26 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 00:42

PBC | Vliegverkeer Curaçao moet rekening houden met vulkaanuitbarsting Soufrìere

Persbureau Curacao Het vliegverkeer richting Curaçao, Aruba en Bonaire kan last ondervinden van de as van de uitbarstende vulkaan Le Soufriere. Dat zegt de Meteorologische Deinst van Curaçao....

PBC | OM houdt twee minderjarigen aan na mishandeling op video

Persbureau Curacao De politie heeft twee minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling. Daarvan werden beelden gemaakt. Die werden vorige week verspreidt via sociale media. Daarop kon je zien...

Trouw | Voor ABN Amro is de witwaszaak nu afgedaan, maar drie oud-bestuurders worden verdacht

Dirk Waterval | Met feitenrelaas, transactieovereenkomst en persbericht Waarom besloot het OM dit keer wél om gelijk verdachten aan te wijzen in het falende bankbeleid van ABN Amro? Betreurenswaardig...

ParadiseFM | ‘Vaccinatiebonus werknemer mag’

Je personeel een financiële tegemoetkoming geven voor het nemen van het vaccin is arbeidsrechtelijk toegestaan. Dat schrijven juristen van HBN Tax & Law in een speciaal bulletin....

Democracy now! | Monday, April 19, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 19 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaNHD | Corendon annuleert alle reizen tot eind deze maand

NHD | Corendon annuleert alle reizen tot eind deze maand

Frans van den Berg

Zo werd Corendon overvallen door het besluit dat ook Curacao vluchten weert. Reisorganisaties en KLM hadden juist extra vluchten ingepland.

Reisorganisatie Corendon heeft alle reizen en cruises vanaf zondag tot en met 31 maart geannuleerd.

Dat maakte Corendon zaterdag bekend. De beslissing is het gevolg van de vergaande maatregelen die nu wereldwijd worden genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. „We vinden het niet langer verantwoord om vakanties door te laten gaan. Bovendien komen we zo tegemoet aan de luide roep van klanten die nu liever thuisblijven dan op vakantie gaan”, laat Corendon weten.

Over vertrekdata na 31 maart 2020 wordt in een later stadium een besluit genomen. Vakantiegangers die nu op vakantie zijn, vliegen vooralsnog op hun reguliere terugvluchtdatum terug naar Nederland.

Steven van der Heijden, CEO Corendon: „Verschillende landen hebben in de afgelopen dagen besloten om hun grenzen geheel of gedeeltelijk te sluiten. Dit betekent dat wij onze vakanties naar die bestemmingen niet meer kunnen uitvoeren. Naar alle waarschijnlijkheid gaan in de komende dagen nog meer landen beperkingen opleggen aan reizigers.”
Overvallen

Zo werd Corendon overvallen door het besluit dat ook Curacao vluchten weert. Reisorganisaties en KLM hadden juist extra vluchten ingepland. Daarnaast is vliegen naar vakantiebestemmingen als Spanje, Marokko en Turkije ook niet meer mogelijk.

Bij Corendon realiseert Van der Heijden zich ook dat steeds meer toeristen geen waar voor hun geld krijgen wanneer ter plekke steeds meer restaurants, bars, musea en winkelcentra gesloten zijn. Daarnaast bestaat er een kans dat iemand in zijn accommodatie te maken krijgt met quarantaine als gevolg van besmettingen. „Tot slot valt niet uit te sluiten dat de Nederlandse overheid verdere beperkingen oplegt aan het reizen binnen Nederland en/of het verblijven op drukke plaatsen zoals luchthavens. Wij kunnen daarom op dit moment evenmin garanderen dat klanten op de geplande datum terugvliegen naar Nederland als ze wel op vakantie gaan.”

„We hebben in de afgelopen dagen bovendien gemerkt dat een steeds groter deel van onze klanten in deze uitzonderlijke situatie liever thuis in Nederland blijft. En dat kunnen we ons goed voorstellen. In een vliegtuig zit je vaak met meer dan honderd andere reizigers dicht bij elkaar en vliegen is gevoelsmatig vergelijkbaar met het openbaar vervoer. Zeker voor de kwetsbare groepen zoals ouderen en mensen met gezondheidsproblemen, wordt dit door de overheid momenteel sterk ontraden. Wij kunnen onze klanten op dit moment geen veilige en onbezorgde vakantie garanderen. Daarom gaan de reizen helaas niet door.”

Bron: Noordhollands Dagblad

1 reactie

  1. Neen CORENDON, dom, heel dom van jullie van jullie om een tijd vast te stellen. Jullie boodschap moet zijn: Corendon annuleert alle reizen tot “NADER BERICHT”. Niemand weet hoé dit alles zal verlopen en òf CORENDON eind deze maand nog steeds bestaat. Wees niet zo hebberig jongens, wees geen geldwolf. Gezondheid gaat voor. Het is dus veel beter om niet hebzuchtig te zijn. Wees niet zelfzuchtig en ook niet egoïstisch.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties