27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Nieuw ziekenhuis in Otrobanda niet logisch’

WILLEMSTAD — Het is niet logisch om een nieuw ziekenhuis in Otrobanda te bouwen. Dit stelt PS-Statenlid Melvin ‘Mac’ Cijntje. Met deze stelling reageert Cijntje op de wens en oproep van diverse inwoners van de wijk, maar ook van wijkverenigingen die zich er sterk voor maken dat het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda komt.

- Advertentie -

Volgens Cijntje zijn de Otrobandista’s of arrogant, of onwetend.
Hij wuift hun argument, dat een nieuw ziekenhuis in hartje Otrobanda meer economische activiteiten met zich mee zal brengen, van de hand.
Volgens het Statenlid heeft het net zoveel zin om een kerkhof in het stadscentrum te bouwen, met het argument dat het ook economische bedrijvigheid aan zal trekken.

“Tijdens een begrafenis is er ook sprake van economische activiteiten in de buurt.
Als je rekening houdt met de ontwikkelingen die in het gebied plaatsvinden, zeker in het gebied van Rif, is het niet logisch om daar een ziekenhuis te zetten dat niet past in het bewuste gebied.”

Cijntje stelt dat de Otrobandista’s niet willen erkennen dat de 5 hectare in hartje centrum, waar het Sehos zich op dit moment bevindt, volgens de moderne concepten van urbanistische ontwikkeling gebruikt zal kunnen worden voor de bouw van meer dan 300 huizen en nog eens 100 winkels.

“Dit zal een maximale economische impact voor het stadscentrum met zich meebrengen.
In verschillende delen van de wereld en met name in onze regio is bewezen dat de bouw van meer woningen stadscentra nieuw leven inblaast.”

Het PS-lid is zeer kritisch over de opstelling van de Otrobandista’s in het debat over de toekomstige locatie van het nieuwe ziekenhuis.
Deze groep wijkbewoners en wijkorganisaties wil dat het nieuwe ziekenhuis op de huidige locatie van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos) gebouwd wordt.
Maar volgens Cijntje houden deze organisaties vast aan achterhaalde ideeën over de ontwikkeling van een stadscentrum, die dateren van het begin van de vorige eeuw.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -