Nepagenten stelen 70 goudstaven bij overval op vrachtschip

WILLEMSTAD — Een groep van zes mannen of meer, die in drie verschillende auto’s de parkeerplaats van de Grote Werf binnenscheurden, hebben vanochtend vroeg tijdens een gewapende overval 70 goudstaven met een waarde van 11,5 miljoen dollar uit een vrachtschip gestolen. Dit meldt de politie.

Het is nog onbekend van wie de goudstaven zijn.
Drie Guyanese bemanningsleden van 53, 47 en 39 jaar en de 51-jarige kapitein van het schip, ook afkomstig uit Guyana, zijn tijdens de gewapende overval op de grond geduwd en onder schot gehouden.
Een van de leden werd met de kolf van een vuurwapen op het hoofd geslagen.

Uit een politieonderzoek blijkt dat een witte auto, een oud model Mitsubishi Lancer, vanochtend vroeg bij de met een hefboom gesloten poort van de Grote Werf stond te toeteren.
De bewaker dacht dat de bestuurder een lid was van de douane en liet de man naar binnen.
De verdachte parkeerde ter hoogte van het schip.

Enkele seconden later reden een rode Mitsubishi Lancer (GL) en een grijze Hyundai Elantra met hoge snelheid het terrein van de Grote Werf op, voordat de hefboom weer naar beneden ging.

De bestuurders van beide auto’s parkeerden naast de andere auto. Er stapten zes gemaskerde en gewapende mannen uit de drie auto’s. Ze droegen allen capuchontruien en hadden politie-jacks aan.

De mannen stormden het schip binnen en onder bedreiging van een vuurwapen duwden ze de kapitein naar de grond. Op zijn vraag waarom de kapitein naar de grond geduwd moest worden, heeft een van de daders het 53-jarige bemanningslid met de kolf van een vuurwapen op zijn hoofd geslagen. Hij liep verwondingen aan zijn hoofd en rechteroog op.

De daders wisten kennelijk hun weg in het schip te vinden. Ze liepen direct naar de drie metalen dozen met de 70 goudstaven van 216 kilogram, ter waarde van 11,5 miljoen dollar en namen deze mee.

Het Atrako-team doet verder onderzoek in deze zaak en roept de bevolking op om eventuele belangrijke tips te melden op telefoonnummers 866-6140, 866-6192 (tijdens werkuren), 911 of de anonieme tiplijn 108.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *