27 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

Extra | Journaal 25 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Consumentenbond: ‘Kamerleden zien Caribische gemeenten nog steeds als buitenland’

Marit Severijnse Na de grote demonstratie tegen armoede en ongelijkheid. op Bonaire, liet staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties) weten dat ze het ‘indrukwekkend’ vond en ‘snel actie wilde’, maar...

DH | Council of Appeals says prison director was rightly dismissed

PHILIPSBURG--Former director of the Pointe Blanche prison Edward Rohan was lawfully fired by the governor of St. Maarten in 2021, it was stated in a judgment of...

AntilliaansDagblad | ‘Geef schildpadden de ruimte’

Kralendijk - Op 5 mei is het eerste schildpaddennest 2023 gevonden op Bonaire en daarmee is het nestseizoen officieel van start gegaan. Alle reden om nu even...

AntilliaansDagblad | Drugsboot onderschept

Oranjestad - De kustwacht en het Korps Politie Aruba (KPA) hebben een drugsboot onderschept. Aan boord zaten 9 personen. Het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de kustwacht signaleerde...

AntilliaansDagblad | Club17 werkt toe naar duurzaam Curaçao

Willemstad - Onder de naam Club17 zetten de partners van het Water Refill Program Curaçao hun reis voort naar duurzaamheid. Het 17e duurzame ontwikkelingsdoel van de VN...
- Advertisement -spot_img

RTL | Ophef op Curaçao: scholieren naakt op drugs gecontroleerd

HomeLandenCuraçaoRTL | Ophef op Curaçao: scholieren naakt op drugs gecontroleerd
Volgens minister-president en justitieminister Gilmar Pisas is duidelijk dat de politiecontrole veel te ver ging

Op Curaçao is commotie ontstaan over een politiecontrole op een middelbare school in Willemstad, afgelopen dinsdag. Daarbij moesten minderjarige jongens en meisjes zich uitkleden en naakt bukken in aanwezigheid van agenten en docenten.

Geschrokken ouders en leerlingen van Marnix Cas Cora, de school waar de controle plaatsvond, trokken aan de bel. Ze klaagden via social media en in lokale media over de vernederende behandeling.

School dicht

“Iedereen onderging de controle”, vertelt een leerling. “Ze namen ons twee aan twee mee naar de docentenkamer. Pas daar kregen we te horen wat er zou gaan gebeuren.”

De zaak is hoogopgelopen op het eiland. De school blijft vanwege de ophef tot en met het weekend dicht. Het Openbaar Ministerie op Curaçao stelt een onderzoek in.

Lees ook: 1325 kilo drugs onderschept bij Curaçao, 12 aanhoudingen

Enkele agenten die de controle hebben uitgevoerd zijn verplicht met vakantie gestuurd. Zeker één docent is geschorst. Er is inmiddels aan docenten, leerlingen en ouders nazorg geboden.

Minister-president Gilmar Pisas heeft inmiddels met docenten van de school gesproken. Volgens hem is duidelijk dat de politiecontrole veel te ver ging en hij kondigde al aan dat onderzocht wordt wat er mis is gegaan. Hij begrijpt dat leerlingen en ouders hierdoor geschokt zijn.

Controles op scholen

Op Curaçao wordt vaker op scholen gecontroleerd of leerlingen drugs of wapens bij zich hebben. Het laten uitkleden van leerlingen is echter niet gebruikelijk en volgens sommige advocaten is dat ook alleen toegestaan als er zware vermoedens zijn van het bezit van drugs of wapens.

Dat was afgelopen dinsdag niet het geval. Volgens leerlingen was er ook sprake van een intimiderende houding van agenten.

Bron: RTL Nieuws

9 reacties

 1. Dat krijg je ervan als je ouders geen goede opvoeding kunnen geven, het is, of ze zijn over het paard getild door hun ouders die zelf over het politieke paard zijn getild, of ze zijn in de mondi op gegroeid, waar ze niks anders zien dat moeder een paar klappen kan krijgen als Pa dronken thuis komt en zijn gore handen niet kan thuis houden, zie onze MP die na zijn aantreden direct effe op zijn nummer is gezet met een KLAP OOG na dat hij naast de pot had gepist, omdat hij direct dacht dat hij koning was.

 2. Dat krijg met een Minister van “Flut”stitie die niet eens nederlands kan praten op niveau!
  Een OM die cherry picked alshet om aanpakken gaat!
  En een hof die de kleine man naar de letter van de wet veroordeeld, en de grote boeven (politici, directeuren, ministers)laat lopen, of dispensatie geeft!

 3. Amerikaanse toestanden aan het worden. Onacceptabel.

  Van het Marnix College is wel bekend dat er in drugs wordt gehandeld en er in het verleden wapens zijn gevonden.
  Dit even als zijdelingse opmerking.
  Just saying.

 4. ….”Intimiderende, hufterige houding van agenten op Korsou is routine”…

  @Showru! Horken, kort lontje, kan nog niet a, b, c schrijven op Proces verbaal!
  Eea in combinatie met een bevolking die politie, doctoren , directeurenen ministers als heilig zien!

  Hopelijk wordt de bevolking wakker en realiseren ze dat de politie (niet als ministers,) al decennia dit soort zaken uitvreet en hun macht schofterig misbruiken.

  Ja waan aals mij heb joenifòrm aangetrekten van polies mij zijn master en bas!
  (Precies zo zijn de procesverbalen geschreven)

  En die wiels is blijkbaar net zo’n dispoot als zijn zus alias grace mugabe!
  Veel plezier met jullie autonomie met dit soort idi amin en grace mugabe achtige types om je te besturen!
  Curaçao wordt nog erger dan zimbabwe!

 5. Intimiderende, hufterige houding van agenten op Korsou is routine, Alpha Bokito/machoman en 4XL-size physical form. Het slapende draakje, het OM (aka Heiko & his goonsquad) is blijkbaar wakker geschrokken en zal zich ongetwijfeld excellent kwijten van zijn primaire taak: na interne keuring door eigen slager, de bullies vrijpleiten en beschermen. So has it been written, so shall it be done.
  De buitenwacht begrijpt als altijd: nada no ta sali afo.
  Rèspèt !!

 6. Politiek verantwoordelijk: minister van justitie minister van onderwijs.
  Indirect verantwoordelijk: hoofd van politie en school bestuur..
  Schuldig: de aanwezige politie agenten en aanwezige leerkrachten.
  Maar er gaat wel weer een nieuw baantje gecreëerd worden; kinder ombudsman.
  Geplaatst door, juist ja de minister van algemene zaken. Die heeft ervaring met de juiste mensen op de juiste plek te plaatsen.

 7. Het is toch walgelijk en misselijkmakend om te zien wie allemaal een graantje van deze ellende willen meepikken om zichzelf te profileren. Van de oudercommissie, directeur Maghalie van der Bunt, ministers tot parlementariërs.

  In feite hebben ze allemaal gefaald, want het is niet voor het eerst dat leerlingen gefouilleerd worden en waarom gebeurt dit bij sommige scholen meer dan bij andere?

  Simpel, discriminatie blijkbaar gaat iedereen vanuit dat de kinderen op de international school, MIL of Radulphus College, “Yu nan di hende drechi” zijn?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties