29 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Navarro wil één politievakbond

HomeMediaNavarro wil één politievakbond

navarroWILLEMSTAD — Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) is geen voorstander van meerdere vakbonden bij de politie. Zo kan het niet langer, gaf hij vorige week aan tijdens een openbare vergadering van de Staten over criminaliteit. Bij de politie heb je op dit moment te maken met drie bonden: de NAPB, Abvo en SAP.

Advertentie

Reagerend op vragen van PAR-Statenlid Zita Jesus- Leito gaf Navarro zijn mening ten aanzien van de drie vakbonden die bij de politie actief zijn.

Ik heb dit al vaker naar voren gebracht. We worden constant geconfronteerd met de gevolgen van drie vakbonden in één organisatie. Ik denk dat wij de richting op moeten van de privésector, waar er per bedrijf maar een vakbond actief is. De vakbond met de meeste leden vertegenwoordigd dan het personeel bij de dienst. Met hen ga je om de tafel zitten. Zij zijn je gesprekspartner.”

De minister gaf aan dat de huidige situatie zo niet kan doorgaan.

Je moet constant obstakels overwinnen voordat je beslissingen kan nemen.
Ik heb respect voor alle vakbonden.
Maar het is onmogelijk om met drie, of zelfs vier vakbonden bij één dienst te onderhandelen. Je krijgt zo niets geregeld.
Vroeger had je dit niet in de overheid, maar nu wel.”

Navarro sprak zich in de vergadering van vorige week uit voor een systeem binnen de overheid, waarbij de vakbond moet aantonen of zij op steun van een meerderheid van de leden kan rekenen.

Als je dit kan bewijzen, dan zit ik met jou om de tafel”, aldus de minister.

Eerder al had Pais-leider Alex Rosaria aangegeven dat de aanwezigheid van meerdere vakbonden in één organisatie de ontwikkeling van deze instantie in de weg staat.
Rosaria maakt zich sterk opdat er net als in de privésector, binnen de overheid referenda gehouden worden om te bepalen welke vakbond het betrokken personeel mag vertegenwoordigen.
Wendy Calmes, voorzitter van de Abvo, een van de drie vakbonden die actief is bij de politie, stelde toen het niet eens te zijn met Rosaria.
Meerdere vakbonden bij een dienst is best mogelijk, aldus Calmes.
Volgens de voorzitter van de ambtenarenbond is het een kwestie van goede afspraken maken, waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van het personeel.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties