MFK-fractie verzoekt stichtingen FDRSdebat bij te wonen

Gilmar ‘Pik’ PisasWILLEMSTAD — De MFK-fractie in de Staten roept alle stichtingen op het eiland op om de openbare vergadering van de Staten van volgende week maandag bij te wonen. Op de agenda van deze Statenbijeenkomst staat onder meer het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (Fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS).

Advertentie

Volgens MFK-Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas kunnen stichtingen die de vergadering van aanstaande maandag bijwonen, te weten komen hoe je je subsidie binnen een recordtijd voor een periode van vier jaar kunt regelen.
Het MFK-lid wijst erop dat men binnen de coalitie over een toverstok beschikt om zo’n subsidie te regelen.
Pisas stelt dat tegen alle regels en procedures in financiële middelen beschikbaar zijn gesteld voor FDRS.

Het is triest om te moeten constateren dat veel stichtingen een verzoek indienen conform de bestaande regels en toch niet voor een subsidie in aanmerking komen. Terwijl FDRS, dat nog niet eens officieel is opgericht en ook geen verzoek conform de bestaande regels heeft ingediend, wel in aanmerking komt voor een subsidie voor jaren die nog moeten komen.”

In zijn persbericht haalt het MFK-lid een serie feiten aan die volgens hem aantoont dat er dingen zijn gebeurd met FDRS die niet door de beugel kunnen.

FDRS bestond niet op de datum waarop verzoeken voor subsidies moesten worden ingeleverd.
Zonder te zijn opgericht krijgt het fonds subsidie met terugwerkende kracht tot 1 januari 2013, terwijl het geld heeft gekregen zonder dat het duidelijk was waaraan dit geld besteed zou worden.”

De ontwikkelingen rondom FDRS komen volgens Pisas op het moment dat de huidige regering er een gewoonte van heeft gemaakt om subsidies voor stichtingen die zich daadwerkelijk voor de gemeenschap inzetten, stop te zetten.
Pisas roept dan ook alle stichtingen op om de vergadering van aanstaande maandag bij te wonen.

Zo kunnen jullie ook zien dat de huidige regering een toverstok heeft waarmee je een subsidie van 3,7 miljoen gulden voor vier jaar kunt krijgen voordat je stichting is opgericht.”

Opvallend aan het persbericht van de MFK is het feit dat het gepaard gaat met een youtube-filmpje waarin Pisas zelf ingaat op hetgeen hij met zijn persbericht wil aangeven. Zie onderstaande video.
Het filmpje is te zien via: http://youtu.be/IvVoiqpec50.

Video:

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *