Laatste reacties

- Advertentie -

‘Michael Römer wordt hoofd VDC’ ‘

VDC crisismanager M.B.Ph. Römer
Ex-inspecteur van politie en jurist Michael Römer wordt volgens welingelichte bronnen hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

Willemstad – Ex-inspecteur van politie en jurist Michael Römer wordt volgens welingelichte bronnen hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC).

Zoals deze krant eerder berichtte werd enige tijd geleden oud-douanier Frank Calmero benoemd om orde op zaken te stellen bij de veiligheidsdienst nadat eerder een vertrouwenscrisis was ontstaan tussen premier Schotte (MFK) en het hoofd van de dienst, Edsel Gumbs.

Calmero heeft voor het op orde stellen van de zaken zes maanden gekregen, waarvan de helft al voorbij is. Hij zal voorlopig als interim-directeur aanblijven.

- Advertentie -

PS-leider Helmin Wiels geeft desgevraagd aan dat Römer zeer talentvol is en zeker de capaciteiten bezit om de dienst te leiden.

,,Maar naar mijn mening echter niet in de situatie waarin de VDC zich thans bevindt. Hij is te jong om de grote opruiming bij de VDC uit te voeren. En opgeruimd moet er zeker worden want de VDC lijdt net als Aqualectra aan lekverlies. Gebleken is dat belangrijke en gevoelige informatie wordt gelekt.

De dienst moet aan een grondige inspectie worden onderworpen die zal leiden tot een aardbeving, een seismologische beweging, want er zullen koppen moeten rollen”, aldus Wiels.

Calmero is volgens Wiels de beste kandidaat om de opruiming te doen.

,,Hij is integer, a man of respect met veel ervaring. Laat hem het werk doen, Römer loopt mee als deputy en neemt de zaak over wanneer hij met een schone lei kan beginnen. Ik zou eventueel zelfs Calmero’s contract verlengen in verband hiermee, want we moeten de jeugd beschermen”, aldus de PS-leider.

Edsel Gumbs die officieel nog steeds hoofd is van de veiligheidsdienst, noch zijn advocaat Melrose Bloem, noch premier Gerrit Schotte waren gisteren bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Hoe is het eigenlijk met Michael Romer, de bilmaat van Gerrit Schotte die het laatst het nieuws haalde door de vrouw van Alex Rosaria, Delvira Statie, te neuken?

    Mijn laatste informatie is dat hij met behoud van salaris thuis zit en daar nu Delvira Statie ontvangt.

    Wie weet meer? Alex Rosaria wellicht?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

ParadiseFM | Deloitte Dutch Caribbean uit kritiek op beleid minister van Financiën

Er komt kritiek uit de vrije markt op de belastingplannen van Minister van...

AntilliaansDagblad | Statia opent grens voor gevaccineerden

Oranjestad - Met ingang van maandag 2 augustus 2021 is op Sint Eustatius...

AntilliaansDagblad | Voorlopige hechtenis AVP-lid Sevinger geschorst

De voorlopige hechtenis van AVP-lid Benny Sevinger is gistermiddag om 16.00 uur geschorst. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt.

AntilliaansDagblad | Partij MAN wil stemmen terug

Willemstad - Na een evaluatie van de uitslag van de Statenverkiezingen waarbij de...

AntilliaansDagblad | Richtlijnen vertonen ‘ernstige gebreken’

MinFin Silvania geeft vorderingen (=bezittingen) Land zomaar weg

AntilliaansDagblad | Misbruik van NOW-regeling gemaakt

Isebia: Voorwaarden beter formuleren
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...

PBC | Minister van Financiën wil weten hoeveel directie SVB zichzelf toebedeeld

Persbureau Curacao Javier Silvania wil weten welk deel van de bijna 30 miljoen aan lonen en salarissen de SVB betaald aan de directie. De minister van Financieën reageert...

PBC | Veel bestuurders hebben hun autopapieren niet op orde

Persbureau Curacao De politie moet steeds vaker ingrijpen bij verkeersongelukken omdat een van de bestuurders zijn papieren niet op orde heeft. Bij controles blijkt dat veel chauffeurs hun gordel...

PBC | Bonaire verwacht volgend jaar forse groei van accommodaties en werkgelegenheid

Persbureau Curacao Bonaire heeft in 2022 ruim 700 extra kamers nodig om de toename van verblijfstoeristen op te kunnen vangen. Op dit moment kunnen er bijna 2200 toeristen...
- Advertentie -