmee is de hele wereld nu oranje of rood. De premier roept mensen nogmaals op alleen echt noodzakelijke reizen te maken. “Als je nu nog zo onbeschaamd bent om op wintersport te gaan, dat is echt asociaal!”

Gesprek met vliegmaatschappijen

Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat gaat luchtvaartmaatschappijen nogmaals wijzen op het negatief reisadvies voor de hele wereld. Verschillende partijen ergeren zich aan beelden van drukte op Schiphol, terwijl winkels en scholen dicht moeten.

Volgens Rutte is er, als dat gesprek onvoldoende effect heeft, alleen nog een algeheel vliegverbod mogelijk om in te grijpen. “Maar geloof me, dat wil niemand. We kunnen niet de hele burgerluchtvaart stilleggen.”

KLM had net nog vier extra vluchten naar Bonaire ingepland voor rond Kerst, vanwege de populariteit. Of die doorgaan kon een woordvoerder nog niet zeggen.

Bron: NOS

10 reacties

 1. Ik las ook dat een paar Corona deskundigen gewoon aandelen hebben bij Pharma bedrijven en zo miljoenen winst maken.

  Daar lees je in de pers weinig over

 2. De Fransman Thomas Piketty toonde aan dat de rijken steeds rijker worden, de armen steeds armer en een steeds kleinere groep rijken een zeer groot deel van alle vermogens bezit.

  Het is opvallend dat de coronacrisis zorgt voor een versnelling van dat proces. Vele miljarden euros, dollars, etc. veranderen van eigenaar ten gunste van de medicijn conglomeraten.
  En bij de landen met lockdowns wint het grootwinkelbedrijf heel snel terrein op de kleinere ondernemingen. Van die laatsten zullen er niet veel meer overblijven.

  Het is zinvol om de accumulatietheorie van Marx er weer eens bij te pakken. En met een moderne kijk blijkt hij veel voorspeld te hebben.

 3. @Robert | 16 december 2020 om 10:05 |

  Je hebt het bij het rechte eind.

  Het is LIONFISH die er nog steeds geen bal van snapt en kennelijk ook niet begrijpt dat bijdragen van Nederland aan onze begroting (die met rente! terug moet worden betaald) heel wat anders is dan “Coronasteun” aan het bedrijfsleven en ZZP’ers. Aanvulling tot 80% van de inkomsten is mogelijk en dat hoeft ook terug te worden betaald aan de regering.

  Corona is een van buitenaf komend “onheil” dat zich over de hele wereld voordoet. De door de Nederlandse regering opgelegde (min of meer noodzakelijk?) beperkingen en lock-down raken iedereen en ook Curacao. Het is een aangelegenheid van het gehele Koninkrijk, dus evenredige verdeling van de kosten naar draagkracht. Ergo pro rato verdeling van de 3,7 miljard euro die in verband met de tweede golf in de economie wordt gepompt.

 4. He @Robert. Zou je niet eens snel een collecte starten om Nederlandse ondernemers te steunen, net zoals Nederland dat voor de ondankbare bewoners van deze rots heeft gedaan? We kunnen het hier toch allemaal zelf? Hebben we er trouwens al aan gedacht om zelf vaccins te bestellen? Of mag ook dat worden opgeknapt door nederland? Hoe dom kan je zijn?

 5. De koninklijke familie werd teruggeroepen van vakantie. Nu mag niemand meer naar het buitenland, terwijl de Cariben geel zijn en Rutte maakt er oranje van.

 6. @Robert, Je mag gewoon naar Curacao vliegen. Schiphol incheck balie vlucht Curacao was superdruk.
  Alleen bij terugkomst quarentaine, je bent niet verzekerd en mocht je ziek worden ben je baan kwijt.

 7. Opeens is men in Den Haag vergeten dat onze eilanden deel uitmaken van het Koninkrijk. Bizar! Gaat men nu ook de grenzen bij Groningen, Friesland en Drenthe sluiten? ‘Alleen voor noodzakelijk verkeer’. Niet nodig, niet verstandig en een aanslag op onze samenlevingen. Onze regering, en vooral die van Aruba en Bonaire dienen nu niet hun mond te houden en aardig te blijven doen tegen Rutte maar hier heel duidelijk tegen te ageren. De cijfers zijn hier duidelijk gunstiger dan in Nederland, het reizen met PCR test werkt voortreffelijk (!) en zo’n 88 procent van Covid vind zijn oorsprong binnen in huis en op het werk; niet op en tijdens vakantie

 8. Deze ziekte die uit China kwam (en in China eigenlijk niet zo groot was maar de rest van de wereld nu half vernietigd waarbij de pharmabedrijven ineens heel snel een vacine kunnen maken en nu goud geld gaan verdienen.
  Ondertussen worden de kleine ondernemers afgemaakt. Zij moet namelijk de bedrijven sluiten en gaan failliet maar de grote jongens blijven wel open.

  Er zal een rijk klein clubje zijn die straks al die faiiliete boel gaat overnemen voor een klein prijsje.

  Inderdaad De hele wereld is nu oranje terwijl er in veel landen veel minder aan de hand is.

 9. Ja, de meeste mensen hebben nog steeds niet in de gaten dat de coronamaatregelen niks met de volksgezondheid te maken hebben.

  Wanneer het aantal gevallen weer omlaag gaat,
  zullen ze weer een ander excuus vinden om de noodtoestand te handhaven.

  Net als in Nederland is corona de reden om een permanente noodtoestand te creeren..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties