25 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Navarro geeft presentatie over justitie

HomeMediaNavarro geeft presentatie over justitie

Navarro2Willemstad – PAIS-minister van Justitie Nelson Navarro gaf, tijdens zijn presentatie in het partijgebouw van de partij afgelopen woensdag, toe dat er te veel corruptie is in het politiekorps op Curaçao en dat zal worden geïnvesteerd in technisch materiaal om te assisteren bij het oplossen van misdaden.

Advertentie

De minister hield de presentatie in het kader van de partijdoelstelling om leden en de gemeenschap op de hoogte te houden van de werkzaamheden van de PAIS-minister en parlementariërs.
Aanwezigen kregen ruim de tijd om vragen te stellen aan de minister over de plannen van het ministerie in de justitiële keten.

Zoals verwacht, ging een groot deel van de presentatie en vragen over veiligheid.
Navarro gaf aan dat wat we nu oogsten het gevolg is van wat er is of niet is gedaan in het verleden.
Daarbij blikte hij niet te ver terug op het verleden en beschuldigde ook niemand, maar richtte zich op wat er nu gedaan wordt en gedaan gaat worden”, aldus PAIS in een beschrijving van de avond.

Navarro gaf aan dat de politie beter materiaal heeft om mee te werken, politiebureaus worden opgeknapt, Politur is geconcretiseerd, een jeugddetentiecentrum wordt gebouwd en er meer materiaal is voor de brandweer.

,,Wat van groot belang was, is zijn aankondiging dat er geïnvesteerd zal gaan worden in geavanceerd technisch materiaal om te helpen bij het oplossen van zaken en het voorkomen van criminele activiteiten. Naast drones zal er ook geïnvesteerd gaan worden in gesofisticeerde camera’s en andere methodes. Daarnaast zei hij ook dat de corruptie en de onderwereld in alle lagen van de samenleving is binnengedrongen”, aldus PAIS.

Politiek leider van de partij Alex Rosaria was zeer tevreden over de informatieve sessies die de partij organiseerde, maar gaf aan dat de gemeenschap niet moet denken dat alle problemen op hetzelfde moment zullen worden opgelost.

,,We werken liever aan concrete zaken, en lossen deze op, en werken aan kleine overwinningen om tot telkens grotere zaken te komen”, aldus de partijleider.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties