31 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 13:39

Laatste reacties

- Advertentie -

Meer liquidaties verwacht

advanloonbullenbaaiWILLEMSTAD — Bijna alle moorden van de laatste tijd op het eiland – inclusief de laatste dubbele moorden (Baya en Bullenbaai) en de moord op DJ Renzo – werden in het crimineel circuit gepleegd. Dit blijkt uit voorlopige onderzoeken waarover de autoriteiten beschikken. Sterker nog, de autoriteiten verwachten meer liquidaties. Het aantal moorden in 2014 staat nu op negen.

Advertentie

- Advertentie -

De aanleiding van de bovengenoemde moorden wordt nog onderzocht, maar er zijn inmiddels duidelijke indicaties dat deze personen geliquideerd zijn, in verband met een ripdeal. Zo kan de dubbele moord bij Baya Beach als een signaal naar anderen in de onderwereld worden aangemerkt, aldus Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) vandaag desgevraagd over de (stijgende) criminaliteit.

De moorden bij Baya hebben echter niets te maken met de dubbele moord bij Bullenbaai, blijkt verder uit de voorlopige onderzoeken.

Alert
Navarro wist al bij zijn aantreden als minister van Justitie dat – conform het gebruikelijke zigzag-effect – de geweldscriminaliteitscijfers in 2013 een piek zouden laten zien.

Alhoewel de verwachtingen choquerend zijn, roept de minister de bevolking op niet in paniek te raken, maar wel zeer alert te zijn. Daarnaast zullen de autoriteiten er alles aan doen om het veiligheidsgevoel te vergroten.

We zullen ‘bold decisions’ moeten nemen”, aldus de minister.

- Advertisement -

Hij heeft er verder alle vertrouwen in dat de resultaten van het criminaliteitsbeeld – waardoor de autoriteiten meer informatie krijgen over onder andere de ‘hotspots’ – het oplossingspercentage zullen verhogen.
Zo wordt het aantal bendes op het eiland tijdens deze analyse in kaart gebracht en kunnen de verantwoordelijken voor afrekeningen kunnen worden opgepakt.

De minister is zich er nu wel van bewust dat dit een tijd in beslag zal nemen, daarom wordt nu alles gedaan om de capaciteit van de politie te vergroten. Op dit moment zijn bijna alle agenten die gespecialiseerd zijn op dit gebied, bezig met grote onderzoeken zoals het onderzoek Magnus (moord op Helmin Wiels), Bientu en een grootschalig onderzoek naar mensenhandel. Vooral het onderzoek Magnus heeft prioriteit, waardoor er onvoldoende mankracht overblijft voor de andere onderzoeken.

Vuurwapens
Bovendien zal men meer financiële middelen beschikbaar moeten stellen voor een daadwerkelijke 24/7-controle van de kust.
Volgens de minister kan de criminaliteit bestreden worden door vuurwapens van de straat te halen.

Er zijn te veel zware automatische wapens op het eiland en ze moeten van ergens zijn binnengesmokkeld. Onze baaien en de containers die via onze havens binnenkomen moeten daarom strenger en constant worden gecontroleerd.”

De minister denkt niet dat de wapens per vliegtuig worden binnengesmokkeld.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -