29 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 14:41

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Het gaat heel hard nu op Curaçao met besmettingen

- Advertentie -

Persbureau Curacao

Gisteren lagen er nog 12 mensen in het CMC, van wie 10 op de intensive care. Vandaag is dat aantal gestegen naar 17 | Persbureau Curacao
Op de eerste dag van het jaar zijn op Curaçao 816 mensen positief getest op Covid19. 184 patiënten mochten hun isolatie verlaten, zodat het totaal aantal mensen met een actieve infectie 3.824 bedraagt.

Ook het aantal ziekenhuisopnames gerelateerd aan Corona is deze eerste januari toegenomen. Gisteren lagen er nog twaalf mensen in het CMC, van wie tien op de intensive care. Vandaag is dat aantal gestegen naar zeventien. Wel mochten drie mensen de IC verlaten.

Aruba

Op Aruba gaat het ook hard, al is het in absolute aantallen minder dan op Curaçao. Vandaag werden 504 mensen positief getest. 258 mochten hun isolatie verlaten, zodat het totaal aantal cases 3.058 bedraagt.

- Advertentie -

Ook op Aruba zijn er meer mensen opgenomen. In het HOH-ziekenhuis liggen nu tien mensen, drie meer dan op oudejaarsdag. Op de intensive care is er één patiënt met covid19 bijgekomen.

Bonaire

Op Bonaire stijgen de aantallen ook. Vandaag werden 23 mensen positief getest. Vijftien van de nieuwe gevallen zijn bezoekers van Bonaire. Er zitten nu 188 patiënten in isolatie. Drie van hen liggen in het ziekenhuis.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

7 reacties

 1. Gezellig hier in fuik hoor….

  Niks geen restricties maar snoeiharde muziek en hopi viesterij…

  Het leven is goed op de klip…
  Indien je het niet eens bent met bovenstaande constatering ga dan niet lopen janken maar blijf dan lekker thuis… Mij iig niet gezien: zuipen, neuken en feesten moet gewoon doorgaan… PartyTilltheBitterEnd

 2. Corona besmetting in Curacao in verhouding met Nederland op 80.000. Curacao op code geel.
  Nederland loopt nu ook op tot 17.000 code rood.
  Vul maar in wat er moet gebeuren!

 3. In Nederland zijn de sluizen al dicht en helemaal op Schiphol voor de YDK, die komen er niet meer in, ook al zijn ze net zo wit als hun lieder!/? Gerrit de Raaf.

 4. He ja…. Vooral op Janthiel, waar volgens deze “Insider” de Minister van Volksgezondheid hoogst persoonlijk meehostte met de (overigens hoofdzakelijk gekleurd publiek als ik de beelden daarvan op TV zo bekijk) meute….

 5. De minister van volksgezondheid is blind en doof. Wat kan je dan verwachten van zo’n “arts” Je zal maar zo’n huisarts hebben.
  Ook een M.P. die denkt dat als je een avondklok (v.a.23.00u) instelt de gehele economie ter ziele gaat. Hoe dom kun je zijn.
  Nee, men wacht totdat er in het buitenland bepaald wordt dat Curaçao donker zwart is en er een reisadvies komt “Verboden naar Curaçao te reizen!”
  Een zwarte bladzijde voor de geschiedenis die alvast ingevuld kan worden door het huidige parlement.
  Wel hulp vragen aan (alweer) Nederland voor personeel voor het ziekenhuis. Je vraagt je wel even af hoe het komt dat er zoveel zieken zijn onder het verplegend personeel. Ook niet gevaccineerd?? Slechte controle op hygiene? Zomaar een paar vragen.
  Dushi Isla!

 6. Vanaf Woensdag Weer plachi di dia, alle winkels dicht en avondklok, dat is wat ze gaan melden in de persconferentie.
  Met dank aan alle mensen die zich zo nodig NIET aan de regels moesten houden

 7. Het gaat hard met de besmettingen en het parlement vol met achterlijken die de regering zou moeten controleren, eisen niet het vertrek van de minister van volksgezondheid.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

DolfijnFM | Avondklok naar 11 uur

De avondklok op Curaçao gaat vanaf morgen een uur later in, om elf uur in plaats van om om tien uur. Dat betekent dat de horeca om...

DolfijnFM | Mishandelde man verliest tand

De politie heeft gisteren een man gevonden op straat met bloederige verwondingen, waaronder een verloren tand. Zijn kleren waren gescheurd en zat ook onder het bloed. De...
- Advertentie -
- Advertentie -