31 C
Willemstad
• vrijdag 1 december 2023

Extra | Journaal 30 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Staatssecretaris Gunay Uslu vertrekt en gaat naar Corendon

Koen Nederhof en Pepijn van den Brink BADHOEVEDORP - Demissionair staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vertrekt vroegtijdig uit het kabinet. Ze gaat in december aan de slag...

CC | Alarming financial situation at the University of Curaçao: Annual budget shortfall of 7 million guilders

WILLEMSTAD - The University of Curaçao (UoC) grapples with significant financial challenges on an annual basis, as revealed by Rector Magnificus Francis de Lanoy. The budget shortfall...

DH | Witness says Frans got large ‘commission’ for BTP building but also other former politicians

~ Including $200k in political contributions to Ohndhae ~ PHILIPSBURG--Two witnesses testified under oath in open court on Wednesday as part of former Member of Parliament (MP) Frans...

Democracy now! | Wednesday, November 29, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Nieuw ziekenhuis in Otrobanda niet logisch’

HomeNieuwsNieuw ziekenhuis in Otrobanda niet logisch’

WILLEMSTAD — Het is niet logisch om een nieuw ziekenhuis in Otrobanda te bouwen. Dit stelt PS-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje. Met deze stelling reageert Cijntje op de wens en oproep van diverse inwoners van de wijk, maar ook van wijkverenigingen die zich er sterk voor maken dat het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda komt.

Volgens Cijntje zijn de Otrobandista’s of arrogant, of onwetend.
Hij wuift hun argument, dat een nieuw ziekenhuis in hartje Otrobanda meer economische activiteiten met zich mee zal brengen, van de hand.
Volgens het Statenlid heeft het net zoveel zin om een kerkhof in het stadscentrum te bouwen, met het argument dat het ook economische bedrijvigheid aan zal trekken.

“Tijdens een begrafenis is er ook sprake van economische activiteiten in de buurt.
Als je rekening houdt met de ontwikkelingen die in het gebied plaatsvinden, zeker in het gebied van Rif, is het niet logisch om daar een ziekenhuis te zetten dat niet past in het bewuste gebied.”

Cijntje stelt dat de Otrobandista’s niet willen erkennen dat de 5 hectare in hartje centrum, waar het Sehos zich op dit moment bevindt, volgens de moderne concepten van urbanistische ontwikkeling gebruikt zal kunnen worden voor de bouw van meer dan 300 huizen en nog eens 100 winkels.

“Dit zal een maximale economische impact voor het stadscentrum met zich meebrengen.
In verschillende delen van de wereld en met name in onze regio is bewezen dat de bouw van meer woningen stadscentra nieuw leven inblaast.”

Het PS-lid is zeer kritisch over de opstelling van de Otrobandista’s in het debat over de toekomstige locatie van het nieuwe ziekenhuis.
Deze groep wijkbewoners en wijkorganisaties wil dat het nieuwe ziekenhuis op de huidige locatie van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) gebouwd wordt.
Maar volgens Cijntje houden deze organisaties vast aan achterhaalde ideeën over de ontwikkeling van een stadscentrum, die dateren van het begin van de vorige eeuw.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties