27.4 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 13:45

Laatste reacties

- Advertentie -

Navarro wil één politievakbond

navarroWILLEMSTAD — Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) is geen voorstander van meerdere vakbonden bij de politie. Zo kan het niet langer, gaf hij vorige week aan tijdens een openbare vergadering van de Staten over criminaliteit. Bij de politie heb je op dit moment te maken met drie bonden: de NAPB, Abvo en SAP.

Advertentie

Reagerend op vragen van PAR-Statenlid Zita Jesus- Leito gaf Navarro zijn mening ten aanzien van de drie vakbonden die bij de politie actief zijn.

Ik heb dit al vaker naar voren gebracht. We worden constant geconfronteerd met de gevolgen van drie vakbonden in één organisatie. Ik denk dat wij de richting op moeten van de privésector, waar er per bedrijf maar een vakbond actief is. De vakbond met de meeste leden vertegenwoordigd dan het personeel bij de dienst. Met hen ga je om de tafel zitten. Zij zijn je gesprekspartner.”

De minister gaf aan dat de huidige situatie zo niet kan doorgaan.

Je moet constant obstakels overwinnen voordat je beslissingen kan nemen.
Ik heb respect voor alle vakbonden.
Maar het is onmogelijk om met drie, of zelfs vier vakbonden bij één dienst te onderhandelen. Je krijgt zo niets geregeld.
Vroeger had je dit niet in de overheid, maar nu wel.”

- Advertentie -

Navarro sprak zich in de vergadering van vorige week uit voor een systeem binnen de overheid, waarbij de vakbond moet aantonen of zij op steun van een meerderheid van de leden kan rekenen.

Als je dit kan bewijzen, dan zit ik met jou om de tafel”, aldus de minister.

Eerder al had Pais-leider Alex Rosaria aangegeven dat de aanwezigheid van meerdere vakbonden in één organisatie de ontwikkeling van deze instantie in de weg staat.
Rosaria maakt zich sterk opdat er net als in de privésector, binnen de overheid referenda gehouden worden om te bepalen welke vakbond het betrokken personeel mag vertegenwoordigen.
Wendy Calmes, voorzitter van de Abvo, een van de drie vakbonden die actief is bij de politie, stelde toen het niet eens te zijn met Rosaria.
Meerdere vakbonden bij een dienst is best mogelijk, aldus Calmes.
Volgens de voorzitter van de ambtenarenbond is het een kwestie van goede afspraken maken, waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van het personeel.

bron: Amigoe

Advertentie

- Advertisement -

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -