28 C
Willemstad
• woensdag 18 mei 2022 10:11

Laatste reacties

- Advertentie -

ND | ‘Sekspastor’ Curaçao krijgt 9 jaar cel voor misbruik

Tegen de geestelijke was achttien jaar cel geëist.

WILLEMSTAD – De Curaçaose pastor Orlando B. is woensdagmiddag door de rechtbank in Willemstad veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik. Ook mag hij veertien jaar de functie van pastoor niet uitoefenen.

Tegen de geestelijke was achttien jaar cel geëist.

- Advertentie -

Volgens de rechter is bewezen dat hij meerdere vrouwen seksueel heeft misbruikt. Sommige van hen waren minderjarig. B. was pastoor van de Rains of Blessings-kerk, die ook in Nederland bestaat.

De rechter stelde vast dat de 53-jarige pastoor zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik van drie tienermeisjes en vier jongvolwassen vrouwen, die allemaal lid waren van de geloofsgemeenschap. B. richtte de Rains of Blessings-kerk jaren geleden op en fungeerde daar tot zijn aanhouding fulltime als organisatorisch en geestelijk leider.

Volgens de rechter heeft hij ,,het overwicht dat hij op de slachtoffers had door zijn leeftijd en zijn bijzondere positie binnen de geloofsgemeenschap, op een volstrekt verkeerde manier ingezet”. De gepleegde feiten veroorzaakten volgens de rechter veel maatschappelijke onrust.

Bron: ANP/NederlandsDagblad

- Advertentie -

Artikel delen

12 reacties

 1. @Mano en @Brian: het OM eist 18 jaar. Ik neem aan dat het OM niet meer eist dan de maximale straf die op dit delict staat.

 2. @MANO, Ik begrijp alleen dat jij niet begrijpend kan lezen en steeds overal de klok hoort luiden maar niet weet waar de klepel hangt.

 3. @Mano
  Het is precies zoals Brian S het verwoord. Nederland heeft geen donder te maken met het wetboek van strafrecht van Curaçao en/ of de strafmaat. Er zijn giga verschillen. Een goed voorbeeld is dat beschonken of dronken (en eventueel zonder rijbewijs) achter het stuur deelnemen aan het verkeer op Curaçao totaal niet strafbaar is. Ongelooklijk maar waar.

 4. Brian S schreef;
  “Als de Curacaose regering in 2011 de straffen voor zedenzaken hebben verlaagt dan moet de rechter zich daar aan houden.”

  Hey idiota, heb je nog steeds niet begrepen dat ik niet in discussie treed met Surinaamse beroeps-idioten die niet begrijpend kunnen lezen en bovendien slecht Nederlands schrijven?

 5. @Mano, Afkomst van een rechter maakt niets uit daar elke rechter zich moet houden aan het recht van Curacao! of de rechter nu uit Curacao, Nederland of Smurfenland komt.

  Als de Curacaose regering in 2011 de straffen voor zedenzaken hebben verlaagt dan moet de rechter zich daar aan houden. Jouw bewering is dus incorrect!! En deze schande is dus te danken aan jouw PS en MFK vriendjes!! waarvan we weten dat ze veel support hebben bij Crimineel Curacao.

 6. @Fox schreef;
  “Welk zichzelf respecterend land bedenkt het om in deze tijd de strafmaat voor zedenmisdrijven en in dit geval seksueel misbruik van kinderen te verlagen?”

  Je bedoelt dus met dat zichzelf niet respecterend land ‘het land Nederland’?
  Voor zover ik weet is hij door Nederlandse rechters veroordeeld, buiten dat is justitie op Curaçao in feite een Nederlandse aangelegenheid.
  In Nederland zou hij gezien de in praktijk zeer lage strafmaat die geldt voor zedenmisdrijven, zeer waarschijnlijk met 5 jaar zijn afgekomen. En beweer nu maar eens dat ik bullshit uitkraam!

  Dat beest Orlando Balentina zou overigens als het aan mij had gelegen gewoon 25 jaar in het cachot gesmeten moeten worden.

 7. Ongelooflijk, bedankt Wilsoe!. Nu kunnen de twee priesters hun geloof voor lange tijd in het gevang gaan preken. Gerrit de Raaf gaat les geven over, hoe wordt ik minister president als ik uit dit hok kruip, kijk naar mij, alleen zit ik er nu weer in en krijg geen tweede kans meer!. Balintiena B zal preken net zoals Gerrit dat hij het niet heeft gedaan , maar de DUIVEL, het meest schoromurie wat daar zit heeft een EQ van 00%00 en zullen deze twee wereldkampioenen pathologische beroeps leugenaars geloven en volgen tot op hun verrote bot. Hebben Gerrit en Bally in ieder gaval wat te doen in de lik, slap lullen en een hoppie valse moet geven.

 8. Welk zichzelf respecterend land bedenkt het om in deze tijd de strafmaat voor zedenmisdrijven en in dit geval seksueel misbruik van kinderen te verlagen? Het kan toch niet waar zijn? Juist nu dit soort misdrijven wereldwijd top prioriteit is. Lijkt mij de hoogste tijd om de hoogte van deze strafmaat zo spoedig mogelijk te herzien.

 9. Je krijgt weer de bevestiging dat rechters blijkbaar buiten de gemeenschap leven en denken.De verdachte heeft altijd rechten en moet voor all beschermd worden en de slachtoffers hebben weer pech gehad

 10. Deze pastor gaf een heel eigen uitleg aan het begrip geloofsgemeenschap.

  Op de zoals hier gebruikelijk weer falende rechter zullen zijn celgenoten in Bon Futuro vast wel een passend antwoord weten.

  Kinderverkrachters staan het laagst op de ladder daar.

  Maar misschien mag hij er nog een keertje met Pik Pisas op de foto, in verkiezingstijd.

 11. Ik hoop dat de slachtoffers in hoger beroep gaan. Volgens Olga Saleh is de straf zo laag uitgevallen omdat de regering in 2011 heeft besloten om de straf op zedenmisdrijf te verlagen. Het zal toch niet iets te maken hebben met Elmer Kadé Wilsoe? Wat een rat. Een motivering van de rechter voor het bepalen van de straf was dat de slachtoffer een blanco strafblad had. Hoe kan dat een rol spelen als de man jaren bezig was?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -