31 C
Willemstad
• dinsdag 16 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Aandacht GMN voor kunukero’s

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Aandacht GMN voor kunukero's

Willemstad – Een betere afstemming tussen lokale productie van groente, vraag en import is zeer gewenst, want zonder die coördinatie gebeurt het nu nog helaas regelmatig dat kunukero’s hun oogst niet kunnen afzetten en zelfs moeten wegdoen.

Het ministerie van Gezondheid, Natuur en Milieu (GMN) wil hier werk van maken.
In een persbericht laat GMN weten aandacht te hebben voor de verschillende kunukero’s (land- en tuinbouwondernemingen) op het eiland. Minister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) van GMN was er zelf niet bij, maar ze liet zich vertegenwoordigen door haar kabinetschef Vanessa Elisa, secretaris-generaal Sharlon Melfor van het ministerie en door de sectordirecteur Landbouw Gabriel Murray.

Geconstateerd is dat er ondernemers zijn die gebruikmaken van moderne technieken (verbouwing zonder aarde en met een minimum aan water); anderen werken met succes op meer traditionele wijze.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 reacties

  1. “Minister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) van GMN was er zelf niet bij, maar ze liet zich vertegenwoordigen door haar kabinetschef Vanessa Elisa, secretaris-generaal Sharlon Melfor van het ministerie”

    Vooral de laatst genoemde is een goeie! Santa Martha naar de donder geholpen, De ambulance dienst ten gronde gericht etc. Zeker zelf boer geweest zodat hij advies kan geven hoe het niet moet.

  2. Minister Janga MFK spoorloos? wil helpen, nou minister spoorloos als je echt de landbouwers wil helpen zorg dan voor beveiliging als de oost van de boeren bijna rijp is zo niet, word de oost op de laatste dag nog effe snel door landbouwdieven weg geroofd .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties