31 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 12:27

Laatste reacties

- Advertentie -

‘Michael Römer wordt hoofd VDC’ ‘

VDC crisismanager M.B.Ph. Römer
Ex-inspecteur van politie en jurist Michael Römer wordt volgens welingelichte bronnen hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

Willemstad – Ex-inspecteur van politie en jurist Michael Römer wordt volgens welingelichte bronnen hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC).

Zoals deze krant eerder berichtte werd enige tijd geleden oud-douanier Frank Calmero benoemd om orde op zaken te stellen bij de veiligheidsdienst nadat eerder een vertrouwenscrisis was ontstaan tussen premier Schotte (MFK) en het hoofd van de dienst, Edsel Gumbs.

Calmero heeft voor het op orde stellen van de zaken zes maanden gekregen, waarvan de helft al voorbij is. Hij zal voorlopig als interim-directeur aanblijven.

- Advertentie -

PS-leider Helmin Wiels geeft desgevraagd aan dat Römer zeer talentvol is en zeker de capaciteiten bezit om de dienst te leiden.

,,Maar naar mijn mening echter niet in de situatie waarin de VDC zich thans bevindt. Hij is te jong om de grote opruiming bij de VDC uit te voeren. En opgeruimd moet er zeker worden want de VDC lijdt net als Aqualectra aan lekverlies. Gebleken is dat belangrijke en gevoelige informatie wordt gelekt.

De dienst moet aan een grondige inspectie worden onderworpen die zal leiden tot een aardbeving, een seismologische beweging, want er zullen koppen moeten rollen”, aldus Wiels.

Calmero is volgens Wiels de beste kandidaat om de opruiming te doen.

,,Hij is integer, a man of respect met veel ervaring. Laat hem het werk doen, Römer loopt mee als deputy en neemt de zaak over wanneer hij met een schone lei kan beginnen. Ik zou eventueel zelfs Calmero’s contract verlengen in verband hiermee, want we moeten de jeugd beschermen”, aldus de PS-leider.

Edsel Gumbs die officieel nog steeds hoofd is van de veiligheidsdienst, noch zijn advocaat Melrose Bloem, noch premier Gerrit Schotte waren gisteren bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Hoe is het eigenlijk met Michael Romer, de bilmaat van Gerrit Schotte die het laatst het nieuws haalde door de vrouw van Alex Rosaria, Delvira Statie, te neuken?

    Mijn laatste informatie is dat hij met behoud van salaris thuis zit en daar nu Delvira Statie ontvangt.

    Wie weet meer? Alex Rosaria wellicht?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -