31 C
Willemstad
• dinsdag 16 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Hospitalitytrainingen op komst

© Chantal Arnts

Willemstad – Er komt een trainingsprogramma voor de hospitalitysector. Daar is recent een overeenkomst voor getekend tussen het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) en de Curaçao Tourist Board (CTB).

Dit meldt de CTB in een persbericht. ,,Naar aanleiding van de ontwikkelingen in de sector en dan vooral het gebrek aan getraind personeel heeft de overheid van Curaçao fondsen beschikbaar gesteld voor trainingen die er op korte termijn voor moeten zorgen dat er meer gekwalificeerd personeel is”, meldt de organisatie. De bedoeling is om 1.000 personen te trainen door hen korte en middellange trainingen volgens een leer-werktraject aan te bieden.

MEO is binnen dit traject verantwoordelijk voor het toezien op het trainingsprogramma en de CTB voor de coördinatie van de implementatie van het programma. Het trainingsprogramma zal ook uitgevoerd worden in samenwerking met het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) waarbij personen die geregistreerd staan als werkzoekend bij dit ministerie benaderd zullen worden om te participeren. Personen die niet geregistreerd staan, maar die wel geïnteresseerd zijn in de trainingen mogen ook meedoen.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) zal de certificering in orde maken. De CTB meldt dat ook andere organisaties in de private sector zijn benaderd om mee te doen aan dit traject.
Er is een enorme vraag naar personeel in de hospitalitysector. Tijdens de Island Job Fair die afgelopen weekend werd gehouden hadden dertig bedrijven meer dan 200 vacatures die ingevuld moeten worden. Dat er belangstelling is voor werk in deze sector bleek uit het feit dat ongeveer 450 werkzoekenden de Island Job Fair hebben bezocht.

Volgens directeur Maria-Helena Seferina-Rojas van de Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) die medeorganisator was van de fair, was de sector vóór de pandemie goed voor veertig procent van de economie. ,,Maar we vermoeden dat het nu meer is”, liet zij vorige week aan deze krant weten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...