30 C
Willemstad
• zondag 4 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

MFK laakt opstelling PNP in bvz-debat

HomeNieuwsMFK laakt opstelling PNP in bvz-debat

mfkWILLEMSTAD — Oppositiepartij MFK is niet te spreken over de opstelling van regeringspartner PNP in de hele discussie over de basisverzekering ziektekosten (bvz).
De PNP kwam deze week met voorstellen voor alternatieven om de gevolgen van de introductie van de bvz voor met name gepensioneerden het hoofd te kunnen bieden. Rijkelijk laat, aldus de MFK.

De introductie van de bvz heeft met name felle reacties opgeroepen onder gepensioneerden op het eiland.
Ze menen dat ze gediscrimineerd worden en dat zij zwaarder worden belast dan andere groepen in de maatschappij.
Om de druk op deze groep te verlichten en om de uitvoering van de bvz te verbeteren, stelde de PNP deze week voor om de premie voor gepensioneerden te verlagen, maar ook om particuliere verzekeringsmaatschappijen toe te staan het basispakket van de bvz aan te bieden.

In haar reactie op de PNP-plannen stelt de MFK dat deze voorstellen nu ter tafel komen, nu het spreekwoordelijke kalf verdronken is.
MFK-Statenlid Amerigo Thodé heeft het in een persbericht van de partij over damage-control.

“Ik wil graag weten hoe de PNP damage-control kan toepassen op een wet waar zij vóór heeft gestemd, een wet die niet goed was en waarbij de MFK heeft gewaarschuwd voor de vergaande gevolgen die deze voor gepensioneerden met zich mee zal brengen.
Maar de PNP heeft samen met haar partners toch besloten om tegen de adviezen van zowel de Sociaal Economische Raad (SER) als de Raad van Advies (RvA) in te gaan en deze wet door de Staten te loodsen, bovendien met terugwerkende kracht van een maand.
Het volk en met name gepensioneerden werden afgeslacht”

, aldus het MFK-Statenlid.

Nu de PNP met de gevolgen van de wet wordt geconfronteerd, komt de partij met een persbericht, merkt Thodé op,
Hiermee willen zij doen voorkomen, aldus het MFK-lid, dat zij het belang van het volk op de eerste plaats stellen.

“Maar toen zij in de Staten voor de gepensioneerden moesten opkomen, zeiden zij niets.
Toen de gepensioneerden op 23 januari in opstand kwamen heeft de PNP toch voor deze wet gestemd en gesteld dat de oppositiepartijen het volk verkeerd hadden geïnformeerd, dat gepensioneerden niet begrepen hoe de bvz-wet in elkaar stak en dat de oppositie politiek met deze zaak wilde bedrijven.”

Nu duidelijk is geworden wat voor gevolgen de bvz met zich heeft meegebracht, komt de PNP met een totaal andere reactie, concludeert Thodé.

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. MFK, als jullie tijdens jullie regeer periode eerst een aan het volk hadden gedacht dan aan jullie eigen zal, dan was alles wel even een beetje anders gegaan. Ja zoals jullie al zelf zegge: ”

    Als het kalf verdronken is”

    Is dat de schuld van Kabinet Hodge,Bertrain of het huidige kabinet??

    Ik dacht het even niet. Je ziet de splinter in hun oog maar niet de balk in die van jullie Kabinet Schotte.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties