26 C
Willemstad
• zondag 16 mei 2021 09:02

DH | Sarah wants clarity on Doncher’s suspension

PHILIPSBURG--United Democrats (UD) Member of Parliament (MP) Sarah Wescot-Williams on Thursday evening called on government to provide clarity on the suspension of Princess Juliana International Airport (PJIA)...

Ingezonden | Respect!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Kluivert tijdelijk bondscoach

Willemstad - Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach van de Curaçaose voetbalselectie. Hiddink is herstellende van Covid-19 en niet fit genoeg om de selectie te...

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...
- Advertisement -spot_img

‘Naaktfoto’s rondsturen strafbaar’

HomeMedia'Naaktfoto's rondsturen strafbaar'

social media
‘Naaktfoto’s rondsturen op social media is strafbaar’

PUNDA – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag zondag 24 augustus 2014 een waarschuwing doen uitgaan naar alle personen die naaktfoto’s van een meisje verspreiden, omdat dit namelijk strafbaar is. Het betreft foto’s die een jongen afgelopen week op Facebook heeft gepost.

Het verhaal gaat dat het meisje naaktfoto’s van haar naar een vriend had gepost. Deze vriend besloot hierop de serie illustraties digitaal te verspreiden via Facebook (FB). FB-vrienden van deze jongen drukten ook op ‘share’ naar hun bevriende contacten en zo bleef de kring verspreiders groeien.

Gezien wat er gebeurde, besloot Coraline Kooistra via haar FB-account tegen de verspreiding van de naaktfoto’s een open brief te posten. Deze was gericht aan alle ouders, jongeren, het betreffende meisje, de vriend en degenen die de illustraties door verspreidden.

Kooistra, ook voorvrouw van de Stichting tegen Kindermishandeling, deed een dringend beroep op de verantwoordelijkheid van een ieder. Ze schreef dat ze hoopt dat alle betrokkenen hun les hebben geleerd uit het voorval. Hierbij had ze geen goed woord over voor het meisjes als het ‘slachtoffer’, de vriend als de ‘dader’ van de verspreiding van de foto’s en de FB-contacten die deze besloten hadden door te verspreiden.

Tenslotte deed Kooistra een beroep op alle ouders om hun kroost heel goed in de gaten te houden en hen de goede normen en waarden bij te brengen door hun lichaam te respecteren en daaropvolgend attent te maken op seksueel misbruik en ander soort misdrijven.

Over de verspreiding van de naaktfoto’s van het meisje, heeft het OM nu ook actie ondernomen door een waarschuwing te doen. Deze luitdt als volgt:

“Op het internet doen de laatste dagen naaktfoto’s de ronde van een minderjarig meisje. Het OM waarschuwt een ieder dat het strafbaar is om op welke wijze dan ook deze foto’s te verspreiden, aanbieden en/of openlijk tentoon te stellen. Dit zowel via bijvoorbeeld telefoon, Whatsapp, Ping, maar ook via mail, Facebook, Instagram of Twitter.”

Verder herinnert het OM een ieder eraan dat

“wanneer een minderjarige is betrokken bij de verspreiding van de naaktfoto’s of naaktbeelden, de verdachte vervolgd kan worden op grond van kinderpornografie, zoals vastgelegd in artikel 2:196 van het Wetboek van Strafrecht Curaçao”.

Conform dat artikel, aldus het OM, kan de persoon die zich schuldig maakt aan de ongewenste verspreiding van foto’s of beelden, bevattende een seksuele gedraging van een minderjarige, gestraft worden met een gevangenisstraf van ten hoogste 4 jaren of een geldboete van ten hoogste 25.000 gulden.

Het OM meldt in zijn post niet dat degene die de naaktfoto’s als eerste heeft gepost en gelijk naar zijn contacten doorstuurde, inmiddels achterhaald is en strafrechtelijk zal worden vervolgd.

Bron: Tilii

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties