33 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

HomeLandenCuraçaoNu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent
Extra

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De parlementariër had een afspraak om te kijken hoe de bouwwerkzaamheden bij de school verlopen.

Volgens Van Heydoorn kan een parlementariër niet onaangekondigd overheidsinstellingen bezoeken.

In juni 2020 waren er rellen waarbij enkele klaslokalen van de Brionschool in brand zijn gestoken. De renovatiewerkzaamheden zijn nu begonnen en Croes besloot een afspraak te maken met de schooldirecteur om te kijken naar de voortgang.

Van Heydoorn ging volgens Croes echter niet akkoord met het bezoek. Croes betreurt het ‘dat de minister politiek bedrijft’. Hij heeft de indruk dat Van Heydoorn de school eerst zelf wil bezoeken en hoopt dat dit geen trend wordt.

De minister stelt tegenover NU.cw dat hij de afspraak niet heeft stopgezet. “Je kunt niet zomaar een school binnen gaan zonder vooraf te informeren”, aldus Van Heydoorn. “Het doel is dat de parlementariërs de juiste informatie krijgen tijdens hun bezoek en daarom moeten de juiste mensen aanwezig zijn.”

Volgens Van Heydoorn gaat het om de aanwezigheid van de functionaris die belast is met de betreffende school en de verantwoordelijke voor de constructie van Stichting Onderhoud Schoolgebouwen (SOS). “De functionaris hoort zowel de minister als een parlementariër in ontvangst te nemen.”

Bron: Nu.cw

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. @drechi, lijkt ‘n beetje op tv programma 1 tegen de 100 , nootmuskaatje is lang niet de enige die meent dat het niet pluis was daar met vheydoorn.

 2. Je moest controleren toen jullie aan de macht waren.
  Wie denk je wel dat je bent? Misschien ben je wel een perverse maniak die afkickt op kleine kinderen. Ik heb een interview van je gehoord waarin je seksueel de beest uithangt, en dan nu de expert uithangen? Lazer op man. Je bent door je ex collega bij een lokale offshore bank binnengehaald in de partij, en nu ineens de bezorgde politicus uithangen met die paar stemmen die je gehad hebt bij de laatste verkiezingen?
  Je bent Statenlid omdat de collega van je zijn zetel niet wilde hebben, doordat de aframmeling van zijn partij die hij bewerkstelligd heeft, hem parten speelde. Ga maar fijn verder huilie huilie doen bij de gluiperds hier op KKC. Vooral bij…….. Je weet waar dit heengaat Kaat…. Whuahahahauahaauhhaaaa…. Nee Hr Croes: je meldt je maar lekker bij de minister als je weer de toffe parlementariër wilt uithangen op een school. Dat zijn de regels. Had je die regel maar moeten veranderen toen jij Ministertje speelde. Toen was die regel blijkbaar goed, maar nu ineens niet meer?? Vind je dat zelf niet vreemd??

 3. Ieder parlementslid heeft tot taak de regering te controleren op de uitvoering van taken en bevoegdheden. Volgens mij hoeft Dhr. Croes zich dan ook niets aan te trekken van de aanwijzingen of verzoeken van de minister SvH omdat het parlement onafhankelijk kan acteren en juist daardoor haar verantwoordelijkheid kan nemen. Transparantie hoort bij een volwassen staat en bevordert juist het algemeen belang. Ook hier is er dus sprake van een gebrek aan een moreel kompas.

 4. Het is de taak van het parlement om de regering te controleren daarbij mogen ze niet door de regering belemmerd worden.
  De regering is verantwoording schuldig aan het parlement niet andersom.
  In een functionerende democratie had de minister zijn biezen kunnen pakken.
  Hoeveel “bewijs” is er nodig dat het bestuur niet functioneert?
  De volgende minister die een politieke doodzonde begaat en waar geen consequenties aan verbonden worden.

 5. Wat zal onbenul vheydoorn zich superieur hebben gevoeld , niet eens wetende , dat hij fout bezig was en dan ben je minister, mfk PNP weg ermee.

 6. ZijneTotaliteit, Opperbevelhebber op kousen, heeft dus nu een concurrent-dictator, die het een parlementariër feitelijk onmogelijk maakt zij
  controlerende taak op de regering uit te oefenen.
  Waar staat die letter F in de afkorting MFK voor? Wat is te verbergen?

 7. Ministers gel9ven geloif ik echt dat ze meer “mesch” zijn dan andere burgers.
  Hoepel toch op met jullie despotische trekjes ministers!
  Is er weer iets wat het daglicht niet kan verdragen?

 8. Belachelijke reactie van deze minister en waarom. Gebeuren hier zaken die het daglicht niet kunnen verdragen ??. Zal het iets te maken hebben met gelden die door Nederland ter beschikking zijn gesteld ten behoeve van het onderwijs ??.

 9. Wat een kinderachtig gedoe allemaal en dit zijn ministers en parlementariërs die boven de 14000Naf/maand verdienen. Het was al bij het aantreden van dit kabinet duidelijk dat Van Heydoorn aan een vorm van grootheidswaanzin lijdt.

  De man had het over de staat van gebouwen waarin hij werd ontvangen dus nu wordt meer dan 30 miljoen in beton geïnvesteerd in plaats van in de kwaliteit van het onderwijs.

  Als iemand mij zou vragen, zal ik gewoon zeggen, Van Heydoorn is de zoveelste lul die wij als minister in dit land hebben gehad.

 10. Deze minister heeft het nog niet helemaal begrepen. De taak van een parlementarier is controle van de regering, en hij denkt dat het andersom is. Het is juist de bedoeling dat Croes zonder ook maar enige communicatie met – laat staan toestemming of bemoeienis van – de minister de betreffende school kan bezoeken, en daar kan spreken met iedereen die hij verkiest. Alleen in een dictatuur is dit anders geregeld. Hoe dom kan je zijn.

 11. “Het doel is dat de parlementariërs de juiste informatie krijgen tijdens hun bezoek en daarom moeten de juiste mensen aanwezig zijn.”

  Bang dat een parlementariër meer te horen krijgt dan jij? Bepaal jij de juiste informatie? Onthou jij een Statenlid het recht op nieuwsgaring? Wil jij nu ook al ingrijpen op het functioneren van de Staten en Commissies? Moeten ze eigenlijk allemaal ophoepelen zodat jouw ( F&F ) functionaris kan doen wat hij wil zonder controle?

  Gaat lekker zo in die Movumentu Fascistisch Korsou. Komen steeds meer signalen dat we op weg zijn om het rode potlood ;-) weer te gebruiken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties