26.7 C
Willemstad
• dinsdag 19 maart 2024

CC | Marnix College and Albert Schweitzerschool pioneering as the first ‘language friendly schools’ in Curaçao

WILLEMSTAD - The Marnix College and Dr. Albert Schweitzerschool have achieved a remarkable milestone by becoming the first schools in Curaçao to receive the designation of 'Language...

NU | Ajacied Martha opgenomen in eerste selectie Advocaat als bondscoach Curaçao

Ar'jany Martha is vrijdag (lokale tijd) opgenomen in de eerste selectie van Dick Advocaat als bondscoach van Curaçao. Vitesse-doelman Eloy Room keert terug in het keurkorps, nadat...

Opinie | Illusies, verknopingen, een natte droom en luchtkastelen op Curaçao

Jan Huurman WILLEMSTAD – Tijdens een recente bijeenkomst van de Antillenkring deelde Jan Huurman, voormalig Inspecteur Volksgezondheid, zijn inzichten over Curaçao na vijf jaar afwezigheid. Met een focus...

NTR | Internationale vrouwendag: ‘balans houden is niet makkelijk’

Marit Severijnse In het kader van internationale vrouwendag werd op Bonaire een conferentie gehouden met als thema een gebalanceerde levensstijl. “Ook al is Bonaire een eiland waar alles op...

CC | Ministry of Finance reaches agreement with Capriles Clinic

WILLEMSTAD - The Ministry of Finance has reached an agreement with the Capriles Clinic, as announced by the ministry. The operational costs will be covered by this...

DH | Alida Francis to become Governor of St Eustatius

ST.EUSTATIUS -- Government Commissioner Alida Francis is to become the next governor of Statia in the coming months. The state secretary of kingdom relations and digitisation Alexandra van...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Covidmaatregelen met 10 dagen verlengd

HomeNieuwsGezondheidAntilliaansDagblad | Covidmaatregelen met 10 dagen verlengd
Premier gilmar pik pisas | Curacao Chronicle

Willemstad – Alle covidmaatregelen die van kracht waren in de afgelopen Time Out, zijn vanaf vandaag met nog eens tien dagen verlengd. Dat is nodig omdat het aantal coronabesmettingen op Curaçao nog altijd relatief hoog is.

 

In een persconferentie benadrukte premier Gilmar Pisas (MFK) gisteren dat de situatie in het Curaçao Medical Center (CMC) doorslaggevend is geweest.

Pisas noemde het positief dat de opnames in het ziekenhuis ‘laag zijn gebleven’, maar voegde daar direct aan toe dat de zorgcapaciteit gevaar loopt.

De regering heeft fondsen vrijgemaakt om zelf personeel in het buitenland te zoeken en de CMC-werknemers te ontlasten die ‘een enorme inspanning leveren in een abnormale situatie’. Pisas heeft daarover donderdag een gesprek met de net aangetreden Nederlandse staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Alexandra van Huffelen. Daarnaast zal minister Dorothy Pietersz-Janga MFK) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) haar contacten gebruiken om een oplossing te vinden voor het CMC.

Volgens premier Pisas zullen deze week ‘concrete stappen worden genomen’. ,,Of er komt meer hulp in het CMC, of we openen een tweede plek als covidziekenhuis in het voormalige Sehos. Op die manier komt de electieve zorg niet langer in het gedrang”, aldus de Curaçaose premier.

Volgens CMC-woordvoerder Germaine Gibbs zijn er nu 36 zorgmedewerkers via de Amerikaanse uitzendorganisatie AMI op Curaçao. ,,We hebben nog vijftien zorgverleners extra nodig op de intensive care”, zegt Gibbs desgevraagd tegen het Antilliaans Dagblad. Daarnaast zijn er te weinig algemeen verpleegkundigen op de andere afdelingen in het ziekenhuis.

De verlenging van de maatregelen betekent onder andere dat de avondklok, toke de keda, ook de komende tien dagen om 22.00 uur ingaat.

Horecagelegenheden moeten uiterlijk om 21.00 uur gesloten zijn en mogen alleen aan tafels met maximaal vier mensen drankjes en eten serveren. Evenementen, ook met weinig risico op besmettingen, kunnen niet doorgaan en het is verboden om met meer dan vier mensen samen te komen op straat, in openbare ruimtes en op het strand. Dansfeesten met harde muziek zijn niet toegestaan.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. @Mano, dus met veel poeha en ellenlange post kom je mij vertellen dat ik een flipflop ben en dat mijn mening jou koud laat, juist ja.

  2. @Tico M. schreef;
    “En weer krijgt Tico Martina gelijk.”

    Ach, je houdt ervan om jezelf gelijk te geven maar meer nog om gelijk te krijgen van anderen. (lol)

    Ik reageer even op de door jou aan mijn adres gerichte reactie van zondag 16 januari 2022 om 16:57. Een reactie die ik vluchtig doornam, maar toen geen tijd had om er een tegenreactie op los te laten. Ik begreep er overigens niet veel van, want je schreef bijv. over Curaçao totaal onbegrijpelijke shit, niet bestemd voor mijn povere hersentjes. Vandaar je reactie volgens mij ook verwijderd is geworden, ik ben dus niet de enige die het als bullshitterij beschouwde.

    Ook niet gevaccineerd tegen covid-19 ben ik het van begin af aan nooit eens met je geweest, hoewel je zo af en toe natuurlijk ook iets te vertellen hebt waarmee ik het wel eens ben. Ik ben in bijna alles je tegenpool Martina, maar zeker niet je vijand. Ook al vind ik je een fantast, opschepper, betweter, schreeuwer en daarenboven ook nog eens een clowneske flipflop(per) van jewelste. (lol)

    Hoe kan iemand die zelf vertelt heeft dat hij op menig forum uitgejouwd en weggejaagd is vanwege zijn (intelligente?) bijdragen serieus genomen worden? Iemand die zichzelf, hoewel geen universitaire opleiding genoten, als een ‘gestudeerd persoon’ beschouwt en zichzelf daarom openlijk de hemel in prijst. Iemand die bralt met ‘de groten der aarde’ in de meest gerenommeerde restaurants gedineerd te hebben, wie die groten der aarde waren is niet bekend. En nog veel meer, teveel om te vermelden.(lol)

    Ik moet je wel nageven dat je zo eerlijk bent geweest om er ook bij te vermelden dat jij door al de restauranthouders waar je voorheen met jou werkgever op Curaçao mocht dineren tot persona non grata verklaard werd, kortom, je werd overal geweerd.

    Dus ja, inderdaad Tico M., ik neem jou niet serieus. En het kan mij ook niet schelen of je door iedereen op dit forum wel serieus genomen wordt, dán nog wordt je door mij als een grote flop gezien want ik ben geen meeloper.

    Dat je mij in dezelfde reactie ongevraagd toegevoegd hebt in een door jou samengestelde groep samen met o.m. Joep Meloen en LaStiwz maakt mij geen reet uit. Zij weten dat ik geen groepsmens ben. En dat alleen maar omdat ik LaStiwz aanspoorde om zo door te gaan, n.l. met het bruut ontkrachten van bullshit aannames. Heb op dit forum wel vaker meegemaakt dat men mij ongevraagd indeelde bij een bepaalde groep, dus wat mij betreft is het niets nieuws.

    Trouwens Tico M., zowel Joep M. als LaStiwz zijn bepaald geen fans van mijn forumbijdragen. Zijn ze nooit geweest, maar ze weten wel dat ik geen slijmbal ben, noch huichelaar en ook geen vriendjespolitiek bedrijf. Dus ik ben echt heel anders dan hoe jij in elkaar steekt Tico M. Voor mij geld voornamelijk de door mij geplaatste meningen/reacties, de rest laat mij siberisch koud. Dus beste Tico M., je bent mijn tegenpool maar beslist niet de vijand.(wink)

  3. En weer krijgt Tico Martina gelijk. Wat ik al meer dan een jaar opper, wordt nu schoorvoetend als optie bekeken: of we openen een tweede plek als covidziekenhuis in het voormalige Sehos.

    Dansfeesten met harde muziek zijn niet toegestaan. Ja want een griepvirus verspreid zich razendsnel bij harde muziek. Onzin maatregel van een onzin regering

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties