30 C
Willemstad
• donderdag 28 oktober 2021 17:29

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | Aftellen is begonnen voor prins Andrew

Zoon Queen gedagvaard in misbruikzaak

Prins Andrew © REUTERS

Prins Andrew (61) heeft een dagvaarding ontvangen voor de zaak tegen Virginia Roberts Giuffre (38), de Amerikaanse die hem beschuldigt van seksueel misbruik toen zij minderjarig was. De klok begint nu te tikken voor de zoon van koningin Elizabeth, die nog minder dan een week heeft om te reageren.

Verschillende Britse media weten op basis van rechtbankdocumenten te melden dat de dagvaarding op 27 augustus, om half tien ’s ochtends is afgeleverd bij de hoofdingang van de woning van prins Andrew in Windsor Great Park. De gerechtelijke papieren werden door een gerechtsdeurwaarder overhandigd aan een dienstdoende politieagent van de Metropolitan Police.

- Advertentie -

Een poging om de dagvaarding een dag eerder al te overhandigen, mislukte. De dienstdoende agenten zouden opdracht hebben gekregen om geen papieren aan te nemen. Volgens Daily Mail, die de overdracht als eerste meldde, moet Andrew binnen 21 dagen reageren op de dagvaarding. „Als u niet reageert, zal er een verstekvonnis worden uitgesproken”, aldus de advocaten van Giuffre in de documenten.

Bekijk ook: Dagvaarden prins Andrew mag nu per post

’Van tafel vegen’

De zoon van koningin Elizabeth met dezeventienjarige Virginia Roberts in de Londense woning van Ghislaine Maxwell, te zien is op de achtergrond (2001) Ⓒ ANP/HH

Het juridische team van de prins is echter van mening dat de dagvaarding niet op juiste wijze is afgeleverd. Een Amerikaanse rechter moet daarom bepalen of de documenten correct zijn bezorgd. Ondertussen staat er maandag, in een rechtbank in New York, een videoconferentie gepland over de volgende stappen in de zaak van Roberts. Volgens Daily Mail zijn de advocaten van Andrew van plan deze te boycotten.

- Advertisement -

Het team van Andrew wil bovendien de zaak van tafel laten vegen aan de hand van een ’technisch detail’. Roberts bereikte naar verluidt in 2009 een schikking met Jeffrey Epstein, die clausules zou kunnen bevatten die haar zouden beletten acties te ondernemen tegen personen die ze ervan beschuldigt de ’handlangers’ van de inmiddels overleden misbruikmiljardair te zijn.

En dat kan worden gezien als de eerste indicatie van hoe de prins en zijn advocaten van plan zijn de zaak, na wekenlange stilte, aan te vechten.

Privé-eiland

De Amerikaanse Virginia Giuffre beweert dat ze op haar zeventiende door zakenman Jeffrey Epstein is gedwongen om seks te hebben met prins Andrew. Volgens Giuffre vond de eerste keer plaats in de Londense woning van Epsteins rechterhand, en ’madam’, Ghislaine Maxwell. De tweede keer was in Epsteins villa in New York en de derde keer dat Giuffre, destijds Roberts geheten, tegen haar zin in seks zou hebben gehad met Andrew zou hebben plaatsgevonden tijdens een orgie op het privé-eiland van Epstein in de Caraïben.

De hertog van York heeft de beschuldigingen van Roberts altijd ontkend. In een verklaring van Buckingham Palace stond eerder: „Het wordt met klem ontkend dat de hertog van York enige vorm van seksueel contact of een relatie heeft gehad met Virginia Roberts. Elke bewering van het tegendeel is onjuist en ongegrond.”

Onder ede

Hoe dan ook zal zaak tegen prins Andrew de koninklijke familie opnieuw in verlegenheid brengen. Niet alleen omdat de Amerikaanse advocaten hem ongetwijfeld onder ede vragen willen stellen over zijn seksleven, maar ook omdat de kans bestaat dat Andrew wordt gedwongen telefoonberichten, e-mails en privébrieven af te staan.

 

Jeffrey Epstein pleegde in 2019 zelfmoord in zijn cel; Ghislaine Maxwell staat komend najaar voor de rechter.

 

De veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein maakte in 2019, in afwachting van zijn proces op beschuldiging van sekshandel, een einde aan zijn leven. Ghislaine Maxwell (59) werd vorig jaar juli gearresteerd en staat in november terecht voor het, naar verluidt, rekruteren van minderjarige meisjes voor Epstein. Net als prins Andrew, ontkent ook de Britse socialite alle beschuldigingen aan haar adres.

Look Back Window

Prins Andrew – die zich momenteel bevindt op Balmoral, het Schotse landgoed van de koningin – wordt niet strafrechtelijk vervolgd door de Amerikaanse justitie. Giuffre maakte vorige maand echter gebruik van de zogenoemde Look Back Window. Dit maakt het voor slachtoffers van seksueel misbruik in de staat New York mogelijk om een civiele procedure aan te spannen tegen daders, ongeacht het jaar waarin het seksueel misbruik plaatsvond.

Giuffre had hiervoor de tijd tot 14 augustus. Kort voor het sluiten van die window besloot ze naar de rechter te stappen en een schadevergoeding te eisen van de prins.

Bron: Telegraaf

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. @ericlapas schreef;
  “Als ik mijzelf als voorbeeld mag nemen, ik heb hele mooie vrouwen gehad en ik weet zeker, als ik een minimum loon had dan was het zeker niet mogelijk want dan was uit eten in een sterren restaurant en slapen in een 5 sterren hotel niet mogelijk.”

  Beste @ericlapas, ik wil niet vervelend zijn, maar de kunst is juist zonder één rooie cent uit te geven mooie vrouwen kunnen versieren, vangen of hoe je het ook wilt noemen. Wat je dus eigenlijk zegt is dat die mooie vrouwen niet voor jouw persoon zijn gevallen, maar voor jouw uitgavenpatroon. Ik ben het eens met je dat het wel helpt, zeker als je voor vrouwen niet bepaald een aantrekkelijke man bent. Veel mannen kunnen alleen maar omdat ze goed bij kas zitten met een mooie vrouw rond paraderen, zeker een Prins. Dus het is ook geen schande. En je zegt ook nog dat je het zeker weet. Maar je bent tenminste wel eerlijk.(lol)

  In tegenstelling tot jou heb ik ook altijd mooie vrouwen gehad, nog steeds overigens.(op een dienblaadje, ze wilden het zelf..) Maar daar heb ik echt nooit al te veel moeite voor hoeven doen, laat staan Sinterklaas of de sugar daddy voor hen uithangen. Af en toe een bosje rode rozen was (is) voor hen meer dan genoeg. Het ging (gaat) hen om mijn persoon, mijn manier van zijn, niet om mijn geld. Ik ga trouwens niet om met vrouwen die vanwege money op mij vallen. Maar ik ben dan ook niet het type dat met geld probeer te koketteren.(wink)
  Misschien als ik oud (hopelijk word) en krakkemikkig ben zal ook ik eraan moeten geloven en middels geld aan mooie vrouwen moeten komen. (lol)

 2. Moet zeggen dat het geen vereiste is om veel geld te hebben om mooie vrouwen in bed te krijgen maar het helpt wel. Als ik mijzelf als voorbeeld mag nemen, ik heb hele mooie vrouwen gehad en ik weet zeker, als ik een minimum loon had dan was het zeker niet mogelijk want dan was uit eten in een sterren restaurant en slapen in een 5 sterren hotel niet mogelijk.

 3. Dus ze eerst verkracht in de villa van Maxwell, en daarna gaatje vrolijk naar een feestje van dezelfde verkrachters in de villa van Epstein waar ze weer wordt verkracht , waarna ze vrolijk naar een orgie! gaat op het privé eiland van Epstein .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Douane vindt 930 kilo cocaïne tussen gebruikt frituurvet uit Curaçao

Rotterdam - De douane heeft vorige week donderdag tijdens een controle in de Rotterdamse haven 930 kilo cocaïne onderschept. De drugs zijn ruim 69 miljoen euro waard. De...

Democracy now! | Thursday, October 28, 2021

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tweede Kamer wil dat regering Curaçao aanspreekt op mensenrechtensituatie

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Tweede Kamer wil dat Nederland Curaçao gaat aanspreken op mensenrechtenschendingen in de Venezolaanse vreemdelingenopvang. Dit naar aanleiding van het laatste rapport van...

PBC | Vuilnis Aruba wordt weer opgehaald

Persbureau Curacao ORANJESTAD – De vuilnisophalers van Serlimar op Aruba zijn weer aan het werk. Het ministerie van Milieuzaken is met geld over de brug gekomen. Het personeel...

PBC | Nieuwe gedragscode financiële sector Curacao in ontwikkeling

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft een nieuwe corporate governance code voor de financiële sector opgesteld. Daarmee worden de rollen en...
- Advertentie -