27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 04:01

Laatste reacties

- Advertentie -

MFK, PAR en FOL willenspoedvergadering criminaliteit

WILLEMSTAD — De 48-jarige Alcides Pedro Weert die gisteren zijn bejaarde vader van 82 te hulp wilde schieten toen deze in zijn huis in Barber werd overvallen, is hierbij doodgeschoten door de overvallers. Weert is het achtste slachtoffer van geweld dit jaar.

Fracties van zowel coalitiepartij MFK, als oppositiepartij PAR en FOL hebben inmiddels een spoedvergadering aangevraagd over de aanpak van de criminaliteit op het eiland. Momenteel is er sprake van een aantal geweldsincidenten met dodelijke slachtoffers kort op elkaar, net als een serie overvallen op bejaarden, die de gemoederen flink bezighouden. Ironisch of niet, uitgerekend een jaar geleden vond in dezelfde periode ook een geweldsgolf plaats met vier doden in twee dagen.

In het drama van gisteren trof een patrouille van de politie rond kwart voor negen vlak buiten de woning het levenloze lichaam van Weert aan. Hij had een kogelverwonding in zijn bovenlichaam. Uit eerste onderzoek bleek dat twee gewapende mannen de woning waren binnengekomen en hierbij de 82-jarige bewoner hadden geboeid en ook diens mond wilden afplakken. Het slachtoffer verzette zich echter en begon te schreeuwen. Hij werd gehoord door zijn zoon die gelijk kwam kijken. Op dat moment werd een gericht schot op de zoon gelost dat hem fataal werd. De overvallers vluchtten weg in een donkere auto. Het lichaam van het slachtoffer is in beslag genomen voor sectie, uit de woning werden enkele spullen meegenomen in het belang van het onderzoek.   De politie verzoekt eenieder die tips kan verschaffen over deze zaak of andere overvallen om contact op te nemen met het Atrako Team via telefoonnummer 866-6192/ 866-6140, 911 of 108 (anonieme tiplijn).

‘Zero Tolerance’

- Advertentie -

Ondertussen zijn de emoties hoog opgelaaid in de gemeenschap waarin burgers zelfs worden opgeroepen om het recht in eigen hand te nemen door zich te voorzien van een vuurwapen om zich te beschermen tegen overvallers. Hoewel burgers in het verleden in dergelijke zaken vrijgesproken zijn omdat ze uit noodweer inderdaad een belager in hun woning neerschoten, werden ze nog wel strafbaar geacht aan illegaal vuurwapenbezit.

De politie geeft in het kader van de preventie altijd het dringende advies om bij een overval alles te doen wat een gewapende overvaller eist. Vaak verkeren zij onder invloed en schieten ze om het minste of geringste, wat leidt tot fatale incidenten.   De zeven fatale schietincidenten dit jaar hebben allemaal te maken met afrekeningen, dan wel ruzies die met vuurwapens beslecht zijn.

Het drama van gisteren betrof dus een overval met een dodelijk slachtoffer. De fracties die de vergadering hebben aangevraagd willen allemaal weten wat er sinds de laatste vergadering van een paar maanden geleden gebeurd is sinds minister van Justitie Elmer ‘Kadè’ Wilsoe (PS) zijn plannen en aanpak presenteerde.

In de periode juli-december 2011 was er sprake van verscherpt toezicht op straat door VKC en politie, wat ruim 3 miljoen gulden kostte.

- Advertisement -

 

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -