32 C
Willemstad
• maandag 5 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Vandaag nieuwe persconferentie over coronamaatregelen

HomeNieuwsGezondheidParadiseFM | Vandaag nieuwe persconferentie over coronamaatregelen
Premier Gilmar Pik Pisas | Persbureau Curacao

Om half 12 is er weer een persconferentie van de regering over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Er wordt dan ook meer verteld over het vervolg van het vaccinatietraject.

Morgen loopt de time-out die premier Pisas heeft ingesteld af. Naar verwachting zullen de coronamaatregelen, waaronder de avondklok, worden versoepeld. Het aantal actieve gevallen is drastisch gedaald. Ook het aantal ziekenhuisopnamen is afgenomen.

Bron: ParadiseFM

4 reacties

 1. Punt 1.
  Mijn ervaring met artsen op Curaçao en ook Izzy dat ze of er niks van weten/kunnen of op Curaçao dingen kunnen doen en of in rekening kunnen brengen die nergens anders zou kunnen of gewoon nergens anders terecht kunnen omdat ze anders uitgesloten of veroordeeld zouden worden voor hun misdragingen. Controle nul.

  Bijvoorbeeld Als Me Too# zou werken op Curaçao tja… Ben je Egypte uitgegooid, veroordeeld in NL. ach ja waar kan je heen. Waar alles kan precies. Curaçao. Uiteindelijk God greep in zullen we maar zeggen.
  Iemand die goed is blijft niet op Curaçao. a voor het salaris b voor de onderlinge haat en nijd als je niet tot de club behoord. En de goede zijn letterlijk een bedreiging voor de knutselaars.

  Het geval van Izzy en statistiek. Ahum Izzy heeft bijna niks. Hij kan t ook niet. Hij zou met Keli moeten gaan hokken die is dol op statistiek. Was in Nederland z.n beroep voor een tijdje .Roep Spss en hij is stil voor een minuut. Maar ja kan ook niks.
  Curaçao heeft bijna niks. Ze kunnen het niet en mijn sterke vermoeden en ervaring is, ze willen het niet.

  Het is er wel maar de heren en de paar dames medici willen het niet omdat hun onvermogen dan gaat opvallen. Is het er wel en wordt het bijgehouden dan wordt het letterlijk gesaboteerd. Dat is het punt.
  De arts-assistenten die vrolijk dingen kunnen doen die nergens anders kan terwijl je toch Nederlands spreekt, doen hun dingetjes en schrijven hun verlag en gaan terug. Niemand blijft lang.

  Statistiek is niet gewenst. Op alle fronten. Want dan gaat opvallen hoe slecht het is. Mensen gaan dood om niks op Curaçao. Gewoon laksheid. Bijvoorbeeld niet uit hun zondag rum slaapje willen komen.

  Het beroemde verhaal van Taams die je een krat bier schoof voor dat hij ging opereren. Of de verpleegkundige in het Sehos die beter hechtte dan een “plastisch chirurg” Of dat je labuitslagen direct in je praktijk kon krijgen, maar dat men dat niet wilde omdat je dan een extra consult kon reken en tyd kan rekken omdat het gross van de huisarts bezoeken een kwestie is van persoonlijk aandacht en veel uit zich zelf weggaat.
  Specialisten die reclame maken voor urologie ingrepen ach ja. Veel kan op curacao en inspectie auhm… Ze hebben Professor Keli niet voor niks Generaal directeur gemaakt.

  We sluiten onze bejaarden en hulpbehoevenden in op mensonterende schandalige manieren. Demente bejaarden in de diverse privé huisjes, Bethesda, ben je gevaarlijk Capriles op de medium of longstay.
  Ja heb je geld dan regel je een permanente livein voor je moeder /ouder en je maakt je hek in orde.

  De politiek is niet alleen corrupt er staat een heel hospitaal van een miljard waar elke dag mensen dood gaan door laksheid, on vermogen op de grens van crimineel.
  Corruptie is op elk gebied.

  Punt 2.
  Een simpel een virus trekt zich niks aan van alle zogenaamde maatregelen. Er is geen magic cure in een omgeving met een enorm hoog medicijn gebruik en een idioot hoog aantal (nier)diabeten en obesitas patiënten.
  Je moet kijken naar het waarom en de behandelmethoden. En dingen als Ic en beademing is gewoon repareren met de hamer.
  Probleem is alleen en dat is waar de meesten artsen zo vaag worden, en waar geen politici z’n vingers aan wil branden dat het ding Leeftijd, medicatie / medicijnen en vaccinaties zelf een deel van het probleem is, maar dat de groep met geld en invloed wel die 65 plus ouderen zijn.

  Dat is waarom bijvoorbeeld kinderen kostte wat het kost gevaccineerd moeten worden omdat ze denken dat dat ze red. Crimineel
  En ja er is ook een grote groep ouderen die volslagen in paniek is geslagen. Wat op zich een doodsoorzaak is.

  Terwijl je met diezelfde statistiek kan aangeven dat corona nou niet echt iets is waar je je als oudere echt druk over moet gaan maken.
  Dementie, hart en vaat, roken, longaandoeningen stuitere/vallen.. etc. Ja dat wel. Dat is wat de statistiek in NL zegt. Maar ook daar doen ze hun best om dat vaag te houden.

  Dus ja Claps. wat wil je nog meer weten.
  Wanneer gaat Campo weer open ???
  Voordat het halve eiland weer om azitromicine gaat vragen…. of erger.

 2. @Loes, bedankt voor het cv van de professor, maar vind dat de professor in al zijn persconferenties niets gezegd heeft wat ik niet wist. Moet zeggen dat ik me mateloos aan de andere geleerde aan tafel irriteer en dat is onze epidemioloog. De man moet elke keer iedereen voor wat simpele tabellen en grafieken bedanken.

  Hoe fucking moeilijk is het om wat grafieken en tabellen uit wat cijfers te produceren? Vraag ik me af. Kan de epidemioloog niet beter wat empathie en medeleven tonen met dat deel van de bevolking dat hun dierbaren en naasten aan dit virus hebben verloren? Per slot van rekening had hij daar invloed op kunnen oefenen en ik moet zeggen dat ik begrijp dat hij met randdebielen in het crisis team moest doen, maar professioneel ethiek moet altijd boven het geld en gemak over heersen.

 3. En professor dr. Ashley Duits heeft Biochemie en immunologie gestudeerd en is een getraind medisch immunoloog. Dus ja die heeft er wel verstand van Dat professor is omdat vroeger het SEHOS en nu het CMS een “opleiding s” hospitaal is en een samenwerking heeft met Groningen. Dr. Duits heeft bij zijn vertrek als “Ziekenhuisdirecteur” de Bloedbank als prijs mee kunnen krijgen. soort Prins constructie en is nu dus ook leraar voor de Groningen studenten…. Die bloedbank is een goudmijntje… Vrijwel gratis bloed en een monopolie als afzet. Plus je kan je zelf met je bloedbankje als onderzoek gebied propaganderen. Het geen hem de titel professor opleverde tot nijd van z.n collega’s

 4. Het lijkt alsof flink gegoocheld wordt met de cijfers, van bijna 10.000 besmettingen naar plotseling minder dan 100 is wel vreemd.

  Persconferentie hier is altijd lachen, wat altijd blijkt, is het erbarmelijk laag niveau van de verslaggevers, het lijkt alsof ze zelf nooit de tv of radio op een professionele buitenlandse zenders hebben staan.

  Wat dit keer uitspringt en een beetje gênant was is dat Nicole Trinidad van Direct TV een vraag stelde aan een zekere Duits, vlgns mij is dat de man die met professor wordt aangesproken. Fer onze rampen coördinator die nooit de cijfers paraat heeft, liep naar de microfoon, Nicole Maduro reageerde als door een wesp gebeten, nee, nee, nee ik wil dat Duits de vraag beantwoordt hij heeft gestudeerd.

  Normaal zou ieder mens met een beetje zelf respect uit schaamte de zaal via een achterdeur verlaten, maar niet Fer die kwam later lachend bij de microfoon om een vraag te beantwoorden over de betaling aan de vaccinatie medewerkers die maanden op zich laat wachten..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties