NOS | Ex-chef veiligheidsdienst Sint Maarten opgepakt

Door Dick Drayer

Het Bureau Korps Politie Sint Maarten (KPSM) | Foto Persbureau Curacao

Het Bureau Korps Politie Sint Maarten (KPSM) | Foto Persbureau Curacao

Het voormalige hoofd van de veiligheidsdienst op Sint Maarten, James Richardson, is gearresteerd. De 41-jarige ex-chef wordt verdacht van verduistering en witwassen. Dat zou gebeurd zijn toen hij nog hoofd was van de dienst op het eiland.

Inspecteurs van de Landsrecherche, bijgestaan door agenten van het Korps Politie Sint Maarten, deden daarna huiszoeking bij hem. Ook een hotelkamer en een verhuisbedrijf zijn doorzocht. Daarbij zijn de administratie, geld, waardevolle goederen, een auto en verschillende harde schijven in beslag genomen.

Richardson zou toen hij chef was – tussen 2011 en 2013 – ongeveer 400.000 euro van de veiligheidsdienst zelf hebben verduisterd. Hij werd op verdenking daarvan destijds geschorst en ontslagen, maar vervolging bleef uit.
Meer aanhoudingen

Dat had te maken, zo is de uitleg van het Openbaar Ministerie nu, met de beperkte capaciteit van de Landsrecherche. Met steun van Nederland is die dienst weer op sterkte gebracht en halverwege 2015 werd het onderzoek weer opgepakt.

Het Openbaar Ministerie vervolgt de ex-chef op basis van een pluk-ze-project. Opbrengsten verkregen uit misdrijven worden teruggepakt van criminelen. Dat is voor het eerst op het eiland. Justitie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Bron: NOS

Dossier VDC

Een Reactie op “NOS | Ex-chef veiligheidsdienst Sint Maarten opgepakt

  1. Wanneer is het de beurt van Michael Romer, het laffe bilmaatje van gekke Gerrit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *