31 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Metro | VVD: Hou kansarme Antillianen buiten

HomeMediaMetro | VVD: Hou kansarme Antillianen buiten

Door Remco Visser

Met die maatregel moet worden voorkomen dat ze oververtegenwoordigd blijven in de criminaliteitscijfers
Maatregel moet oververtegenwoordigd voorkomen in de criminaliteitscijfers

Kansarme Antillianen moeten geweerd worden uit Nederland. Dat bepleit VVD-Kamerlid Andre Bosman in een aangepaste initiatiefwet, meldt De Telegraaf.

Met die maatregel moet worden voorkomen dat ze oververtegenwoordigd blijven in de criminaliteitscijfers.

Bosman ziet dat kansarme Antillianen uit Curaçao, Aruba en Sint-Maarten de oversteek naar Nederland maken en hier totaal kansloos blijken en vaak de criminaliteit of de bijstand ingaan. Omdat ze deel uitmaken van het Nederlandse koninkrijk wordt hun bij hun komst naar Europa geen strobreed in de weg gelegd, maar daar wil Bosman verandering in brengen. Zo moet een migrant van hem werk, genoeg vermogen of een opleiding hebben.

De liberalen proberen, na een mislukte poging twee jaar geleden, nog een keer het plan zelf door het parlement te loodsen.

Bron: Metro

8 reacties

  1. helaas maar waar wij hebben ons krediet lang al verspeeld, de Nederlander weet niks van ons land. Onze landgenoten en dan hebben we het over de minder geslaagden helpen daarbij ook niet in Nederland.
    Onze PR is ook niet goed, het Korsou huis in Nederland moet meer positieve PR gebruiken. Laten zien waar we goed in zijn, aantal geslaagden YDK bekend maken.
    Het heeft geen zin om over de toekomst te hebben als we in ons verleden blijven hangen. Hef onze toelating beperkingen op, we willen groeien als land richting de 300.000 personen.
    Moeten wij net zoals de Nederlanders bang zijn dat onze cultuur verdwijnt, huilen zoals die Nederlanders als ze kritiek horen op zwarte piet. Nee onze cultuur zit in ons, we hebben onze taal, onze verhalen.
    Laten wij als Land beter zijn dan Nederland, geen beperkingen voor Nederlanders, want zolang we in het Koninkrijk der Nederlanden zijn zijn we allemaal Nederlanders.

    Discriminatie is het ongelijk behandelen en achterstellen van mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen in een situatie. Dan kun je denken aan afkomst, sekse, huidskleur, seksuele voorkeur, leeftijd, religie, handicap of chronische ziekte. Dit geldt voor Nederland maar ook voor ons Land.

  2. Bedroevend historisch besef @ JS.
    Op dit moment zijn er nog steeds miljoenen mensen slechtoffer van slavernj, ik mag me gelukkig prijzen erg veel gereisd te hebben en ook India t hebben bezocht. Lijfstraffen zijn anno 21e eeuw nog ad orde van de dag en zelfs meegemaakt in de tuin van een hotel in Calcutta waarvan niemand dacht het te zien. In China bestaat slavernij nog steeds op het platteland, mensen die voor 1$ pm worden uitgebuit. Kijk ook even in de binnenlanden van Brasil waar Indianen worden gedeporteerd, hun bossen gekapt en verjaagd naar de grote steden, w.o. Manaus, een bekende stad waar Indianen als slaven worden behandeld.
    Ik blijf erbj dat we in Ned. een vette laag boter op onze kop hebben, ook nu erkennen we niet dat er duizenden Indonesiers als alven zijn behandeld onder de Ned. ‘vlag’.
    Vind wel, dat elk jr 1 juli herdacht moet worden, netzo als we over 50 jr bevrijding zullen blijven vierem.
    Waarvan akte, graag.

  3. Ik ben het zover met Meer Pieter ééns dat Curacao stiefmoederlijk door Nederland wordt behandeld en dat toestanden zoals door Meer Pieter beschreven niet mogen bestaan binnen het koninkrijk maar ook in Nederland worden wekelijks honderden gezinnen uit hun huis gezet vanwege het beleid door het asociale en verfoeilijke kabinet Rutte. Wel blijft bij mij de vraag staan waarom het op Aruba, in economisch opzicht, zoveel beter gaat dan op Curacao.

  4. Als er anno 2016 curaçao diepe armoede heerst kinderen die met honger naar school gaan niet beschikken over drinkwater en stroom aqua lectra hebben ze afgesloten geen vangnet. Vergiftig worden door isla die kinderen zijn de toekomst. En geen haan die naar kraait ik dacht dat er een wet was van de rechten van het kind. Mensenrechten die worden geschonden is ook een vorm van slavernij.

  5. Was de slavernij er gisteren nog of is het toch wel iets langer geleden? Altijd dezelfde kreten over slavernij, racisme enz. om eigen frustraties te verbergen wat toch wel een teken van mentale zwakte is. In de voorafgaande eeuwen zijn er meer blanken als slaven verhandeld dan zwarte medemensen al is dat dan wel iets langer geleden. De slavenhandelaren zijn nog wel steeds dezelfde namelijk de Arabieren. Als ik in Nederland mijn oren te luisteren leg dan hoor ik nooit de kreet racisme of discriminatie van Chinezen, Afrikanen, indianen of van Indiërs. Ook ben in ook nooit Arubanen tegen gekomen die zich gediscrimineerd voelen. Raar maar waar. Ik zou zeggen, gedraag je als burger of als medelander dan zijn deze discussies ook niet nodig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties