29 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Statenbedat over getinte autoruiten

HomeLandenCuraçaoParadiseFM | Statenbedat over getinte autoruiten
De afgelopen dagen zijn veel mensen bekeurd voor het rijden met zonwerende folie. Een aantal daarvan wil dit aanvechten.

De wet over het toestaan van getinte autoruiten staat ter discussie. Volgens de wet moeten de autoruiten 70% licht doorlaten. De MFK-fractie wil dat verlagen naar 35%. Het argument hiervoor luidt dat de verduisterende folie om gezondheidsredenen wordt geplaatst.

Het huidige argument is dat donkere ramen het moeilijker maken voor de politie om te handhaven. De zicht in de auto en met de bestuurder wordt bemoeilijkt. De afgelopen dagen zijn veel mensen bekeurd voor het rijden met zonwerende folie. Een aantal daarvan wil dit aanvechten. De Staten debatteert in februari over de kwestie.

Bron: ParadiseFM

5 reacties

  1. Pinda’s heeft gelijk: Curaçao wordt bevolkt door ezels, zoals dit politieke item aangeeft. Getinte autoruiten en UV-A bescherming hebben weinig met elkaar te maken. Omdat voorruiten al gelaagd moeten zijn, houden deze al 95% van de UV-A straling tegen. Voor de ruiten in de zijportieren heb je uitstekende UV-A filterende raamfolies.

  2. MFK wil dit graag dus het debat zal wel doorgaan. Wel bijzonder: wij worden opgezadeld met allerlei beperkingen door Corona om het ziekenhuis niet te overbelasten en tegelijkertijd wil de MFK regels doorvoeren waardoor de verkeersveiligheid sterk afneemt en door ongelukken het ziekenhuis overbelast zal worden.

  3. Nogmaals een ontmaskering van de MFK. Voor 100%. Om ‘gezondheidsredenen’? Kletskoek. De ware reden kunnen wij te weten komen bij het obscure trio Cooper, Constansia en Schotte?

  4. Het is niet een wijs besluit, lichtdoorlating naar 35% verlagen.., zeer onveilig, en communicatiebelemmerend!
    Maar goed nieuws voor de overvallers en inbrekers, het stemvee van MFK.
    Zwarte ruiten, ach, wat verwacht je van een partij vol onbenullen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties