33 C
Willemstad
• donderdag 13 juni 2024

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...

ParadiseFM | Minister laat kartonopslag in Sans Souci opruimen

Op bevel van minister Silvania is gisteren de veelbesproken karton-scrap yard opgeruimd. Stapels karton en grote machines zijn verwijderd. Op 23 september vorig jaar gaf de minister...

ParadiseFM | Delegatie IMF praat met regering over economische ontwikkelingen

Een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds is op Curaçao voor besprekingen met de regering en verschillende andere organisaties. Gisteren was er een succesvolle ‘Courtesy Meeting’ met...

ParadiseFM | CASHA: Bezettingsgraad in mei iets hoger dan vorig jaar

De bezettingsgraad van kleine accommodaties op Curaçao die zijn aangesloten bij toerismeorganisatie CASHA was in mei van dit jaar iets hoger dan in april. Dat blijkt uit...
- Advertisement -spot_img

PBC | Het gaat heel hard nu op Curaçao met besmettingen

HomeLandenArubaPBC | Het gaat heel hard nu op Curaçao met besmettingen

Persbureau Curacao

Gisteren lagen er nog 12 mensen in het CMC, van wie 10 op de intensive care. Vandaag is dat aantal gestegen naar 17 | Persbureau Curacao
Op de eerste dag van het jaar zijn op Curaçao 816 mensen positief getest op Covid19. 184 patiënten mochten hun isolatie verlaten, zodat het totaal aantal mensen met een actieve infectie 3.824 bedraagt.

Ook het aantal ziekenhuisopnames gerelateerd aan Corona is deze eerste januari toegenomen. Gisteren lagen er nog twaalf mensen in het CMC, van wie tien op de intensive care. Vandaag is dat aantal gestegen naar zeventien. Wel mochten drie mensen de IC verlaten.

Aruba

Op Aruba gaat het ook hard, al is het in absolute aantallen minder dan op Curaçao. Vandaag werden 504 mensen positief getest. 258 mochten hun isolatie verlaten, zodat het totaal aantal cases 3.058 bedraagt.

Ook op Aruba zijn er meer mensen opgenomen. In het HOH-ziekenhuis liggen nu tien mensen, drie meer dan op oudejaarsdag. Op de intensive care is er één patiënt met covid19 bijgekomen.

Bonaire

Op Bonaire stijgen de aantallen ook. Vandaag werden 23 mensen positief getest. Vijftien van de nieuwe gevallen zijn bezoekers van Bonaire. Er zitten nu 188 patiënten in isolatie. Drie van hen liggen in het ziekenhuis.

Bron: Persbureau Curacao

7 reacties

 1. Gezellig hier in fuik hoor….

  Niks geen restricties maar snoeiharde muziek en hopi viesterij…

  Het leven is goed op de klip…
  Indien je het niet eens bent met bovenstaande constatering ga dan niet lopen janken maar blijf dan lekker thuis… Mij iig niet gezien: zuipen, neuken en feesten moet gewoon doorgaan… PartyTilltheBitterEnd

 2. Corona besmetting in Curacao in verhouding met Nederland op 80.000. Curacao op code geel.
  Nederland loopt nu ook op tot 17.000 code rood.
  Vul maar in wat er moet gebeuren!

 3. In Nederland zijn de sluizen al dicht en helemaal op Schiphol voor de YDK, die komen er niet meer in, ook al zijn ze net zo wit als hun lieder!/? Gerrit de Raaf.

 4. He ja…. Vooral op Janthiel, waar volgens deze “Insider” de Minister van Volksgezondheid hoogst persoonlijk meehostte met de (overigens hoofdzakelijk gekleurd publiek als ik de beelden daarvan op TV zo bekijk) meute….

 5. De minister van volksgezondheid is blind en doof. Wat kan je dan verwachten van zo’n “arts” Je zal maar zo’n huisarts hebben.
  Ook een M.P. die denkt dat als je een avondklok (v.a.23.00u) instelt de gehele economie ter ziele gaat. Hoe dom kun je zijn.
  Nee, men wacht totdat er in het buitenland bepaald wordt dat Curaçao donker zwart is en er een reisadvies komt “Verboden naar Curaçao te reizen!”
  Een zwarte bladzijde voor de geschiedenis die alvast ingevuld kan worden door het huidige parlement.
  Wel hulp vragen aan (alweer) Nederland voor personeel voor het ziekenhuis. Je vraagt je wel even af hoe het komt dat er zoveel zieken zijn onder het verplegend personeel. Ook niet gevaccineerd?? Slechte controle op hygiene? Zomaar een paar vragen.
  Dushi Isla!

 6. Vanaf Woensdag Weer plachi di dia, alle winkels dicht en avondklok, dat is wat ze gaan melden in de persconferentie.
  Met dank aan alle mensen die zich zo nodig NIET aan de regels moesten houden

 7. Het gaat hard met de besmettingen en het parlement vol met achterlijken die de regering zou moeten controleren, eisen niet het vertrek van de minister van volksgezondheid.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties