27.4 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 12:46

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | Politie Curaçao boos over docu ’de duistere kant van Curaçao’

Dat het paradijselijke eiland ook een andere kant heeft, kwam tot uiting in een documentaire van Ewoud Genemans Ⓒ ANP/HH

Volgens de Curaçaose politie is de documentaire gemaakt onder andere voorwendselen en zou Genemans hebben beloofd om voor uitzending de documentaire nog aan de politie te laten zien. Dat is volgens haar niet gebeurd. Momenteel wordt onderzocht of er juridische stappen tegen de programmamaker kunnen worden ondernomen, zo stelt de politie.

In mei dit jaar ontstond al commotie op het eiland toen lokale pers werd weggehouden bij een inval van de politie. Volgens de politie had op dat moment de Koninklijke Marechaussee mensen ingehuurd om een documentaire te maken over de bestrijding van criminaliteit. Dat bleek achteraf Genemans te zijn.

Dat lokale fotografen en cameramensen toen weg werden gehouden zodat hij beelden kon maken, zorgde voor veel onvrede bij de Curaçaose pers. De politie legde later uit dat dit werd gedaan vanwege een documentaire in opdracht van de marechaussee.

De politie laat nu weten dat ze is overvallen door de uitzending van Genemans. Die stelt op zijn beurt de documentaire te hebben gemaakt om aandacht te besteden aan de „duistere en criminele kanten van het eiland” dat volgens hem door veel Nederlandse toeristen als een paradijs wordt gezien.

- Advertentie -

Bron: Telegraaf

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. “Boos” zijn ze, maar dan breng je geen communiqué uit waarn je zegt “teleurgesteld en afkeurend” te zijn. Dat is voor de greedy biznizzclub van RTL laffe mietjestaal. Al een tijdje wijs ik op de contracten die RTL heeft gesloten met zowat het hele repressieve apparaat (MinJ&V, NatPol, MinDef, KMar) Dat hij nu in de West draait, is met actieve introducties bij de gevangenissen en politie door de Marechaussee. De Chata leest de KKC niet, want dan had men geweten van de vertoning van de criminele underbelly van Korsou. KPC was blijkbaar erg …ehhh..accommodating voor Ewout’s ploegje. De begeleidende agenten beheersten hun Nederlands zodanig, dat de corrigerende stagiaires bij hun pv’s niet hoeven in te grijpen. Ik meen zelfs een van hen paar jaar terug als collega in Rotterdam gezien te hebben.
  Nu is naast shon polis ook het hele “journaille” op het eiland (waaronder “Umpie” en de pappa van de Gevmin bij Radio Direct) totaal pissed want zij krijgen de gouden gunsten die aan RTL zijn verleend, ondanks jaren jammeren, niet: ride along met actieve diensten, betreden plaats delict, ongehinderde toegang tot surveillanten, etc etc.
  Heel apart: particuliere beveiliging met zowat gelijke uitrusting als de politie en beiden tonen op aanvraag van de reporter hun geladen wapens. Uitgesloten als je de wapenveiligheidsregels kent.

 2. Wat zijn ze nu toch weer aan het zeuren die hoofd dikzak politie agent Zwerver?. Mag de waarheid niet gezien worden. Elke dag zie je nog veel erger op tv wat de politie onderneemt, boeven die gearressteerd worden in onderbroeken of zelfs in hun blote reet en geen kap over het hoofd soms wel een kap maar dan zal het wel familie zijn. Als een Neger YDK deze politie serie had gemaakt mocht hij deze serie verkopen over de hele wereld dan konden er lekker gedeeld worden onder de !!!!. Nu het een Makamba is is er niks te vangen en schreeuwen zij moord en brand of dat Forti in brand staat, maar dat duurt ook niet lang meer. Wat een zielig volk zeg.

 3. Politie, loopje niet zo op te winden. Er is niets op tegen de waarheid te laten zien. De documentaire was niet zo negatief. Agenten hebben laten zien dat er opgetreden wordt, er is duidelijk gemaakt dat er ook bewaking is bij strandfeesten om de orde te handhaven en er is duidelijk gemaakt dat je, evenals in ieder stad/gebied op deze wereld, bepaalde plaatsen moet mijden. Agenten wellicht wat zichtbaarder vooral in de avonduren.
  Als vakantieganger toch een geruststellende gedacht met als bonus dat een jointje zo gescoord is.

 4. De hele ophef over die opnames, slaat als een tang op een varken. Blijkbaar heeft de leiding van de politie gefaald om de agenten te instrueren dus nu geven ze Genemans de schuld.

  Blijkbaar moeten we criminaliteit op het eiland onder de pet houden, mag niet getoond worden, hetzelfde geldt voor armoede. Als je het niet ziet, bestaat het niet.

  Lokale fotografen en cameramensen horen toch te weten dat als een vakgenoot bezig is met een documentaire dat ze weg moeten blijven?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -