27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Bedrijfsleven Aruba tegen nationale carnavalsparade

Oranjestad – Vijf sectoren uit het bedrijfsleven vinden het plan van de regering om op 26 februari de nationale carnavalsparade te houden ‘onverantwoord en zeer risicovol’. Hun advies is om eerst de maatregelen in te trekken, dan de resultaten te meten en vervolgens in het laagseizoen een groot evenement te organiseren.

De parade is bij Aruba Food & Beverage Association (Afba), Aruba Hotel and Tourism Association (Ahata), Aruba Trade & Industry Association (Atia), Kamer van Koophandel (KvK) en een groep verenigde ondernemers in CUA slecht gevallen. ,,Hoe kun je zo’n groot evenement organiseren als de maatregelen niet zijn versoepeld? Aruba heeft bovendien nog steeds een negatief reisadvies vanuit het Centers for Disease Control and Prevention (CDC).”

Het bedrijfsleven doet een dringend beroep op de regering om de nationale parade te verschuiven naar een andere maand. ,,Aruba is afhankelijk van het toerisme. We zien op dit moment geen toegevoegde waarde om een nationale parade te houden temidden van financieel herstel. Het evenement vergroot het risico om corona weer terug te brengen.”

De sectoren zien er meer in wanneer de parade in mei wordt gehouden, in het laagseizoen. ,,Dan loopt het toerisme minder risico om weer te worden getroffen. Bovendien is er dan meer tijd om het evenement te plannen en te promoten.”

Ze zijn er ook niet over te spreken dat het Crisisteam eerst het bedrijfsleven informeerde dat de maatregelen begin maart zouden versoepelen. Nu blijkt dat de maatregelen eerder worden versoepeld om een evenement van de regering mogelijk te maken. De sectoren vinden dit opmerkelijk. ,,De economie ondervindt schade van de huidige maatregelen, waaronder vervroegde sluitingstijden en een maximumaantal personen aan tafel. Desondanks is een groot feest kennelijk toch mogelijk, omdat de regering het organiseert. Als mondkapjes niet meer nodig zijn en afstand houden ook niet meer hoeft, is dat een groot risico voor heel het eiland.”

Dat Aruba weer terug wil naar het normale leven is bekend. Een nationale parade, om op die manier het normale leven weer op te pakken, vindt het bedrijfsleven onverantwoord. De sectoren vragen zich af of het CDC na 26 februari niet meer naar positieve gevallen kijkt om een reisadvies te geven. Ze zijn ook benieuwd wat er gebeurt als de besmettingen na de carnavalsparade drastisch oplopen. Lopen we dan niet het risico dat we nog langer op de lijst staan van landen waar een hoog risico op covid is? Wat zijn dan de gevolgen voor de Arubaanse economie?”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...