30 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

Telegraaf | Niet meer dansen op Curaçao wegens toename coronabesmettingen

HomeNieuwsGezondheidTelegraaf | Niet meer dansen op Curaçao wegens toename coronabesmettingen
Niet meer dansen op Curaçao wegens toename coronabesmettingen | Pixabay

Als gevolg van een flinke toename van het aantal coronabesmettingen in de afgelopen dagen heeft Curaçao nieuwe maatregelen ingevoerd. Zo zijn evenementen met meer dan honderd personen verboden, zijn dansfeesten niet langer toegestaan en mogen mensen in de privé-sfeer maximaal met vier personen bijeenkomen.

De Curaçaose regering maakte de maatregelen woensdag bekend. Het aantal nieuwe besmettingen op het eiland steeg van 23 nieuwe gevallen op zondag naar 181 op woensdag. In totaal stonden er woensdag 452 actieve besmettingen geregistreerd. Elf patiënten liggen in het ziekenhuis, waarvan vijf op de intensive care. Er zijn nog geen besmettingen met de omicronvariant vastgesteld op het eiland.

Zestigplussers op Curaçao kunnen sinds kort een boostershot krijgen. Op korte termijn moet dat ook mogelijk zijn voor iedereen boven de achttien jaar. Nederland stuurt hiervoor donderdag nieuwe vaccins, maakte premier Gilmar ‘Pik’ Pisas woensdag bekend.

De huidige avondklok tussen 03.00 uur en 04.30 blijft van kracht. Ook is het verplicht om een mondkapje te dragen bij bezoek aan winkels, kappers en casino’s, in het openbaar vervoer en bij begrafenissen.

Bron: Telegraaf

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. Het is toch potverdomme ongelooflijk, ondanks alle besmettingen en waarschuwingen blijven de kerken vol. Het is toch ongelooflijk dat juist de genen die zeggen God te aanbidden, de grootste asocialen zijn.

 2. “Het aantal mensen dat in isolatie zit is nu 452 of 462.”

  Kan iemand mij vertellen wat dit inhoudt?
  Mag men dan de straat niet op en hoe lang ?
  Zo ja,hoe is de controle daarop, zijn er sancties?
  Moet men na x dagen testen?

  Ik weet wel dat er figuren zijn die besmet zijn en dan toch overal naar toe gaan.
  Geen wonder dat er een stijging is van besmettingen.

 3. Wederom is dit te danken aan Madero ocean club en Zanzibar. veel bezoekers van deze zaken zijn besmet dankzij hun geweldige beleid om mensen toe te laten zonder QR code en hun zakken te vullen ten koste van de gezondheid en collega horeca ondernemers.

 4. Pik heeft meen ik gisteren beloofd dat musici toch geld krijgen voor de ‘geleden schade’.
  Waar haalt pik het geld vandaan ten eerste en ten tweede is het wel heel vreemd dat de belastingbetaler moet dokken voor de geleden schade van Curaçaose musici.

 5. die zogenaamde maatregelen zijn een lachertje – kiezen tussen de economie en???
  gaan de controleurs ook bij hun familie en in de lokale wijken controleren? echt niet – hun familie feesten zullen echt niet verstoort worden – maar de tourist die ze heel hard nodig hebben om hun lekkere leventje te blijven lijden moet het voelen-allemaal onzin eenmaal de poorten van tourisme open kan je na prikken en gewone controles niets meer stoppen.

 6. Gaan musici binnenkort weer zielig doen? “no use crying over spilled milk” zou ik zeggen. Er zijn veel mogelijkheden voor musici om ook in een pandemie hun brood te verdienen. Met een dinosaurus als Feco Gomez als voorzitter van muzikantenvereniging Amak, maken musici net zo veel vooruitgang als een steen op de bodem van een oceaan.

 7. Toen dansten zij met tachtig, ja, acht maal acht en tachtig

  Op enen speldeknop.

  De snijders van het huisje bij de brug deelt mee
  dat het 8×88 feest van dit jaar niet meer doorgaat
  vanwege het in bovenstaand artikel genoemde
  maatregelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties