32 C
Willemstad
• maandag 20 september 2021 13:47

Laatste reacties

- Advertentie -

NOS | Honger en veiligheid worden de volgende problemen op Curaçao

Dick Drayer

Steeds meer mensen op Curaçao hebben hulp nodig NOS

“Mevrouw, hoe lang geleden hebben je kinderen gegeten?” Coraline Kooistra vraagt het, terwijl ze een voedselpakket op de tafel in de keuken legt. De buren hadden de hulpverleenster naar dit huis gestuurd. In de hoek zag ze twee magere jongetjes, een van vier en de ander van zeven. Heel mager, donkere plekken onder de ogen.

“Precies twee weken geleden hebben de kinderen voor het laatst brood gegeten”, zegt hun moeder. “Toen was er nog geen coronavirus en was de school nog open.”

- Advertentie -

Coraline Kooistra is hulpverleenster en werkt bij de Crisisbank van de Stichting Tegen Kindermishandeling op Curaçao. “Deze vrouw heeft bijstand en maakte zo nu en dan het huis schoon voor een meneer in de buurt. Maar die meneer had haar naar huis gestuurd, omdat hij zelf zijn baan was verloren.”

Curaçao is in lockdown. Mensen zitten verplicht thuis. Winkels zijn dicht, op supermarkten en apotheken na. Als je een auto hebt, mag je twee keer per week boodschappen doen. Wanneer je de straat op mag is afhankelijk van de lettercombinatie van je nummerplaat. Het vliegverkeer is op 13 maart, precies drie weken terug, stilgelegd.

De toen nog aanwezige toeristen hebben het eiland inmiddels verlaten. Curaçao is in één klap zijn belangrijkste bron van inkomsten kwijt. Gevolg: 16.000 mensen in de toeristische sector zijn hun baan kwijt. De regering zoekt naar oplossingen.

De dagloners, die ‘s ochtends nog niet weten of en hoeveel geld ze vandaag gaan verdienen, zijn de eerste slachtoffers. 1300 hebben zich inmiddels gemeld bij het ministerie van Sociale Zaken voor steun. Maar velen kennen de weg niet in die wereld of zijn illegaal op het eiland. Naar schatting 15.000 Venezolanen leven ondergronds, bang om opgepakt te worden.

Elf bevestigde patiënten

- Advertisement -

In de strijd tegen het virus lijkt Curaçao het goed te doen Er zijn slechts elf bevestigde corona-patiënten op een bevolking zo groot als Amersfoort. Ter vergelijking: die stad heeft bijna drie keer zoveel bevestigde besmettingen.

Het aantal patiënten valt ook mee in vergelijking met de andere grote Antilliaanse eilanden, Aruba en Sint-Maarten. Aruba telt 60 patiënten op 106.000 inwoners en op Sint-Maarten gaat het deze week ineens hard, van zes gevallen op maandag naar 23 vandaag.

Het relatief lage cijfer op Curaçao is volgens de overheid te danken aan het snel invoeren van strenge maatregelen. Er was in het begin veel draagvlak voor dat beleid, maar volgens Coraline Kooistra duurt dat niet lang meer.

“Gisteren weer nieuwe maatregelen op het nieuws. De mensen die ik zie, hebben eten nodig. Al die regels interesseeren hen geen bal. Zelfs corona interesseert hen niet. Ze willen eten. Ze moeten eten. That’s it. Voedsel is nu de voornaamste zorg. We maken het echt niet beter als wij deze mensen aan de kant zetten. Er zijn er zoveel.”

Ivonne Christiaan van de Stichting Shimaruku Curaçao houdt zich al sinds 1996 bezig met het inzamelen van middelen om schoolgaande kinderen in de buurt eten te geven. “Thuis krijgt niet ieder kind voldoende. Door de maatregelen van de overheid ligt het buurtcentrum plat, zodat de kinderen nu geen enkele maaltijd meer krijgen.”

Voedselpakketten uitdelen

Haar stichting gaat voedselpakketten uitdelen in de buurt. Rond de vijftig gezinnen zijn daarvan afhankelijk. “We zijn ondertussen bezig met het inkopen van de goederen, maar wachten nog op ontheffing zodat we de voedselpakketten kunnen brengen. Dat schiet niet erg op. Andere hulpverleners, zoals de voedselbank, hebben daar ook problemen mee.”

Lange rijen vormen zich inmiddels voor de supermarkt. Honderden meters lang. Zelfs nu driekwart van alle auto’s de weg niet op mag. Een ondernemer die geduldig staat te wachten – hij moest zijn restaurant sluiten op het toeristische Mambo Beach- zegt: “Dit zijn mensen die nog wat kunnen kopen omdat ze werk hebben of nog wat geld achter de hand. Maar wat gaat er volgende week gebeuren? Dan gaan ook de mensen de straat op die niks meer hebben, of ze mogen of niet. Ik vrees het ergste.”

Bron: NOS

- Advertisement -

Artikel delen

99 reacties

 1. @Beste reageerders,

  Tweede waarschuwing: svp hou het on topic, niet op elkaar, anders zien we ons genoodzaakt deze zo belangrijke discussie over gebrek aan geld en eten te sluiten..

  Vriendelijke groeten,
  KKC redactie

 2. “Jammer dat die koeien van Martina niet zijn gekomen.”
  gelukkig hebben wij de koeien niet, anders hadden wij in nog meer shit gezeten

 3. En nog een ding. Hoezo toeristen komen niet snel terug.
  Onzin:
  Die toeristen komen ook sneller terug dan je denkt.
  Samen met de stagiaires.

  DIe hebben geen geld meer.. Mensen zitten werkeloos thuis. zaken gaan failliet, geen studenbaantjes meer. ouders werkloos.. die hebben geen geld voor een dure vakantie naar Curacao.. Die gaan straks met de bus naar Spanje

 4. Tuurlijk mevrouw. Gehoord meloen en lastawitz. Ik zal me er aan houden.
  Iets nieuws er is een tyger ook besmet in nieuw jork
  Moeten op banda bau die geiten nu ook in quarantaine gooien?

 5. Ok meloen en broer stawitz.
  Uv licht dood geen virussen in je lichaam en de intensive care op curacao is overbelast.
  De hele populatie raakt geinfecteerd en iedereen gaat dood. En dit gaat nog een jaar duren. En de statistiek bewijst t.
  Tja.
  Maar zeg eens die mop over die kikker was wel goed niet.
  Kwaak Kwaak Kwaak

 6. @ Ambulant

  Begrijpend lezen is nooit jouw sterkste kant geweest, dat wist ik al, maar dat je totaal niet begrijpend kunt lezen is voor mij ook nieuw.

  Nergens heb ik geschreven dat we maar moesten accepteren dat we dood zijn en dat we daarna weer kunnen functioneren.

  Wat ik wel heb geschreven is dat we moeten accepteren dat de wereld is veranderd en hoe eerder we dat doen hoe eerder wij weer kunnen functioneren en aan een toekomst werken. De quote met Band of Brothers was bedoeld als analogie. Ik geloof dat jij een van de weinigen bent die dat niet heeft begrepen, maar zo zijn er wel meer dingen die je niet begrijpt. De meeste mensen weten van zichzelf dat, wanneer ze iets niet begrijpen, ze geen rare opmerkingen moeten gaan maken. Maar jij, je raaskalt maar door en hoopt dat iemand jou nog serieus neemt. Helaas, dat gaat niet meer gebeuren.

 7. @Ambulant zegt: “…Goh stawiz. Ok. Meen je dat nou echt. Waar heb ik ergens geschreven dat het ook in het lichaam werkt. ….”

  Ok. zijn we een stapje verder.

  Dus het virus in het lichaam blijft aanwezig. En jij wil al die mensen weer naar buiten sturen, het strand op, terug naar school enzovoorts (dit heb je wel geschreven) en daar de boel weerlekker verder besmetten?

  Jongen, get real.

 8. Cur independiente.
  Ik begrijp het helemaal maar het kan bij ons gewoon niet. Om t uit te leggen.
  Landbouw. We hebben het duurste water en Electra ter wereld. En slechte grond. Kleinschalige dingen kunnen best maar export is een illusie.

  Visserij.. ahum.. we dumpen alle waste overal om ons heen direct de zee in. Wat de koralen en alles er om heen vernietigd.

  Industrie. Probleem is grondstoffen import en transport. We hebben geen grondstoffen en transport is veel te duur gelet op de kleinschaligheid. We zijn veel te klein voor dat.
  Die raffinaderij staat er ook alleen maar omdat je Maracaibo niet op kan met grote tankers.
  En als Shell het niet meer ziet zitten dan zegt dat alles toch.
  Klesh verhaal zo snel mogelijk vergeten. Dumpen die shark.
  Sloop die bende zo snel mogelijk maak er de mooiste jachthaven ter wereld van.

  En wat is er mis aan toerisme.
  Echt de Europese en Chinese oudjes en andere rijken worden nog steeds ouder ondanks alles.

  We moeten alleen het veel beter aankleden. Want buiten de hotels is er niet zo veel op Curacao. Veel te dor en alles is versnipperd en niks op loop afstand.
  En leren vriendelijker te worden….
  Dienstbaarheid… tja…

  Begint al op de airport. Ik moet zeggen het is verbeterd de laatste jaren. Maar er zijn er nog een paar…. die … pfff.

  Welcome to our island. Bon Bini. Een paar worden die zo belangrijk zijn.
  En nu weten we waarom. We zijn er totaal afhankelijk van.

 9. En nog een ding. Hoezo toeristen komen niet snel terug.
  Onzin:
  Die toeristen komen ook sneller terug dan je denkt.
  Samen met de stagiaires.
  Als ze mogen gaat heel de bende direct vliegen.
  Die hebben weken opgesloten gezeten.
  Denk je niet dat die er juist uit willen.
  Naar een prachtig eiland in de Cariben.
  Alles even vergeten als je over de prachtige zee uit kijkt tussen de Palmbomen door op een zand stand.
  Op een super eilandje wat meloen gaat opruimen.

 10. Goh stawiz. Ok. Meen je dat nou echt. Waar heb ik ergens geschreven dat het ook in het lichaam werkt. ….

  Punt is dat buiten in de zon de kans op besmetting dramatisch afneemt dan als je opgesloten zit in een super geïsoleerd huis met centrale lucht behandeling, zoals al die bejaarden huizen….. Daarom ook zoveel echtparen die dood gingen. Opgesloten met elkaar. In een isolatie waarde 1 met belasting aftrek huisje.
  Dat opsluiten is het laatste wat je moet doen en helemaal op Curacao.

  Maar ja wil ik he t niet meer over hebben omdat het volslagen onzin is dat we nog steeds binnen zitten. Zucht.

  De economie heren..
  Werk inkomen belasting eten.

  Dat kinderen weer naar school moeten perfect.
  Kunnen de ergste honger gevallen en mishandeling en misbruik worden gesignaleerd.

  Raar dat Meloen nu niks schreeuwt over besmetting. ….. Die kids werden als eerste thuis gezet .. Maar ja t idee komt niet van mij…

  Staats subsidie op School eten. Hoe goed bedoelt het is maar het zet helaas geen zoden aan de dijk in een economie Zoals die van ons. Waar komt dat eten vandaan dan ? Maken we dat zelf of moeten we het importeren. Met deviezen die we niet meer hebben.
  Of wordt het lokaal verbouwde meloen soep. ? Vis soep….. Kikker soep.. Kermit.

  Maar mr. Muppet show seniors Ik zie de stories steeds meer veranderen.
  Zelfs Meloen haald Band of brothers er al bij haalt als zijspoor..
  En dat angst je niet laat functioneren. Kijk waar heb ik dat meer gehoord ??Aannemen dat je dood bent. Tja.. Nou dat laatste is weer een verkeerde benadering.
  Want als je dood bent maakt t niks meer uit. Toppunt van motivatie deflatie.
  Nee je moet juist overleven om je te laten voelen dat je leeft.

  Gaat vast weer te snel en te ver. Worden als Paarlen voor de zwijnen zal ik maar zeggen.

  Geloven dat je blijft leven daar gaat het om.
  Geloven dat dit voorbij gaat en dat het echt wel mee valt allemaal.
  De paniek zo laag mogelijk houden. Angst kan. Maar paniek is te veel.
  Drama verhalen van overspannen artsen verbieden.
  Kranten aanmanen niet de besmettingen te tellen ja stawiz die zullen altijd blijven stijgen. Die 11 van ons gaan ook nooit meer weg. Slimmerd.
  Maar benadruk minder en genezen. Hoop en motivatie. We will prevail.

  Maar goed. UV licht aan de binnen kant. Ach ja.
  Otie 1 je gaat buiten in de zon staan en je doet je mond heel wijd open en ademen maar.
  Optie 2 je neemt een UV lamp en net als een zwaard slikker je begrijpt het vast. Er zijn nog paar een anders versie maar comment polis zal vast ingrijpen dan. En verder heren gebruik zelf je fantasie eens een keer.
  Ik voel alleen maar negative waves.

  Nogmaals mensen dit gaat sneller voorbij dan je denkt. De economie moet de volle aandacht hebben.
  De kinderen moeten naar school ja. En inderdaad geeft ze daar te eten. En ja uit hotels. Prima plan Piet.

  P.S.
  Ik wil het eigenlijk niet meer herhalen maar Meloen en aan verwanten blijven maar hun ogen sluiten voor de werkelijkheid. en mekkeren over cijfers die ze niet willen lezen.

  Meloen recente dingen RIVM niet CBS en RIVM behandeld meer dan alleen geip virusjes.. Blader eens verder.
  Het CBS heeft pas over een een jaar de cijfers.
  http://www.ecdc.europa.eu http://www.euromomo.eu
  WHO site https://www.who.int/influenza/en/
  CDC usa site https://www.cdc.gov/flu/about/burden/index.html
  CDC estimates that influenza has resulted in between 9 million – 45 million illnesses, between 140,000 – 810,000 hospitalizations and between 12,000 – 61,000 deaths annually since 2010. Onzin zeker he meloen. Vezonnen…. niet.
  leesvoer.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6815659/

 11. @ C I

  Nederland komt wel over de brug, maar het gaat geen gift worden, het wordt gewoon een lening met lage rente.
  Nadeel van een lening is dat deze op termijn gewoon moet worden terugbetaald en dus stapelen we deze op alle overige leningen die we al hebben. Het eindresultaat is dan nu alweer duidelijk.
  De maandelijkse rentelast gaat zo zwaar op de begroting wegen dat er geen geld overblijft voor de normale bestedingen. De overheid weigert de salarissen van de ambtenaren, henzelf etc in te korten, dus zal men iedere maand (net zoals vroeger) geld moeten gaan lenen bij banken om de salarissen uit te kunnen betalen. Op die manier zitten we dan weer in no-time op rentepercentages van 15 % en worden de leningen iedere maand doorgerold tegen nog hogere rentes. De belastingen moeten dan nog verder omhoog en de economie dondert alsnog in elkaar.

  Ergo, onbeperkt gaan lenen bij Nederland is geen oplossing. Wat nu moet worden gedaan is de uitgaven drastisch verminderen oftewel al het niet noodzakelijke moet worden geschrapt, salarissen gekort en hopen dat we corona zo snel mogelijk van het eiland krijgen.
  Wanneer dat eenmaal is gebeurd dan z.s.m. werk maken van de overeenkomst met Klesch, zorgen dat de bouwactiviteiten aan hotels etc weer worden opgepikt.
  Degenen die dan geen baan hebben, zoals bv de horeca werknemers, kunnen worden ingezet voor ander werk en krijgen daarmee dan een minimum salaris. Dat salaris kan worden opgebracht uit het geld dat door de ambtenaren, regering, parlement etc wordt ingeleverd. Wat voor werkzaamheden ? Wat denken we van schoonmaak van het eiland ? Verven van panden in de binnenstad. Schoonmaak van de rooien etc etc.
  Op die manier heeft het eiland er ook nog iets aan en zijn we klaar voor het moment dat de toeristen weer terug gaan komen, ergens over 1 tot 2 jaar.

 12. In moeilijke tijden komt de werkelijke aard naar boven, van de bestuurder tot een buurman/vrouw. Wat blijkt de toerisme is achteraf gezien toch niet zo’n solide industrie en geldt niet alleen voor Curaçao maar over de hele wereld. Als voor het gemak binnen de koninkrijk kijken, hebben een ieder die werkzaam is in de toerisme het zwaar, zowel de werkgevers als de werknemers. Heleboel mensen zijn hun baan kwijt aan beide kanten van de oceaan, alleen had ik meer verwacht van onze lokale bestuurders dan bij Nederland te kloppen voor fondsen. Ten eerste omdat zelf als het gegeven wordt, het met veel tegenzin wordt gedaan, het betekend ook dat wij als land nog meer in de schulden zullen raken, zonder inkomsten hoe wil dan een schuld gaan terug betalen? Is er al een plan B als Nederland simpel weg niet over de brug komt met een kredietlijn, ze hebben zelf genoeg problemen lijkt mij. Wat kunnen we zelf doen? Om te beginnen een goed draaiende landbouw industrie in combinatie met veeteelt en visserij, met eigen eten komt de rest wel…het is tijd om te bewijzen dat we het kunnen, de mens is belangrijker dan geld!

 13. @Ambulant: ja, dat UV licht werkt op oppervlakten en in de lucht is duidelijk, alhoewel luchtbehandeling met UV een onacceptabele hoeveelheid ozon vrijkomt, maar dat terzijde.

  Je hebt nu nog steeds geen antwoord gegeven opde vraag hoe UV licht een besmetting in je lichaam desinfecteert.
  Leg dat nu eens uit.

 14. Wacht op moderatie maar who cares about uv. Maar dit is daar niet de plek voor.
  De kinderen moeten weer zo snel mogelijk naar school.
  Niet alleen tegen honger maar ook tegen misbruik.
  Het volk Verplicht opsluiten maakt meer kapot dan je lief is.

 15. ha ha Jullie lijken wel UV lamp motjes. Blijven maar om een lampje heen draaien.
  Halve wereld in panie. De economie ligt in puin. Bijna iedereen zonder werk op curacao, Kinderen lijden honger op curacao.
  diep triest allemaal.

  Maar het enige wat de motjes zich interesseren is of UV licht nu wel of niet iets doet tegen corona 19
  https://www.bbc.com/news/business-51914722
  Deze jongens vinden van wel.
  https://www.france24.com/en/20200313-on-mission-to-eradicate-virus-germs-china-firms-see-the-uv-light
  iets recenter dan 2008

  Maar dan nog.
  over een paar weeken is de Pandepaniek weg.
  en dan wat.
  Oplssingen voorde economie.
  Meloen Ik dacht je was Professors econoom toch.
  En stawiz wat ga je maet al die auto.s doen dan. Inzetten om voedesel rond te brengen ? Mensen gratis rond rijden…

 16. Ha ha.. Elle lange verhalen. Moet melien zeggen belangrijke vragen… Hahaha. Was dat t enige wat je kan vinden. Maar he meloen je houd van humor toch. Iets om te lachen… Op deze bonfuturo zondag.
  Me loen die sars infiltratie chinees niet te verwarren met meloen een gerespecteerde journalust en korte verhalen schrijver.
  komt bij de dokter met een kikker op z.n hoofd zegt die kikker t is met een puistje begonnen.
  Maar malloen als dit coronapandepaniek weg valt. Met welk paniek verhaal kom je dan.
  Kikker plaag?

 17. Het Chinese teken voor crisis is gelijk aan het teken voor kans. Laten we dus de kansen gebruiken die deze crisis biedt.
  Het wordt tijd ons te beraden over hoe het na de crisis moet. De scholen moeten als het maar even weer kan heropend worden. Overwogen zou moeten worden de schooltijden te wijzigen in van 08.30 – 12.30 en van 13.30 tot 16.00 uur.
  Voorafgaand aan het begin van de school een voorschoolse opvang realiseren vanaf 07.00 uur. De kinderen naast begeleiding ook een ontbijt aanbieden.
  Tijdens de middagpauze eenvoudige doch voedzame maaltijd bereiden die wordt gemaakt in de keukens van de hotels die nu niet ingebruik zijn. Geen frisdranken aanbieden. Alleen water. Draagt bij tot gewichtvermindering bij te zware kinderen en voorkomt diabetis.
  Alle kinderen blijven tussen de middag op school. Scheelt een hoop files en gestreste ouders die van hot naar haar moeten rijden.
  Ook tijdens de middagpauze begeleiding van personen die geen deel uitmaken van het onderwijzerscorps. Na school weer naschoolse opvang met begeleiding van niet-onderwijzend personeel. Sluiting naschoolse opvang om 19.00 uur.
  Met een lege maag is het moeilijk studeren. Onderwijs resultaten zullen verbeteren na invoering van gewijzigde schooltijden en invoering van schoolmaaltijden. Werkloze koks e.d. weer aan de slag. Tegelijkertijd bezien hoe een en ander vorm moet worden gegeven als de hotels weer opengaan.

 18. @ Ambulant,

  Je bent wel lekker selectief, ellenlange verhalen, maar geen antwoord geven op 2 zeer belangrijke vragen.

  1. Welk onderdeel uit de zin: ‘Curacao heeft slechts 32 IC bedden ter beschikking’ snap je nu niet ?

  2. UV licht doodt het coronavirus niet. (afkomstig van LaStiwz).

  Dus voordat je weer met allerlei verhalen komt, geef nu eerst eens gewoon antwoord.

 19. en @Ambulant: ik heb ook nog geen antwoord op de stelling dat UV geen virus in je lichaam desinfecteert.

  Graag reactie.

 20. @Ambulant: geen rookgordijnen optrekken door niet terzake doende antwoorden te geven.
  Jouw aangehaalde bron is oud en al door de realiteit ingehaald.

  Vertel ook geen onwaarheden. Het aantal gevallen in New York stijgt momenteel nog steeds.

 21. Nou La sta,
  Angst zaaien moet stoppen.
  Die angst is wat zoveel mensen ziek maakt en laat overlijden.
  Je weet wat ze bij medicijn testen bedoelen met dubbelblind.
  En je weet wat het placebo effect is of niet.
  (Zieke) Mensen zijn super gevoelig voor angst.
  Motivatie is alles.
  We moeten positiever worden.
  We moeten ons niet meer richten op dat virus welke versie dan ook.
  Maar op de economie en dat we weer aan het werk kunnen.
  Die verplichte opsluiting moet zo snel mogelijk stoppen.

  En op houden met idiote paniekverhalen.
  Ben jij ook een paniek zaai infiltrant soms?
  Net als Me Loen.
  La stawiz oostblok ??
  Eet je ook PanDePaniek broodjes ?

  Alles in Europa is aan het zakken. En dat zet door.
  New York volgens de laatste cijfers ook.
  Wij staan al tijden stil.
  Waarom zo negatief met alles dit gaat sneller weg dan t kwam.

  Mensen zijn minder bang aan het worden. dat is wat belangrijk is.
  F corona parties. Dat moet de mentaliteit worden.
  Bouw de economie op stop de honger onder de bevolking.

 22. Ja kinderen lijden honger. In ons koninkrijk.
  De regering en publieke bestuurders hier hebben salarissen tot zelfs ruim hoger dan minister president in Nederland. Met pensioenen die nog hoger zijn.
  Van de bevolking wordt nu gevraag dat ze salaris in leveren en kinderen lijden honger.
  T zou de politici en bestuurders sieren als zij ook eens persoonlijk helpen en niet uit de zak van het volk.

 23. @Ambulant: Ioannidis is inderdaad een flapdrol.

  Hij heeft dit stuk geschreven op 17 maart.
  Hij schrijft daarin: “…If we assume that case fatality rate among individuals infected by SARS-CoV-2 is 0.3% in the general population — a mid-range guess from my Diamond Princess analysis — and that 1% of the U.S. population gets infected (about 3.3 million people), this would translate to about 10,000 deaths…”

  De waarheid heeft hem al bijna achterhaald en de piek is nog lang niet bereikt in de VS. Er zal, als we zijn berekening blijven volgen, een veelvoud aan doden vallen.

  @Ambulant: ik heb ook nog geen antwoord op de stelling dat UV geen virus in je lichaam desinfecteert.

  Graag reactie.

 24. Voor SBat en uiteraard voor mijn vriend Me Loen (Chinese infiltrant om paniek en angst te zaaien)

  In the coronavirus pandemic, we’re making decisions without reliable data
  https://www.statnews.com/2020/03/17/a-fiasco-in-the-making-as-the-coronavirus-pandemic-takes-hold-we-are-making-decisions-without-reliable-data/

  John P.A. Ioannidis is professor of medicine and professor of epidemiology and population health, as well as professor by courtesy of biomedical data science at Stanford University School of Medicine, professor by courtesy of statistics at Stanford University School of Humanities and Sciences, and co-director of the Meta-Research Innovation Center at Stanford (METRICS) at Stanford University.

  Ook zon flapdrol he Me Loen.

 25. @deechi: dat verbaast mij helemaal niets. Het lijkt erop dat je op Curacao meer kans hebt om opgepakt te worden als je bv buiten de Corona uren op straat komt dan dat je aan zelf verrijking hebt gedaan (Tromp, Romero, Garcia, alle insel air figuren, Lasten’s en Martina’s en Reinald curiel). Kennelijk hebben onze toppers zoveel macht en invloed dat voor andere wet- en regelgeving geldt dan voor ons voetvolk.

 26. @CR
  Is Reinald “Kop in het zand”, ONDANKS je nimmer aflatende aantijgingen nou NOG niet opgepakt????
  Ik begin te denken dat je iets tegen de goede man hebt. Ik voel nattigheid in de relationele sfeer misschien?……

 27. @dislect: degene met verreweg het meeste draagvlak op dit forum is uiteraard beflapas omdat zijn behoeften verreweg het beste aansluiten met de interesses van de gemiddelde ydk

 28. Dat de kanonnen niet bulderden, betekende nog niet dat de oorlog afgelopen was Dames en Heren… No such luck!!!! I’m back, (not with a vengeance) and glad to be. Shimaruku en nog een paar anderen hier hebben bijval nodig. I got your backs!!!!

 29. Drenchi mag de enige zijn die hier een andere mening ventileert het is wel de menig die, waarschijnlijk, het meeste draagvlak onder de bevolking heeft. En daarom ben ik blij met zijn terugkeer.

 30. Yes drechi is terug! De enige op dit forum die de salarissen van Tromp, Romero, Reinald curiel, jonis, martis, lasten (3x), Martina’s (2x), sluis weet goed te praten

 31. @Shimaruku:
  Je haalt me de woorden uit de mond… De tranen biggelen me langs de batsen. Je hebt VOLKOMEN gelijk!!!!

 32. @ wijsneuzen, zieners, ego-trippers, betweters, doemdenkers, gelijkhalers
  Wikipedia-experts, YouTube-volgers, pochers, vingertje-zwaaiers,
  vingertje-wijzers, dominees , 1000 maal herhalers, narcistjes, eerst een slok
  en dan stoer achter PC reageerders, NL nationalisten, YDK-haters, fake news
  volgers, Trumps in de dop, mente totèkis : misschien op artikel reageren ??
  no zundra skuridat, sende un bela

 33. …..”de ambtenaren etc, etc…., die niet meer betaald kunnen worden zijn de hefboom om geld bij Nederland los te krijgen”…[email protected]

  Goed graaien als “nood”-bedragen van die orde “alvast” worden uitgekeerd, voorwaarden volgen achteraf. Alle aasgieren staan paraat. De geldzending komt eraan! Plukken….zolang de voorraad strekt.! In troebel water goed vissen.

 34. De “hongerende” mensen zonder geld, de failliete bedrijven en de ambtenaren die niet meer betaald kunnen worden zijn de hefboom om geld bij Nederland los te krijgen voor een restant. Met de zelfde toppers in de bestuurden van overheids NV’S en andere overheidsinstanties. Waar wat aan gedaan zou moeten worden zonder corona. Maar nu is de hele malaise te wijten aan corona en niet aan het bestuur, zijn nepotisme of corruptie. Het zijn 2de of 3de generatie opportunistische con-man. Met veel succes.

 35. @ Sate Batata,

  Ik heb een paar van de videos van Schiffmann bekeken, spreek Duits dus is voor mij geen probleem om te volgen.
  Wat ik echter opmaak uit zijn videos is niet dat hij ontkent dat corona dodelijk is. Wat hij wel vraagt is om op alle doden autopsie te verrichten zodat kan worden vastgesteld of het ook inderdaad corona was.
  Hij heeft vervolgens antwoord gekregen van een patholoog en deze ontraadde de autopsies, simpelweg vanwege het inherente gevaar van een autopsie, namelijk verspreiding van het virus.

  Mijn redenatie zou heel anders zijn. Wanneer de patiënt komt te overlijden door de standaard gevolgen van corona, namelijk luchtwegproblemen en corona is reeds vastgesteld middels een test, dan mag je concluderen dat de boosdoener corona was.
  If it looks like shit, smells like shit and tastes like shit……….it probably is.

  Ik heb ook even een video van Bhakdi bekeken, video is van 19 maart. Hij spreekt daar over het worst case scenario van 30 doden per dag, Geeft vervolgens aan dat dit niet gaat gebeuren en dat daarom de maatregelen overdreven zijn.
  Duitsland zit nu op 120 doden per dag, dus zijn worst case scenario kan de prullenbak in. De man kan nu ook gewoon toegeven dat hij er volledig naast zat, de realiteit liegt immers nooit.

  In Nederland is er ook zo’n guru die beweert dat alles overdreven is. Hij heet Buit, is leidersschaps trainer en hij stelt dat in iedere oorlog doden vallen. Een goed leider offert de economie niet op, maar accepteert het aantal doden en gaat verder. Hij stelde voor om alle zwakkeren op te sluiten en dan de economie door te laten draaien.
  Op de website Joop.nl, doorgaans een zeer links platform en vaak in voor onorthodoxe kijkwijzen, werd hij met de grond gelijk gemaakt.

  Hetgeen al deze figuren namelijk vergeten is dat de kwestie ook een morele en ethische achtergrond heeft. In het Westen is een mensenleven zo ongeveer het grootste goed. De kerken keren zich tegen abortus (ook op Curacao), de zorg van ouderen gaat door zodat ze ouder en ouder worden, wij kennen dus een waarde toe aan een leven. In andere landen is dat niet het geval, doch in het Westen wel en wij noemen dat graag beschaving.
  Alle figuren die nu beweren dat we maar gewoon moeten doen alsof er niets aan de hand is, dat we maar een aantal mensen moeten opofferen, zijn stuk voor stuk mensen die de beslissing zelf niet hoeven te maken. Anderen moeten de beslissing maken en dragen de verantwoordelijkheid. En dat is een heel gemakkelijke opstelling. Anderen dwingen om mensenlevens op te offeren en er zelf niet voor verantwoordelijk zijn.
  Veel van deze personen zouden echter schreeuwen om geholpen te kunnen worden wanneer zij zelf ziek zouden worden en een grote kans zouden lopen te sterven aan dit virus.

  Gisteren las ik een mooie, maar o zo ware, tekst.

  For those who wanted a world without vaccines…………here is the world without ONE vaccine.

  Moet ook stellen dat het de laatste tijd zeer stil is op de sites van de anti-vaxers.

 36. …..”Aruba loopt alleen maar op.
  66 inmiddels”…..

  Zou me niets verbazen als we binnenkort horen dat er op Curaçao ook veel meer zijn dan ze nu vertellen dat er zijn.

  (Meet)foutje……

 37. @LaStiwz

  Ik heb nog gezocht en de komplete versie van het verhaal gaat nu op internet rond in diverse talen. Het is geschreven door iemand die weet waar die over praat, maar omdat nergens de schrijver (of bron) vermeld wordt, ga ik -nogmaals- met je mee om het ‘nulo’ te verklaren.

  Echter, vooral in Duitsland wordt de groep gerenommeerde medische specialisten/wetenschappers steeds groter die ook grote twijfels hebben met wat er aan de hand is en die ook dergelijke meningen delen en die nu wel met hun naam/reputatie naar buiten durven te treden met hun bevindingen.

  Zoek bijv. op youtube:
  Prof. Dr. Med. Sucharit Bhakdi
  Dr. Wolfgang Wodang
  Dr. Bodo Schiffmann

  Kennis van Duits is wel handig, maar er zijn ook uitzending met engelse sub-titels.
  Dat zijn zeker geen alu-hoedjes dragers en ook absoluut geen kleine jongens.

 38. @meloen

  Jij schrijft:
  “Ik schreef nog dat je moest klicken op ‘toon tabel’ en dan zou je de cijfers zien, maar kennelijk was dat weer teveel gevraagd”

  Nee, het was niet teveel gevraagd. Ik check dingen. Scroll maar terug en hou je aan de feiten a.u.b.

 39. @ jm, kk. Mee eens dat we om zullen moeten denken en dat het het gemiddeld IQ van forti niet in staat is om het geen gebeurt is te plannen.
  Alleen nu even het gebeurde op een rijtje zetten waar de regering, zwaar in nood, hoopte op een lening van nederland om de rekeningen te blijven betalen. Deze ging niet door met gevolg dat er nog een paar belasting verhogingen op brandstof af werden gekondigt. Dit was snel gerekend een ideale melk koe om het on om koombare uit te stellen. Afslanking,van het ambtenaren apparaat en efficiëntie verhoging of verkoop van de staats NV’S. Ook komt de, geheim gehouden, klesh deal nog terug. Die het eiland, mogelijk zelfs meer geld kost dan oplevert.
  En een cadeautje corona. Nu kan de stervende economie uit zijn lijden verlost worden en alle problemen zijn in een keer niet belangrijk meer.
  En kan met nieuw geld alles vanaf 0 opgestart worden en hebben burgers en ondernemers niets te klagen, die krijgen dadelijk geld, en zijn afhankelijk van… Juist ja. Overheidsapparaat kan, ongestraft af worden geslankt zonder kiezers verlies en de vrienden/familie kan blijven Dus de kaste kan blijven en kan zich weer gaan verrijken aan de nieuwe economische groei.
  En als deze kaste blijft blijft het nepotisme en corruptie, en alle projecten die opgestart gaan worden hebben niet als doel economische impulsen te geven maar voor het vullen van de portefeuille van de kaste. Dat dit, op termijn, ten koste gaat van de burgerij, what’s new?

 40. @ Dislect,

  Het is niet alleen op Curacao, de hele wereld heeft er nu mee te maken en de meeste landen worden in een diepe recessie geduwd. Dat gaat gevolgen hebben, voor alle landen, dus ook voor Curacao, daar gaan we niet aan ontkomen.
  Wie ooit de serie Band of Brothers heeft gezien herinnert zich nog wel de scene met captain Speirs en een soldaat die in een schuttersput zat, maar die niet meer kon functioneren a.g.v. angst.
  Speirs vertelde de soldaat: ‘The only hope you have is to accept the fact that you’re already dead. The sooner you accept that, the sooner you’ll be able to function as a soldier’.

  Bij deze crisis is het voor ons precies eender. Hoe langer we blijven vasthouden aan wat we een maand geleden nog hadden hoe lastiger het zal zijn een nieuwe toekomst op te bouwen.
  Derhalve hoe eerder wij accepteren dat het economisch leven, zoals wij dat hadden, niet meer terug gaat komen, hoe eerder wij kunnen beginnen aan de wederopbouw van dit eiland.

  Mijn bedrijf ligt momenteel stil en aangezien de toeristen dit jaar niet meer terug gaan komen moet ik accepteren dat mijn bedrijf nooit meer terug zal komen zoals het vorige maand was. Daar kan ik depressief van worden, daar kan ik kwaad om worden, maar ik koop er niets voor. Ik kan de tijd niet terugdraaien, ik kan niets veranderen aan de huidige situatie, dus ga ik geen tijd besteden aan kwaad worden over iets wat verleden tijd is. Ik ga mijn tijd besteden aan de toekomst, dat is waar we namelijk naartoe gaan.
  Dus ben ik bezig met het zoeken naar alternatieven, naar plannen wat ik kan gaan doen wanneer de situatie normaliseert. En iedere maand dat de lock down langer duurt omdat mensen zich niet wensen te houden aan de maatregelen, waardoor het virus zich kan verspreiden, zorgt voor een verandering van mijn toekomst. Ik heb nu geen inkomen, heb ook geen onbeperkte financiële middelen, dus ik zal mijn plannen waarschijnlijk weer aan moeten passen, maar so be it. Ik leef niet in een droomwereld, ik leef in de realiteit en wanneer de realiteit verandert moet ik mee veranderen.

  Dat moet dus ook het hele eiland gaan doen. Het heeft geen zin om de oude situatie te proberen te herstellen, dat gaat ons niet lukken. Zolang corona op deze wereld rondgaat zullen wij geen toeristen krijgen. Nu energie gaan pompen in de wederopbouw van de toeristen industrie is derhalve zinloos.

  Wat de regering wel kan doen is een soort van ‘new deal’ (zoals Roosevelt dat introduceerde). De 15.000 werknemers uit de toeristen industrie zullen niet allemaal een baan gaan vinden, maar velen kunnen worden ingezet voor ander werk, waarvoor de overheid hen dan een salarisje kan geven. Het houdt de mensen bezig, het helpt het eiland vooruit en zorgt dat de economie op gang komt.
  Nu zullen velen denken ‘Meloen zit te dromen, dit is allemaal onzin’ en dat mag wellicht waar zijn, maar door op deze wijze te denken kom je vanzelf (samen met anderen) tot een werkbare oplossing.
  Ja, het zal de inzet van het gehele bedrijfsleven en bevolking vergen om dit voor elkaar te krijgen. En de banken zullen hier ook bij moeten worden betrokken. Velen hebben immers een hypotheek of een lening, waar ze rente en aflossing voor moeten betalen. De rente vormt echter ook een deel van de winst voor de bank, dus wellicht zal de overheid de winst van de banken moeten gaan inperken. Dat zal een rentedaling voor de huiseigenaren tot gevolg hebben, waardoor zij per maand minder kwijt zijn aan een hypotheek. Misschien dat de hypotheek dan wel een paar jaar langer zal gaan lopen, maar so be it. Wat moet dat moet is het devies.

  Wat we nu nodig hebben is ‘out of the box thinking’. Vast blijven houden aan oude conventies gaat ons niets opleveren, ik hoop dat dit voor iedereen duidelijk is. Nu nog alleen zorgen dat de politici dit ook gaan begrijpen.

 41. …..”ze zijn niet dom, de heersende politieke kaste”…..

  @Dislect, ze hebben intellectuele capaciteit, niet allemaal evenveel misschien, zie @Girigori.
  Maar dat maakt ze nog geen efficiente managers of doorgewinterde problemsolvers met de juiste ervaring.

  Een chirurg heeft zeker intellect en deskundigheid, . Maar als piloot op een 747 of advocaat die de rechten van een gedupeerde moet verdedigen zou hij te kort schieten.

  Zo ook met de managers van CBCS, ENNIA, Noodregelingen, en accountants bureaus als , EY, Baker, Jourd. BDO, te veel piloten op een 747 die eigenlijk taxichauffeur zijn. Of hoog uit een ernmotorig sportvliegtuigje “solo” kunnen vliegen.

 42. Met deze maatregelen heeft de kaste, onder het mom, terecht of onterecht, van bescherming van de bevolking de economie totaal vernietigd. En nu moet de economie opnieuw opgebouwd worden en kan alles opnieuw beginnen met dezelfde kaste aan de macht. Het laat zich raden hoe Curaçao 2 er uit komt te zien. Echt ze zijn niet dom. Het is alleen jammer dat ze hun kunde alleen gebruiken in hun eigen voordeel.

 43. @ Sate Batata,

  Ik schreef nog dat je moest klicken op ‘toon tabel’ en dan zou je de cijfers zien, maar kennelijk was dat weer teveel gevraagd.
  Dus zal ik ze hier maar eens opschrijven, scheelt jou weer wat moeite.

  week 2017 2018 2019* 2020*
  12 2778 3430 3043 3575
  13 2850 3225 3014 4308

  Het verhaal uit een medisch forum of website is aardig, doch zonder bronvermelding kan niemand dit checken. Het kan net zo goed van een website van complotdenkers oftewel aluhoedjes zijn.

  Ik heb het Ambulant ook al een keer proberen uit te leggen, doch het gaat zijn pet ver te boven. Het draait niet om het aantal besmettingen, het draait ook niet om het aantal dat zonder symptomen geneest. Het gaat om het aantal mensen dat intensieve medische zorg nodig heeft. En dit moet dan worden afgezet tegen het aantal beschikbare bedden op de IC.
  Zijn er meer patiënten dan bedden dan sterven er onnodig mensen aan de gevolgen van corona. Dit is momenteel het geval in Italië, Spanje, Iran en nog een aantal landen. Vandaar dat je daar ook de hoge sterftecijfers ziet.

  In de landen waar nog afdoende intensieve zorg aanwezig is zie je dat meer patiënten weten te herstellen. Ze worden in coma gehouden, hun longen worden continu leeggepompt, ze worden beademd en krijgen de noodzakelijke voedingsstoffen via een IV toegediend. De behandeling duurt gemiddeld 23 dagen, dus dan is vrij eenvoudig te berekenen hoeveel nieuwe gevallen je per dag zou mogen hebben.
  Geef je dit virus de vrije loop oftewel laat je iedereen een besmetting oplopen dan zit je dus in no-time boven je maximale IC capaciteit en zul je keuzes moeten gaan maken wie leeft en wie niet.
  Dat de maatregelen tegen de verspreiding van corona werken is aantoonbaar. Het aantal besmettingen vlakt af en daardoor kan de IC het aanbod van zieken nog steeds aan.

  De stelling dat dit virus op Curacao niet zo erg is omdat we hier amper besmettingen hebben is derhalve onjuist. Hier wordt oorzaak en gevolg omgedraaid. We hebben hier weinig besmettingen omdat de maatregelen om de besmetting te voorkomen tijdig zijn doorgevoerd. Er was nog geen wijde verspreiding van het virus en men was (hopelijk) nog op tijd bij het identificeren van de lokale besmettingen. Als gevolg daarvan blijft het aantal zieken beperkt en heeft de IC meer dan genoeg capaciteit.

  Zou men de verspreiding van het virus ongeremd laten dan zit ook Curacao in no-time aan het aantal besmettingen dat in andere landen heeft plaatsgevonden. Dat zal dan tot gevolg hebben dat de vraag naar intensieve medische zorg ook flink zal stijgen en met de beperkte capaciteit die we hier hebben zal dat in gaan houden dat men al heel snel keuzes moet gaan maken tussen wie leeft en wie dood gaat.
  Dat laatste is nu net wat men probeert te voorkomen.

 44. @Batata: ik bergrijp het. Maar jij moet dan ook begrijpen dat het voor mee geen waarde heeft als ik de broin niet kan checken.

 45. @kk, nee maar dit is de manier om alle financiële problemen in een keer op te lossen en het, aankomende gevaar voor de besturende kade, het opdrogen van de geldstroom met bijbehorende kans op verstoring van de machtsbasis af te wenden. Nooit een crisis ongebruikt aan je voorbij laten gaan.

 46. Elke dag sterven er wereldwijd 10 duizenden kinderen aan de gevolgen van ondervoeding, honger, armoede, zwaar vervuiling, (drugs)criminalieiten / geweld.

  Blijkbaar mogen die offers op de koop genomen worden. Een raffinaderij (ISLA) die al decennia alle regels aan haar laars lapt onder het toeziend oog van de chemisch technologen die daar al net zo lang rondlopen. Maar niets doen.
  We lozen probleemloos batterijen en zwaar toxisch afval in lagunes en mangrovebossen en de gouvernamentele verontwaarding is verbazingwekkend laag om niet te zeggen nihil.

  Op Curaçao heb ik de regering nog nooit zo fiers en doortastend zien optreden tegen bovengenoemde fenomenen, zoals ze nu optreedt.

  Zijn zware vervuiling en sociale achterstand en -verwaarlozing minder belangrijk om dat het de regeringsleden niet direct raakt?

 47. @LaStiwz

  Echt helaas kan ik je dat niet geven. Ik heb het ook niet. Zoals ik al zei; het is via een professional uit in een gesloten medisch forum. Ik kan wel het hele lange verhaal hier plempen als je wilt.

 48. @ ambulant

  Het onderstaande is gestolen (cut/paste) van een medisch forum dat er de voorkeur aan geeft anoniem te blijven, want een ander verhaal te presenteren dan het officiele kan in deze giftige atmosfeer grote problemen voor wetenschappers veroorzaken.

  Het is een best wel lang artikel dat gaat over de (on)betrouwbaarheid van de test-kits, het feit dat we in iedergeval sinds 1960 allemaal wel eens besmet geweest zijn met een mildere variant van een corona-virus (werd gezien als verkoudheid enzo) en daardoor nu vaak positief worden bevonden. Ook over het appels met peren vergelijken in de statistieken. Dit is de conclussie:

  quote/
  Maar er kan worden voorkomen dat mensen dit in de gaten gaan krijgen:
  – 1. Je kunt stellen dat dit nog maar het begin is en dat er nog meer doden zullen vallen. Gebruik het als excuus om iedereen in quarantaine te plaatsen en vervolgens kun je claimen dat de quarantaine de verwachte miljoenen doden heeft voorkomen.
  – 2. Je kunt mensen vertellen dat het ‘onderschatten’ van de gevaren onverantwoord is en hen ertoe dwingen niet over cijfers te praten.
  – 3. Je kunt nepnieuws verspreiden over vervalste cijfers in de hoop dat je mensen met pseudowetenschap kunt verblinden.
  – 4. Je kunt beginnen met het testen van mensen (die natuurlijk ook flarden coronavirus-DNA in zich hebben) en zo je ‘casuscijfers’ vervuilen met zogenoemde ‘asymptomatische dragers’, ook al weet elke viroloog dat hoe meer symptoomloze gevallen er zijn, hoe minder dodelijk is de ziekteverwekker is. Voer deze eenvoudige stappen uit en je kunt je eigen volledig geprogrammeerde pandemie binnen korte tijd uitroepen. Niemand kan een ziekte ‘bevestigen’ waarvoor geen nauwkeurige test bestaat
  /quote

  Voor de duidelijkheid. Ik “quote” hier alleen maar, omdat echte kritische denkers ook andere visies checken.

 49. ….”In het land van vriendjes en blinden is één oog koning”……@Martijn Lam

  In het land van “vriendjes” zijn dochters ( Gijsbertha) , zussen ( Zita ) , nichten (Tromp), echtgenoten ( Camelia) , schoonbroers ( Camrlia) en soms zelfs alle kids van moeders (Lasten × 3) koning + koningin!

 50. @ Knoek-Koe,

  Ja deze man was een klein brandweermannetje in Rotterdam, met een niets zeggende functie, en dan hier deze functie.

  In het land van vriendjes en blinden is één oog koning.

 51. …..”Aldus: de directeur ” Landelijke Rampencoördinator/Kordinador Nashonal di desaster” L. Fer”…..

  Weer een vb van een door vriendjes geplaatst figuur die zijn functiennaam eer aan doet. Een desaster.
  Lastig, lastig zeer lastig deze disfunctionerende vrienden van vrienden.

  Ware lastposten voor de begroting..

 52. Ja moeloen. Blijf het volhouden.
  Iedereen gaat dood. Je houd van mensen angst aan jagen niet. Nou gaat echt niet lukken. Stop met je favoriete PandePaniek broodjes eten.
  Laat je je ook beter voelen.

  Voorlopig zakt alles pijlsnel weer. Kranten vinden het K. Kunnen ze niet meer slecht nieuws verkopen en politci raken hun macht weer kwijt en moeten zich weer met de normale problemen bezig houden en kunnen zich niet meer verstoppen voor corruptie en steel onderzoeken
  En ja ja dat het zakt ligt aan het opsluiten….. Pfff.
  Op het moment van opsluiten was iedereen al lang besmet maar met opsluiten werd het alleen maar erger. Als je niet een kwartiertje minimaal wandelt per dag buiten is niet goed voor je gezondheid in de risico groep.

  Die virussen willen helemaal hun host niet doden… Daar hebben ze niks aan. Dat is niet hun doel. Ze hebben ons nodig. Ze willen verspreiding en overleving. Daarom 100% besmettelijke en 100% dodelijke virussen bestaan niet. Alleen door ons zelfgemaakte en vergiften. Er zijn theorieën en sterke vermoedens dat die virussen zeer noodzakelijk zijn zelfs. En wel degelijk een positieve functie hebben.
  Maar Moeloen zoekt dat vast voor me uit.
  Bring it on.

  Mensen dit gaat echt voorbij. Sneller dan we denken zelfs. Maar de gevolgen van de paniek aanval moeten gestopt worden. Dood en paniek schreeuwers moeten ophouden.
  Hebben we niks aan. Oplossingen zoeken voor de economie. Zo snel mogelijk.

 53. Wat mij op valt is, dat personeel van onderaannemers die voor de regering werken nog niet in opstand komen omdat zij niet mogen werken!. Zal ze effe uit de droom helpen, heren aannemers en hun werknemers, weten waarom curacrim naar de filistijnen gaat ?.
  1 aannemers geven personeel de opdracht om een klus zolang mogelijk te rekken, om op de werkvloer te hangen, te slapen, te ouwehoeren , en bier te zuipen. Een klus die nomaal 100.000,00 kost kost op curcrim 200.000,00 gulden. verdeling, aannemer 100.000,000 personeel 50.000,00. Regering kan onderling , Ar/opdracht gever cq etc etc etc onder de tafel schuivers voetzoekers tot 100.000,00. Hiep Hiep Hoera de staats kas is leeg, en nu 400 miljoen Euro vragen aan die vervloekte Makamba, wat een lachertje, of niet dan Amparo Dos Santos, Pik Pisas, Gerrit de Raaf, kast gokker Monky, Holle Bolle Gijs C Cooper en nog een stuk of 500 zakkenvullers en voetzoekers die zijn aangesteld om het spelletje stoel zitten compleet te maken om niks nada te doen. NL svp geef niks nada nopes aan deze losers aangezien het gegeven geld dan toch weer in hun zakken te recht komt.

 54. “Tel daarbij op de persoonlijke adviseurs van ministers zijnde echtgenoot,broer,zus,dochter ,zoon etc die samen ook nog zo,n 8 a 10 miljoen kosten dan kom je op een leuk bedrag waarmee honger en ellende bestreden kan worden op ons eiland.”
  Eens en het gaat niet alleen om het geld, wat al erg genoeg is, maar ook de uitstraling naar de rest van de organisatie. Je zou nu maar bij CBCS of ENNIA werken en daar directeuren met hoge salarissen en dikke auto’s zien werken die zich om 16:00 haasten om de happy hour bij te wonen. Dan ga je als medewerker of young professional echt niet tot na 18:00 doorwerken om een bijdrage te leveren aan de organisatie.

 55. De ambtenaren zijn eigenlijk niet het probleem maar wel de semi overheids bedrijven.Daar gooit men met waanzinnige salarissen.En de politiek zal daar niets aan doen daarmen zelf als bestuurslid in de afgelopen jaren akkoord is gegaan met de salarissen van directie , de managers en vergeet niet board members dus zichzelf.Een kliek van misschien 60 a 70;mannen en vrouwen fraudeert Curacao elk jaar uit ongeveer 25 /35 miljoen.Tel daarbij op de persoonlijke adviseurs van ministers zijnde echtgenoot,broer,zus,dochter ,zoon etc die samen ook nog zo,n 8 a 10 miljoen kosten dan kom je op een leuk bedrag waarmee honger en ellende bestreden kan worden op ons eiland. Echter wie haalt de eerste steen weg onder dat bouwwerk.Mijn hoop was Ruggenaat maar die is allang afgevallen.

 56. @meloen

  Ik heb op de tabellen geklikt en zie dat mijn cijfers kloppen, maar ook wat jij bedoelt -ook al nam je geen moeite om zelf dingen uit te zoeken-. Ik vertrouw de overhjeid niet. Week 13 is erbij gekomen en die ziet er niet goed uit. Blijf wel kritisch observeren.

 57. @meloen

  Had ik al gelezen. Aan artikel gebaseerd op aannames en schattingen van een bron met duidelijk een agenda. Om angst te creeeren laat je altijd grafieken met een stijgende lijn zien. Oude truc.

  Maar je bent op de goede weg: welke verkeerde weken -concreet- ben ik aan het vergelijken?

 58. sorry voor mijn warrig verhaal in de voorgaande posting. Te snel “reactie plaatsen” ingedrukt. Hier de verbeterde versie:

  @meloen

  Je valt in herhalingen en verwijst weer naar dat artikel dat aan alle kanten rammelt.
  Het enige in dat artikel dat klopt is aantal van 443 doden meer in week 12 ten opzichte van 2019.
  De rest klopt niet is is puur stemmingmakerij (angst en paniekzaaien). Maar ondanks de lockdown is Meloen te lui dus om de cijfers te verifieren en mijn uitdaging aan te gaan.

  “Blind belief in authority is the greatest enemy of truth.”
  ― Albert Einstein

 59. correctie:

  Gemiddelde aantal doden 2017/2018 over week 9, 10, 11 en 12 is
  13.509
  Dat is nog steeds minder dan over dezelfde periode van 2020 (12.949) Jammer Joep.

  “minder” moet uiteraard “meer” zijn.

  ps: Joep kom a.u.b. niet terug met meer beweringen over mij of over experts of ander (lang) gezwam. Ik daag je uit om terug te komen met precies waar en/of met welke cijfers ik dan wel niet fout zou zitten of me vergist zou hebben.

 60. @meloen

  Sata Batata is geen Ambulant.

  Het is wel zo dat ik vind dat Ambulant een meer realistische kijk op zaken heeft dan jij. Dat is mijn mening.

  Nu beweer je ook maar wat zonder eerst te checken. Niet slim, maar jij je zin, we tellen dus januari en februari niet mee.

  Op 27 februari (en niet ergens in maart, meloen) werd de eerste besmetting met het virus in Nederland gemeld; dus we nemen het aantal doden van week 9, 10, 11 en 12:

  2017 – 11.827
  2018 – 15.192
  2019 – 12.506
  2020 – 12.949

  De varkensgriep was in 2018.
  Het veradelijke van het paniekzaaiende artikel (en Joep Meloen) zit in het feit om 2017 erbij te betrekken, want dan gaat het gemiddelde van die voorgaande periode omlaag.

  Maar zelfs dat gaat niet op, Joep.

  Gemiddelde aantal doden 2017/2018 over week 9, 10, 11 en 12 is
  13.509
  Dat is nog steeds minder dan over dezelfde periode van 2020 (12.949) Jammer Joep.

  De cijfers kloppen corresponderen niet met wat ons verkocht wordt, dat is mijn punt.

  Dat geldt ook voor Italie en Amerika.

  bron cijfers: CBS

 61. @ Saté Baba,

  Ben jij het alterego van Ambulant ? Lijkt er wel op, want ook jij schijnt het zelfs beter te weten dat de statistici van het CBS.

  Nee, het gaat niet over de eerste 3 maanden van het jaar, want corona is pas een maand in Nederland, dus heeft het geen zin om januari en februari daarbij te betrekken.
  Wanneer je het artikel in de link had gelezen dan had je kunnen zien dat men het aantal sterfgevallen over de afgelopen weken heeft vergeleken met dezelfde weken van 2017/2018, toen was er namelijk een griepgolf.

  Maar beste Ambulant, van jou weten we al dat je vrij weinig begrepen hebt van statistiek, maar om dan nu weer onder een andere naam hetzelfde rideltje te komen afdraaien ? Beetje zwak.

  Moet wel stellen dat jij als ontkenner van de ernst van corona zo langzamerhand wel één van de laatste op aarde bent. Per dag momenteel 10.000 a.g.v. corona en dat is dan alleen nog maar omdat vrijwel alle landen maatregelen hebben genomen om de verspreiding te voorkomen. Kun je nagaan wat de cijfers zouden zijn geweest wanneer men geen maatregelen had genomen. Dan hadden we nu overal Noord-Italiaanse toestanden gehad.

 62. en omdat Meloen ook het jaar 2017 noemde, doen we die er ook nog bij:

  2017 – 39.910
  2018 – 42.847
  2019 – 37.504
  2020 – 37.237

 63. @Meloen

  over CBS / RIVM

  Dat het RIVM er regelmatig zwaar naast zit is inmiddels duidelijk.

  Maar triester is dat het CBS liegt bizargenoeg over hun eigen cijfers.
  Dat de mainstream media zoals het Algemeen Dagblad en nu.nl dit klakkeloos overneemt, zonder te fact-checken, verbaast me niet. Deze fake-nieuws media intersseert de waarheid niet, want ze hebben een politieke agenda en de mensen moeten bang blijven. Dit past natuurlijk in Joep straatje die ook niet de moeite heeft genomen of die cijfers wel zo zijn.

  Niet dus.

  Gelukkig is ambulant er nog

 64. ……”Het zou geheel schunnig zijn wanneer je in deze tijden nog vrolijk je volledige ‘salaris’ van 70.000 NAF, 30.000 NAF, 18.000 NAF, “12.000” NAF, 9000 NAF etc voor belastingen krijgt uitbetaald”…….

  Het is @Joep Meloen inmiddels 3 April en je kunt de klok erop gelijk zetten dat deze “Lasterlijke” bedragen ( sommige hoogwaardigheidsbekleders doen hun naam echt eer aan) punctueel op de rekening gestort zijn.

  Anders hadden ze er vast een hele persconferentie aan gewijd, wat voor zware “offers” ze wel niet gebracht hadden.

  Maar ik kan me natuurlijk vergissen!

 65. @ Maurice,

  Wanneer je goed had opgelet had je geweten dat ik ten eerste nooit met de overheid samenwerk en ten tweede zit ik zelf ook al vanaf het begin zonder inkomen, geen werk, dus zit precies in hetzefde schuitje als iedereen.

  Het enige verschil is dat ik snap dat deze maatregelen noodzakelijk zijn, dit virus is geen geintje, dit virus is dodelijk en dat het geen griep is heeft men in Nederland nu ook aangetoond.
  Men heeft de cijfers van het CBS en RIVM naast elkaar gelegd. Hieruit blijkt dat tijdens deze corona golf het aantal doden per week beduidend hoger ligt dan het aantal doden per week tijdens de griepgolf van 2017/2018.

  Ik weet dat dit voor Ambulant informatie is welke ver boven zijn bevattingsvermogen ligt, maar voor alle anderen, die wel statistiek begrijpen is dit zeer duidelijke informatie.
  En de conclusie van die informatie is ook duidelijk: onderschat corona niet.

 66. @Maurice: ik heb helemaal geen jacuzzi en ik heb maar 3 auto’s en een motor.

  En dat allemaal zonder dat er enige hulp naar mij is gevloeid.
  (Wat overigens ook inhoudt dat er geen hulp van mij naar iemand anders vloeit).

 67. Vraag: wat doet deze mijnheer nu eigenlijk??
  Weet hij ook niet. Ik denk dat het een soort van klinicloun is. Alleen over betaald en eigenlijk ook niet leuk. Maar dat is het enige wat, blijkbaar in de buurt komt van functie.

 68. Veel hulp gaat dus vloeien in de zakken van ondernemers als Joep Meloen en La Stiwz.

  La Stiwz die 10 auto’s heeft, een zwembad en een jacuzzi.

 69. Ben benieuwd of Ruggenaath nu eindelijk de salarissen van de ambtenaren, politici en grootverdieners binnen de overheid gaat verlagen en het geld dat dan wordt bespaard gaat verdelen over degenen die het nodig hebben ?

  Vrees dat het er niet van gaat komen. Maar ik zou wel heel graag willen weten of alle grootverdieners afgelopen week weer hun mega salarissen op hun rekening hebben bijgeschreven gekregen ? Het zou geheel schunnig zijn wanneer je in deze tijden nog vrolijk je volledige ‘salaris’ van 70.000 NAF, 30.000 NAF, 18.000 NAF, 10.000 NAF, 9000 NAF etc voor belastingen krijgt uitbetaald.

 70. NB
  Er moet me nog even iets van het hart-:)

  “Met kleine stappen vooruit zullen we langzamerhand een veiliger Curacao realiseren waar we veilig kunnen samenleven, wonen, werken en recreëren. Deze ontwikkeling wordt ook door de collegae van de andere eilanden zoals Aruba, Bonaire en Sint Maarten ervaren en erkent want wat wij hier ontwikkelen en doen, wordt regelmatig met deze collegae gedeeld. Een voorbeeld van de recente ontwikkeling op communicatiegebied kunt u opmaken dmv de eerst App omtrent risicos’. Deze app heet kalamidat en u kunt hem uit de app-store downloaden. Meer informatie over hoe wij het eiland op de risico’s voorbereiden op de website kalamidat.cw vinden”.
  Aldus:
  de directeur ” Landelijke Rampencoördinator/Kordinador Nashonal di desaster”
  L. Fer.

  LOL

  Vraag: wat doet deze mijnheer nu eigenlijk??

 71. ……..Wat @Hans betreft sleept de bevolking Philip Martis en Franklin Sluis uit hun kantoren en zet hen op het Brionplein te kijk”……

  Haal dan ook gelijk een afhaalwagen om de Lastens, Jonissen, en Martinas, en parlementariers van het pluche te halen, en hun salaris en pensioenen te kalibreren met de huidige financiele realiteit.

 72. De regering heeft nu op korte termijn strenge maatregelen genomen en wat is de langetermijnvisie ?
  Mensen raken steeds meer geïsoleerd, wat kan er gebeuren, onrust wat doen de vakbonden maar dit is ook voor hun nieuw.
  Niemand is voorbereid op een crisis!

 73. Ja, heeft er alles mee te maken vorige regeringen. Mfk fol asjes liberia . En nu nog steeds met die schreeuwers nos hende nos pueblo , mfk kdnt ps. Waar blijven ze nu muisstil, niks van hulp bieden. Jammer voor ze campo en casino’s dicht.

 74. ……”De regering krijgt de rekening gepresenteerd voor jarenlang wanbeleid”…..

  En voor overal in de wereld heen reizen, want dat schijnt “zo essentieel en nodig” te zijn:

  1. Cova grootste snoepreizer ever!!!!!!!
  2. Walle
  3. 7 parlementsleden
  4. Camelia Römer + echtgenoot
  5. Mc William
  6. Etc etc etc……..

 75. Wat mij betreft sleept de bevolking Philip Martis en Franklin Sluis uit hun kantoren en zet hen op het Brionplein te kijk.

  Maar helaas is een groot deel van de bevolking van de mondi, die zelf jarenlang crimineel (MFK, FOL) gestemd hebben.

 76. Hoelang gaat het duren dat een regerings diva gaat reageren op : ” er is geen brood, het volk heeft honger” met het commentaar “dan eten ze toch gewoon gebak!”.
  Ik denk dat forum zo ver van de bevolking los is dat het geen weet heeft van de noden. Maar als er geen hulp uit Nederland gaat komen vrees ik voor een volksgerecht waar de volksmenners uit forti zelf komen. Dat is iets waar ze goed in zijn en decennia ervaring in hebben.

 77. Ik had het gisteren al doorgekregen, ook in de vele andere wijken zoals B Vista, etc zijn erg kwetsbaar momenteel Oost hoef ik nu even niet te noemen.
  De regering krijgt de rekening gepresenteerd voor jarenlang wanbeleid.
  En het heeft er niets meer mee te maken dat andere regeringen ervoor waren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Column Youp | Stank voor Ank

Afgelopen week liep ik te duimen dat ons land niet bij een oorlog betrokken zou raken. Ik was bang dat we met onze minister van Defensie niet...

Volkskrant | Bij de demonstratie in Washington: ‘Je merkt hoe groot het geloof in The Big Lie is’

Nick de Jager Uit angst voor een tweede January 6 wemelt het nu van de politiemensen voor het Capitool in Washington. Daar betuigen demonstranten hun steun aan degenen...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...
- Advertentie -