Nieuwe procedure bij verlies identificatiebewijzen

paspoortWILLEMSTAD — Het is per 31 maart niet meer nodig om een aangifte te doen bij de politie in geval van diefstal of verlies van een paspoort, rijbewijs of sédula. Er is een nieuw systeem geïntroduceerd, zodat de aanvraagprocedure van een nieuw identificatiebewijs in geval van verlies zo soepel mogelijk verloopt. Dit maakt het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening bekend.

 

Advertentie

Daarnaast vermindert dit nieuwe systeem ook het papierwerk bij de politie, Kranshi en bij het kabinet van de gouverneur. Ook voorkomt het misbruik van paspoorten.
Men moet nu in geval van verlies of diefstal van een identificatiebewijs bij Kranshi of bij het Rijbewijs-kantoor, een ‘Verklaring vermissing reisdocument, rijbewijs en identiteitskaart’ invullen.
Met deze verklaring kan men vervolgens een nieuwe aanvraag indienen.
Daarvoor dient men wel eerst een afspraak te maken bij de Vergunningen- afdeling (Bentana di Informashon).
Personen met een Nederlands paspoort die niet op het eiland ingeschreven staan, moeten deze verklaring bij het kabinet van de gouverneur invullen.
Tevens kan men direct een verzoek indienen voor een nieuw (nood) paspoort

Misbruik
De medewerkers bij Kranshi en het Rijbewijs-kantoor zijn getraind om verdachte gevallen te signaleren.
Tevens zijn zij geïnstrueerd om in geval van onregelmatigheden met de documenten, direct melding te doen bij de politie.
Als uit een onderzoek van de politie blijkt dat er geen sprake is van misbruik, worden de gevraagde documenten afgehandeld.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met de Vergunningen-afdeling via het gratis telefoonnummer 0800-1515.
Het kantoor is gevestigd in Saliña 127 en is geopend van maandag tot donderdag vanaf acht uur ‘s ochtends tot drie uur ‘s middags en op vrijdag tot twaalf uur.

Het kabinet van de gouverneur is bereikbaar via telefoonnummer 461-8555 of men kan mailen naar [email protected]
Het kantoor is gevestigd in Fort Amsterdam 2 en is op werkdagen geopend van negen uur ‘s ochtends tot vier uur ‘s middags.
Tussen twaalf en twee uur ‘s middags is het kantoor gesloten.

Men kan ook online een afspraak maken voor de aanvraag van nieuwe identificatiebewijzen via de website http://www.gobiernu.cw

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *