25.7 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

NRC | Aangifte van verkrachting tegen Ali B, Borsato beschuldigd van handtastelijkheden bij minderjarigen The Voice of Holland

Bart Hinke, Tan Tunali

In de uitzending van BOOS deden verschillende oud-deelneemsters van The Voice anoniem hun verhaal. In de uitzending van BOOS deden verschillende oud-deelneemsters van The Voice anoniem hun verhaal. Foto BOOS

In de uitzending van BNNVARA-programma BOOS vertellen anonieme vrouwen over traumatische ervaringen met rapper Ali B. Producent John de Mol wist al sinds 2019 van grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen.

Artiest Ali B wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en in één geval van verkrachting van een oud-deelnemer van The Voice of Holland. Zanger Marco Borsato wordt beschuldigd van handtastelijkheden bij minderjarigen tijdens zijn betrokkenheid bij het programma The Voice Kids. Dat blijkt uit een donderdag verschenen aflevering van het BNNVARA-programma BOOS, van programmamaker Tim Hofman.

Een van de twee aangiftes tegen Ali B deze week is gedaan door een destijds 18-jarige deelnemer die acht jaar geleden in zijn studio tegen haar zin seks zou hebben gehad. Hofman sprak meerdere anonieme vrouwen die hem vertelden over traumatische ervaringen met Ali B. Een andere aangifte gaat om ongevraagd binnendringen en afgedwongen seks door misbruik van machtspositie.

De aanrakingen van Borsato worden bevestigd door de ouders van de kinderen, die BOOS ook heeft gesproken. Borsato reageert tegenover BOOS niet op de beschuldiging, want dat zou volgens zijn advocaat zijn verdediging kunnen schaden in de zaak rond een eerdere aangifte van een destijds minderjarige die hij zou hebben misbruikt toen ze een vertrouwensrelatie hadden. Borsato ontkent deze beschuldigingen.

Advocaat Bart Swier ontkent namens zijn cliënt dat Ali B (40) zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. Hij zegt dat een sommatie is gestuurd naar het programma omdat hij „niet in de gelegenheid is gesteld om zich er tegen te weren”. Volgens BOOS zijn er lijsten met vragen gestuurd. Ali B noemt de anonieme aantijgingen „vage omschrijvingen” waarbij hij genoemde strafbare feiten „volledig ontkent”. De beschuldiging van verkrachting „kan niet waar zijn”. Hij zegt bereid te zijn volledig mee te werken aan onderzoek van politie en OM. Hij ontkent volgens BOOS niet dat hij seks heeft gehad met kandidaten, maar noemt die vraag „niet relevant”.

Lees ook: Tot deze week kon The Voice-bandleider Rietbergen schuilen achter zijn vriendin en zijn piano

John de Mol ‘in de war’

John de Mol is in april 2019 op de hoogte gebracht van het grensoverschrijdend gedrag van zijn zwager Jeroen Rietbergen bij The Voice of Holland. Dat zegt de mediamagnaat en bedenker van de RTL-talentenjacht in de aflevering van BOOS.

De Mol laat in de uitzending, die hij van tevoren had gezien, weten dat hij „in de war” was van wat hij had gezien. Toen hij hoorde van het gedrag van Rietbergen heeft hij hem verteld dat als hij dit nog een keer zou doen, hij hem „met kop en kont” zou beetpakken en hem eruit zou gooien. Er werd destijds geen onderzoek gestart, maar De Mol heeft de situatie naar eigen zeggen nauwlettend in de gaten laten houden en geen nieuwe meldingen gekregen.

De Mol, die tot eind 2019 via zijn mediabedrijf Talpa verantwoordelijk was voor The Voice of Holland, zei verder dat het hem niet bekend was dat meerdere vrouwen rondom het programma met seksueel overschrijdend gedrag te maken hebben gehad.

Mensen die mogelijk slachtoffer zijn geworden van een strafbaar feit rondom The Voice of Holland worden door het Openbaar Ministerie opgeroepen zich bij de politie te melden in plaats van bij het onderzoeksbureau dat door producent ITV Studios is ingeschakeld. Ook mensen die mogelijk getuige zijn geweest van strafbare feiten in relatie tot The Voice of Holland worden door het OM opgeroepen zich bij de politie te melden.

Bron: NRC Handelsblad

Artikel delen

23 reacties

 1. @Melius..
  You have been known to be a very sociable and goodwilled gentleman. So unlike a couple of.. of…. Anyway!
  I was just making a point. In my time was het nog zo.

 2. @Drechi:
  Mijn kinderen hebben nooit op ‘kamers’ gewoond, ook niet tijdens hun studie.
  Allebei thuis blijven wonen tot hun huwelijk.
  Mijn kleinkinderen doen het nog mooier: beide kleinzonen woonden getrouwd en wel nog 4 resp. 3 jaar thuis. Mijn dochter moest daarvoor haar huis laten verbouwen (extra badkamers).
  Plezierig voor alle partijen: jongelui konden flink sparen om een eigen woning te kopen en mijn dochter kon haar schoondochters ‘trainen’ (haar woorden, niet de mijne, bedoeld wordt: fatsoenlijk leren koken en vooral hun culinaire smaak bijschaven).
  In NL wonen overigens jonge mensen tegenwoordig veel langer thuis dan vroeger: prijzen van zowel kamers als huurwoningen rijzen te pan uit.

 3. @drechi, ik ben iig expert wat jou betreft. Je kunt hier wel geboren zijn, en toch ‘n Europese Nederlander zijn zoals jij. : De fout in gaat , ydk zegt het fout ingaat, het huis al uit moet, ydk zegt de huis al uit moet. En kom nou niet aanschijten met bepaalde uitdrukkingen, die ken ik ook.

 4. …”Bij wangedrag wordt iedereen gerekend tot de bevolkingsgroep waar zijn ouders/grootouders toe behoorden”….

  Spijker op de kop @Brian S.!

  En omgekeerd geldt dit natuurlijk ook.
  Laten we wel wezen, niemand wil schooiers als mede paisanos toch?

  Wie kan zich ene Jasper Schuringa nog herinneren.
  De nederlands emeneer die een vliegtuig een terrorist overmeesterde die de boel wild laten knallen in de lucht?
  Plotseling was hij YDK pur sang! LOL
  Heel veel antillianen waren plotseling zijn klasgenoot, zwemmaatje, kennis, vriend, sportmaatje, buur etc.
  Een bon YDK, een held!!
  Dan mag je altijd aansluiten hier, LOL!

  Terwijl hij niet eens zo lang op het eiland heeft gewoond, wat er eigenlijk ook totaal niet toe doet.

  Wat er wel toe doet is dat we een hele “spogtieve”minister hebben, die onlangs iemand uitsloot om “makamba bloed. LOL,

 5. Tja het is me wat, goed geinformeerd te zijn, vooral om alles bij te houden is niet zo gemakkelijk.

  “Jongeren in Europa gaan steeds later op zichzelf wonen. Dat geldt ook voor Nederland, waar jongeren gemiddeld uit huis gaan als ze 24 zijn. Dat meldt Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek.”.

  Ook het CBS geeft aardige cijfers.
  Just mentioning.

 6. Bij wangedrag wordt iedereen gerekend tot de bevolkingsgroep waar zijn ouders/grootouders toe behoorden.

  Dat vinden ze in Urk en Volendam een groot probleem.

 7. Ha die Melius… Altijd een genoegen je mening te vernemen. Je hebt weer (zoals gewoonlijk) gelijk: je bent “Nederlander” totdat je even de fout in gaat. Dan ben je n.l. volgens mensen van een bedenkelijk niveau hier op KKC ineens geen Nederlander meer. Kijk maar in deze context naar wat Curaçaose danwel vroegere “Antilliaanse sporters” presteren op internationaal niveau: Dan zijn het Nederlanders. Dus…….
  En meen je dat echt als je het over “opvoeding” hebt daar in Nederland? Daar geldt dat je op je minimaal op je 18e, en als het even kan, het liefst op je 12e het al huis uit moet. “Op kamers” heet dat… Is dat wat ze met opvoeden bedoelen denk je? We kunnen het aan Kaat vragen. Die is expert op alle gebieden.

 8. @Drechi:
  Ali B. heeft een Nederlands paspoort (evenals ik en jij wss eveneens). Bij wangedrag wordt iedereen gerekend tot de bevolkingsgroep waar zijn ouders/grootouders toe behoorden.
  Wbt de ‘broek’: mogelijk droeg de jongedame een joggingbroek, of anders bedoelde zij wellicht ‘slipje/directoire’? Wie het weet mag het zeggen.
  Die ‘andere gast’ is m.i. een even grote viespeuk.

  Dit gezegd hebbende:
  Ik mis in deze geruchtmakende casus het aspect OPVOEDING:
  Zowel de slachtoffers als de daders hadden ongetwijfeld ouders.
  Je wordt als ouders verondersteld je zonen van jongs af aan respect voor vrouwen bij te brengen, hen te leren zich af te vragen wat ze ervan zouden vinden als een vent hun moeder, zus (en later hun vriendin/vrouw en dochters) ongewenst zou aanraken.
  Je dochters dien je weerbaar te maken: sportschool, karate, etc.
  Mijn dochter en kleindochters zijn volleerde ‘straatvechters’: in staat een vrijpostige kerel uit te schakelen, indien nodig met als ‘wapens’: fietsketting, paraplu, sleutelbos, schoenen etc. Hierdoor hebben zij een uitstraling die aanranders wel 10x laat nadenken, alvorens een hand naar hen uit te steken.

 9. Bereik je de top, maar vervolgens kun je de weelde niet dragen.
  Jammer, wordt er door deze ‘ondernemingen’ van Ali baba weer een taai stereotype bevestigd, en een hele bevolkingsgroep meegetrokken.

 10. @ Drechi pa Bosman Tur
  Ali B. was, is en blijft een volbloed Marokkaan. Mijn verbeeldingskracht is vrij ruim, maar als ik naar hem kijk , zie ik geen Germaanse albino voor mijn ogen staan

 11. @Sate Batata:
  Zo maar een paar vragen die bij mij opkomen:
  Was die broek nu twee maten te groot, of zaten er geen knopen aan die eerst los moesten?
  Was die andere gast die in de kamer was blind en doof?
  En is er nu gepijpt of gepypt?
  Is Ali B nu door de Curacaoenaars de hemel in geprezen, of hoe zit dat?

  Is hij van het ene moment op het andere Marokaan geworden (zoals hierboven wordt beweerd)?
  Just asking for a friend….

 12. Het is echt balen voor Ali B. Maar elk nadeel heb zo’n voordeel…. volgend jaar begint Ali B. als coach bij The voice of Morocco. De geiten daar lopen nu al warm voor.

 13. “Hij (Ali B) ging naast me zitten en stak gewoon zijn hand in mijn broek, uit het niets. Ik schrok daar heel erg van en dacht what the fuck gebeurt hier?”

  Ok, heel begrijpelijk, viespeuk moet gewoon van je afblijven.

  “Ik haal zijn hand weg en zeg, waar ben je mee bezig”

  Ok, goed gedaan!

  “Toen ben ik met een andere artiest naar boven gegaan”

  Ok, ook goed gedaan, wegwezen en niet alleen met Ali in dat huis blijven.

  “Toen zijn we samen gaan douchen. Toen ben ik hem gaan pypen”

  Huh ?? Pardon ?? Om van de schrik te bekomen ??

  “Toen kwam Ali binnen en stopte zijn vingers in mij”

  Huh ?? Waar die andere artiest bij was? Wat was zijn reactie?

  “Daar schrok ik van, want heb hem nooit toestemming gegeven”

  En die andere artiest onder de douche?

  Vragen vragen …

 14. Ben inderdaad benieuwd waarom we hier op Curaçao niets over ongewenste intimiteit op de werkvloer horen.

  Sommige dames zijn illegaal hier.. anderen worden beloond met werk of geld en anderen worden bedreigt. En sommige willen niet in de media met dit.

  Neem de moedige dames die een aanklacht indiende tegen de pedo pastoor balentina. Zijn advocate liet de namen van deze dames lekken in de pers.

 15. @Brian S, ben inderdaad benieuwd waarom we hier op Curaçao niets over ongewenste intimiteit op de werkvloer horen. Er kan natuurlijk twee redenen zijn of de Curaçaose neger weet zich als een gentleman te gedragen of de vrouwen lusten er ook pap van. Als ik mijn eigen volk goed ken, vermoed ik toch het laatste.

  Vraag me trouwens af hoe het bij zo een zender als Direct TV zit, daar zien we de meeste vrouwen die voor de camera verschijnen half naakt in beeld.

  Vraag me af wat de bedoeling daar achter is? Zo is die Jo-Ann Da Costa Gomez, ontslagen omdat ze weigerde als getrouwde vrouw met steeds kortere rokken te verschijnen en voor de camera met de benen over elkaar te zitten zodat de kijkers diep naar binnen kunnen kijken.

  Volgens mij als je als Tv-zender kijkers wilt trekken met je kwalitatieve programma’s maken en niet half naakte dames gevuld met siliconen in beeld brengen en constant blèren dat je de beste bent.

 16. “Wanneer gaat de metoo storm hier rondrazen?”

  wanneer gaat Anuska Cova aangifte doen tegen alle mannen die zij misbruikt heeft?

 17. Waarschijnlijk is dit een vorm van Poetic Justice, John de Mol doet alles om kijkcijfers te halen nu zit hij zelf in een programma met de hoogste kijkcijfers waarin hij zelf het lijdend voorwerp is.

 18. Heerlijke burgelijke roddel en semi-geile bagger journalistiek. In Hollanda geniet het simpele volk er kennelijk van. Eindelijk wat luchtigers dan Corona! De Telegraaf en Story lezers genieten er zeker van. Wij gaan verder met serieuzere zaken en vermaken ons op een wat meer volwassen manier op nos dushi Korsou.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -