27 C
Willemstad
• zaterdag 12 juni 2021 23:15

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | ’Vakantie naar Aruba en Curaçao mag ook weer’

Yteke de Jong en Koen Nederhof


Passagiers mogen alleen naar het eiland met een negatieve PCR-test.

AMSTERDAM – Het reisadvies voor Aruba en Curaçao gaat op geel. Dat bevestigt het Arubaanse bureau voor Toerisme. Eerder deze week werd al bekend dat we ook weer naar Bonaire kunnen reizen vanaf volgende week.

Maandenlang stond het reisadvies voor de Caribische eilanden op oranje, net als voor de rest van de wereld. Dat betekende dat alleen noodzakelijke reizen werden toegestaan en toeristische tripjes uit den boze waren. Vanaf zaterdag mogen toeristen weer naar Aruba en Curaçao reizen. Volgende week woensdag gaat Bonaire weer ‘open’, zo bevestigt een woordvoerder van het Arubaanse bureau van Toerisme aan De Telegraaf.

- Advertentie -

Topman Steven van der Heijden van Corendon bevestigt dat ’Curaçao weer open gaat’ en meldt vrijdag een ’stormloop’ op hotelbedden op Bonaire. „Er ontstaat een heuse luchtbrug naar Caribisch Nederland.”

KLM en TUI vliegen vanaf Schiphol op Caribisch Nederland. In principe kunnen de eerst vakantiegangers meteen gaan, als de eilanden op geel gaan, zegt TUI. „We staan in de startblokken. De eerstvolgende vluchten naar Caribisch Nederland gaan volgende week donderdag en zondag. Daarna zullen wij de frequenties opvoeren. We weten dat er veel vraag is naar deze bestemmingen met deze snelle uitbreiding komen we daaraan tegemoet”, zegt woordvoerster Petra Kok van TUI.

KLM wil nog niet vooruitlopen op de officiële bekendmaking, maar een woordvoerder meldt dat de luchtvaartmaatschappij een herstart van het toerisme zal opvangen met de bestaande dienstregeling. Momenteel voert KLM twaalf vluchten per week uit naar Caribisch Nederland.

Van Bonaire werd eerder deze week al bekend dat het reisadvies voor Bonaire zou wijzigen. In een brief aan de Tweede Kamer meldden ministers De Jonge, Ollongren en Grapperhaus dat Bonaire niet langer als hoogrisicogebied wordt gezien, en dus is het niet langer nodig om een negatief testbewijs te overleggen of in quarantaine te gaan.

Hoe dan ook is het goed nieuws voor het toerisme op de eilanden. Toerisme is een belangrijke kurk waar de economie van ABC-eilanden op drijft.

Europa

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt in de nacht van vrijdag op zaterdag om 01.00 uur bekend welke landen een versoepeld reisadvies krijgen. Tot 15 mei geldt het algemene reisadvies om niet naar het buitenland te reizen, maar vanaf zaterdag komt er weer een reisadvies per land.

De reisadviezen zijn te zien op de website wijsopreis.nl. Te verwachten is dat landen als Portugal en Finland weer een geel reisadvies krijgen. Dat houdt in dat men er waakzaam moet zijn maar reizen ernaartoe niet langer wordt afgeraden. Ook Spaanse eilanden zoals Ibiza en Mallorca, en Griekse eilanden in de Egeïsche Zee zouden ervoor in aanmerking komen. Het vliegverbod naar Zuid-Amerika, India en Zuid-Afrika is verlengd tot 1 juni. Daardoor kunnen er vooralsnog geen toeristen naar bijvoorbeeld Suriname.

Bron: Telegraaf

Artikel delen

2 reacties

  1. @Abraham M. je slaat weer enigszins door.
    Zo erg is het echt allemaal niet. De gemiddelde tourist hangt op JTBeach of Mambo B, verder komen de meesten niet.

  2. Tip voor de Nederlandse toerist, ga niet naar Curacrim de haat ( op gedikt door holle bolle Gijs Cooper ) tegen de Nederlandse toerist is nog gevaarlijker dan Corona en de pest / Gonera / Tifus / Blok Zweren/ etc etc , Toerist blijf lekker in Europa en wijk Curacrim daar slaan ze je hersens in als je een kwartje geeft in plaats van een gulden?. Kom er maar in Drekkie!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Pieter Omtzigt zegt lidmaatschap CDA op, behoudt zetel in Tweede Kamer

Frank Hendrickx Kamerlid Pieter Omtzigt verlaat het CDA. De econometrist is tot de conclusie gekomen dat hij niet meer verder kan binnen de partij doordat afgelopen week een...

NTR | ‘Slavenbegraafplaats Sint-Eustatius moet gedenkplaats worden’

Tim van Dijk ORANJESTAD – De onlangs ontdekte begraafplaats van slaafgemaakten op Sint-Eustatius is niet alleen een internationale archeologische vondst, maar is ook van grote waarde voor de...

DH | Man held in Statia while dealing drugs

ST. EUSTATIUS--On Sunday, June 6, the 31-year-old man L.M.M. was arrested in St. Eustatius due to a violation of the Opium Act BES. The suspect was...

Ingezonden | De brede maatschappelijke discussie over wel of geen erfpachtrecht aan CORC

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Optimisme over herstel toerisme Aruba

Oranjestad - Het ziet ernaar uit dat het tweede kwartaal van dit jaar afsluit met een herstel van het verblijfstoerisme van 72 procent ten opzichte van topjaar...

AntilliaansDagblad | ‘Te veel kwetsbare jongeren’

Willemstad - Op Curaçao is 17 tot 23 procent van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar noch werkend, noch een opleiding volgend. Het gaat om de...
- Advertentie -