NOS | Bronzen Bonevacia: wilde voor Nederland en Curaçao iets speciaals doen

Ik wilde iets speciaals doen voor Nederland en Curaçao. Geweldig dat dat lukt", glunderde hij.

‘Ik wilde iets speciaals doen voor Nederland en Curaçao. Geweldig dat dat lukt”

Liemarvin Bonevacia heeft stoute plannen voor de Olympische Spelen in Rio. “Ik kan nog veel harder. Ik kan onder de 44,5 seconden lopen.

Ik ga heel hard trainen voor Rio”, reageerde de Nederlander na zijn verrassende bronzen medaille op de 400 meter tijdens de Europese atletiekkampioenschappen in Amsterdam.

Bonevacia, vier jaar geleden bij de Olympische Spelen in Londen tot de halve finales gekomen en ook zeker van een startbewijs in Rio, startte als een raket en leek lange tijd op weg te zijn naar goud. Pas op het laatste rechte stuk naar de finish moest hij wat snelheid inleveren. De Brit Martyn Rooney, titelverdediger, en de Tsjech Pavel Maslak (tweevoudig wereldkampioen indoor) lukten het nog om Bonevacia bij te halen en te passeren.

Geduld, geduld, geduld

“Ik ging er hard uit en daarna is het geduld, geduld, geduld”, keek hij terug op zijn geslaagde race. Een dag eerder had hij al aangegeven er alles aan te doen om in de buurt van de medailles te komen. “Amsterdam leeft met mij mee. Ik wilde iets speciaals doen voor Nederland en Curaçao. Geweldig dat dat lukt”, glunderde hij.

Estafetteploeg

Het evenement is nog niet voorbij voor de atleet. Zaterdag zijn de series op de 4×400 meter en Bonevacia is van plan de Nederlandse ploeg aan een startbewijs voor Rio te helpen. Dan zal het kwartet heel hard moeten lopen. “Ik ga de jongens helpen. Ik ben nog niet aan mijn piek. Het gaat ons lukken.”

Bron: NOS

2 Reacties op “NOS | Bronzen Bonevacia: wilde voor Nederland en Curaçao iets speciaals doen

  1. Pabien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *